Willem Bollen

Werken op projectmatige basis, dat betekent afwisseling!

Werken op projectmatige basis, kun je het grootste voordeel met ons delen?

“Toen ik net was afgestudeerd, lag het brede werkveld volledig voor mij open. Door deze waaier aan keuzemogelijkheden, wist ik niet goed welke richting ik kon uitgaan met mijn diploma. Zelfs na jaren te werken bij jullie, merk ik dat er zich nog steeds nieuwe kansen voordoen. Het grootste voordeel voor mij is dus dat ik niet op één project vast blijf zitten en dat ik steeds door jullie geïnformeerd wordt over alle kanten die ik kan uitgaan.”

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“In 2017 was ik afgestudeerd en had ik mijn professionele bachelor Bouw aan Sint-Lukas behaald. Dit is een driejarige opleiding met een uitgebreid en divers leerplan. We leren plannen maken, bijvoorbeeld voor een school, appartementsgebouw of een industriehal. Hierbij houden we rekening met de nutsvoorzieningen, de bekabelingen, leidingen en andere technische installaties. Bovendien werken we technische oplossingen uit om de benodigde kwaliteit en veiligheid te kunnen garanderen op bouwwerken. Ik heb dus een grondige technische achtergrond en een brede kennis aan bouwinzichten. Mijn studies hebben mij kortom voorbereid om een brede weg in te kunnen slaan op de arbeidsmarkt. Heeft de bouwsector meer nood aan een Bouwkundig Tekenaar en weer minder aan een Werfleider, dan ben ik hier op voorbereid. Buro Nexus is dan ook ideaal voor mij. Het ene moment kan ik als Construction consultant in de projectleiding aan de slag en het andere moment als Construction consultant in de werkvoorbereiding. Heel afwisselend dus!”

Bij buro Nexus willen we ten slotte steeds Samen Groeien. Heb jij ook nog bepaalde ambities?

“Absoluut! Ik heb veel interesses, bijvoorbeeld in verschillende software systemen zoals BIM, ofwel Building Information Modelling. Dat is een software waar je je projecten mee kunt analyseren en de samenwerking tussen verschillende partners van een bouwwerk bevordert. Informatiebeheer staat hierbij centraal. Dankzij jullie hulp, heb ik me hierin kunnen verdiepen. Bovendien leer ik bij jullie elke dag wel iets nieuws bij. Zo kom ik in aanraking met technieken waar ik op voorhand nog niet bekend mee was. Ik voel dus zeker dat ik aan het groeien ben en dat ik hiervoor bij jullie op het juiste adres zit! Ik heb niet enkel de mogelijkheid om mijn kennis toe te passen, maar ook om deze uit te breiden. Tijdens je opleiding leer je veel, maar door te werken op projectmatige basis kan ik de theorie snel omzetten naar de praktijk. Zo leer je tijdens je studies niet alle kneepjes van het vak, wat uiteraard normaal is. Dan vind ik het net super dat ik op verschillende projecten met specifieke cases in aanraking kom. Welke materiaalkeuze moet ik hanteren of welke bouwknopen kan ik best gebruiken binnen bepaalde omstandigheden? Dat leer ik allemaal! In mijn geval is het ook belangrijk om het bouwtechnisch Frans te beheersen. Momenteel ben ik deze vaardigheid aan het bijsturen, wat een leuke uitdaging is.”

Bouwkundige

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?