Week van het Werkgeluk

Wat is werkgeluk?

Als we de definitie van geluk opzoeken in het Van Dale woordenboek, dan krijgen we de volgende definitie:

“aangenaam gevoel van iemand die zich verheugt”

We kunnen er dan ook van uitgaan dat werkgeluk het gevoel is dat iemand zich goed voelt op de werkvloer. Echter, geven wij hier bij buro Nexus een veel grotere betekenis aan! Wij willen natuurlijk dat je met plezier naar je werk gaat, maar voor ons is het des te belangrijker dat je zowel op persoonlijk als op professioneel vlak kunt groeien, dat je dag in dag uit wordt gestimuleerd, dat je steun krijgt, noem maar op!

Ben jij benieuwd wat werkgeluk eigenlijk betekent en hoe we bij buro Nexus werkgeluk creëren? Lees dan zeker verder!

Hoe zit het met werkgeluk in België?

Uit cijfers van het Geluksonderzoek van de UGent blijkt dat ‘job resources’ 78% van ons werkgeluk bepalen. Wat zijn dat nu, die job resources? Wel, dat is een begrip dat zijn oorsprong vindt in het ‘Job Demands-Resources Model’. Volgens dit model, ontstaat er een spanning op de werkvloer, indien er geen balans is tussen de eisen van een functie en de middelen die de werknemer voorhanden heeft om aan die eisen te voldoen. Je hebt dus aan de ene kant de job resources, ofwel de middelen, die de werknemer energie geven. Denk hierbij aan zaken zoals autonomie, persoonlijke groei, waardering, etc. Aan de andere kant heb je de job demands, ofwel de eisen, die energie vragen van de werknemer. Voorbeelden hiervan zijn werkdruk, job onzekerheid, reistijd, etc.

Hoe creëer je werkgeluk?

Volgens de UGent zijn er tien factoren die bepalend zijn voor het werkgeluk op de werkvloer. Wij sommen dé vier belangrijkste voor jullie op:

1. Tevredenheid met leidinggevende

Op de allereerste plaats, staat de mate waarin men tevreden is met de leidinggevende. En laat dat nu net goed uitkomen! Bij buro Nexus is het onze missie om het werkgeluk onder onze consultants te verspreiden. Allemaal goed en wel, maar hoe pakken wij dit dan aan? Wel, wij hechten veel belang aan open communicatie. Op deze manier kunnen we nagaan hoe JIJ je voelt. Zo geeft Jonah Schuermans, Consultant Construction, het volgende aan:

  • Het contact dat ik heb met buro Nexus en met mijn contactpersoon is sinds de start goed. Iedereen staat altijd open als ik bel voor vragen en ik word zelf ook regelmatig opgebeld om te vragen hoe het gaat. Dat is fijn.”
Werkdruk in de bouw

2. Autonomie

Na de mate waarin men tevreden is met de leidinggevende, volgt ‘autonomie’. Ook dat kun je verwachten als je aan de slag gaat bij ons! Projectsourcing leent zich er namelijk toe dat je veel vrijheid krijgt mét de zekerheid van een vast contract. Wil je van verschillende disciplines proeven? Dat kan bij ons! Wij gaan namelijk steeds met jou in gesprek en als je aangeeft dat het tijd is voor wat anders, dan bekijken we samen de mogelijkheden. Ook Anthony Misseeuw, Consultant Industry & Manufacturing, ervaart het zo:

  • Als consultant bij buro Nexus zit je goed. Ik vergelijk het graag met het feit dat ik in een comfortabele zetel zit bij jullie: je hebt veel vrijheid, maar toch een vast contract!”
Werkdruk in de bouw

3. Work-life balance

We leven in een snelle maatschappij, waarin we af en toe ons persoonlijk geluk uit het oog kunnen verliezen. Echter, als je professioneel leven de overhand neemt, dan kun je ook niet meer spreken van werkgeluk. Kom je bij ons in dienst? Dan is er zeker en vast plaats voor een gezonde work-life balance. Martijn Theunissen, Consultant Construction, bevestigt dit maar al te graag:

  • “Graag wil ik zeker nog toevoegen dat buro Nexus een erg familiale sfeer met zich mee brengt. Jullie hebben oprecht interesse in zowel mijn professionele leven als mijn privésfeer!”

4. Bijdrage tot persoonlijke groei

‘Samen Groeien’ is niet voor niets één van onze kernwaarden. Wij zijn er steevast van overtuigd dat persoonlijke groei leidt tot werkgeluk. Geloof jij hier ook in? Dan is projectsourcing voor jou ‘the way to go’! Ieder project brengt wel wat nieuws met zich mee, gaande van nieuwe technieken tot bepaalde communicatieve vaardigheden. Willem Bollen, Consultant Construction, vertelt hierover het volgende:

  • “Ik leer bij jullie elke dag wel iets nieuws bij. Zo kom ik in aanraking met technieken waar ik op voorhand nog niet bekend mee was. Ik voel dus zeker dat ik aan het groeien ben en dat ik hiervoor bij jullie op het juiste adres zit!”

 

Werkdruk in de bouw

Wat is werkgeluk bij buro Nexus?

Om even alles samen te vatten: het is onze missie bij buro Nexus om een positieve footprint te hebben in ieder zijn carrière en om daarmee het werkgeluk te verspreiden. Dat doen we door echt het gesprek met jou aan te gaan. Samen gaan we op onderzoek uit om na te gaan welk uitdagend project er op jouw pad ligt en wat je hiervoor nodig hebt om te kunnen groeien. En vergeet zeker niet dat vast contract! Wij vinden het dan ook belangrijk dat je bij ons werkzekerheid ervaart.

Kortom, ben je klaar om de werkdruk om te zetten in werkgeluk? Neem dan snel contact met ons op en, zoals beloofd, bekijken we samen de mogelijkheden! No pressure, gewoon even langskomen op de koffie is ook prima!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?