Marktleider zijn in werkgeluk

Werkgeluk geeft je voldoening, maakt je enthousiast en motiveert je. Het is een manier van werken en deels heb je dit geluk zelf in de hand. Vanuit buro Nexus doen wij er alles aan om het werkgeluk van onze collega’s te optimaliseren. Dit doen wij door te zorgen voor de mooiste projecten, de beste begeleiding te bieden en net dat stapje extra te zetten voor onze collega’s. Onze missie is dan ook om een positieve footprint achter te laten in ieders carrière.

Ons doel is om marktleider te zijn in werkgeluk. Wij geloven namelijk dat werkgeluk de basis is voor succes. Om dit doel te realiseren willen wij in 2025 erkend worden als ‘Best Place to Work’. Dit doen wij met een gedreven team dat continu streeft naar het creëren van werkgeluk.

Great Place to Work

Wij zijn een Great Place to Work

WOW! Wij kunnen met trots mededelen dat wij gecertificeerd zijn al Great Place to Work. Uit het onderzoek, dat is gehouden in oktober en november onder alle collega’s, behalen wij in Nederland en België gemiddeld een 7.9! 

Het onderzoek van Great Place to Work, bestaande uit een vragenlijst, richtte zich op vertrouwen, trots en plezier bij buro Nexus. Wil jij meer weten over onze certificering? Klik dan hier.

Wat is werkgeluk voor buro Nexus?

Om het werkgeluk van onze collega’s te optimaliseren werken wij samen met trainings- en adviesbureau Happyholics. Wij geloven dat werkgeluk samenhangt met vijf intrinsieke waardes. Dit zijn persoonlijk contact, vrijheid, zingeving, persoonlijke ontwikkeling en waardering. Als wij deze waardes terug laten komen in het dagelijkse werk van onze collega’s is er een grote kans dat zij gelukkig zijn in hun werk.

”Toen ik Pieterjan en Felke voor het eerst hoorde praten over de missie ‘marktleider worden in werkgeluk’ vroeg ik mij eerlijk gezegd af of dit vooral voor ‘de bühne’ zou blijken te zijn. Maar gelukkig bleek al snel dat dit daadwerkelijk hun grootste drive is. Continu zijn ze op zoek naar mogelijkheden om het werkgeluk van medewerkers én consultants te vergroten. Hierin durven ze zich open en kwetsbaar op te stellen en direct met de feedback aan het werk te gaan. Ze willen een positieve footprint achterlaten in de carrière van iedereen die met hun in aanraking komt en dat hebben ze ook bij mij gedaan. Wat een tof bedrijf!”

Itamar Sharon, co-founder van Happyholics.

Onderzoek Happyholics

In 2021 hebben wij samen met Happyholics onderzoek gedaan naar het werkgeluk van onze collega’s. Wij geloven erin dat werkgeluk samenhangt met vijf intrinsieke waardes. Deze waardes hebben wij door middel van dit onderzoek getoetst en onderstaande scores kwamen daaruit naar voren.

  • Persoonlijk contact                                           7,6
  • Waardering                                                         7,9
  • Vrijheid                                                                 7,9
  • Zingeving                                                             7,9
  • Persoonlijke ontwikkeling                               7,7

Wij kunnen daarom met trots mededelen dat wij Happyholics proof zijn!

Update actieplan

Om marktleider in werkgeluk te worden, zijn we continu bezig met de organisatie te optimaliseren. Uit het onderzoek van Happyholics, dat gehouden is eind 2021, kwamen prachtige cijfers naar voren, maar wij streven continu naar verbetering. Daarom blijven wij sleutelen aan een aantal zaken. Deze zijn verdeeld over drie periodes in 2022 (Q1, Q2 & Q3). Onze construction consultant Ertan Demir deelt graag een update over de afgelopen periode en de plannen voor de toekomst.