Interview Fatima Faris

''Ik werk nauwkeurig aan de tofste tekenprojecten, waarbij ik mijzelf elke dag voor de volle 100% voor inzet.''

Hi Fatima, leuk om je te spreken! Zou je jezelf even willen voorstellen aan de lezer?

Hi! Ik ben Fatima Faris, 27 jaar oud en ik woon samen met mijn man in Ruiselede. Oorspronkelijk kom ik uit Diyala (Irak), waarna ik in 2016 naar België ben gekomen. Buiten mijn werk als Consultant Bouwkundig Tekenaar ben ik de meeste tijd thuis te vinden. Ik lees dan graag een boek en met name boeken van Agatha Christie. Een Britse schrijfster die voornamelijk detectiveverhalen heeft geschreven. Daarnaast heb ik de ambitie om in de nabije toekomst piano te gaan spelen. Ik vind het een prachtig instrument.

Ik heb je gevraagd om een voorwerp te kiezen wat belangrijk is voor jou. Kun je vertellen wat het is en waarom je hiervoor hebt gekozen?

Ik heb gekozen voor schilderijen. Ze vertellen een mooi verhaal van de schilder en iedereen kan zijn/haar eigen gedachten erin kwijt. Daarnaast spelen schilderijen een belangrijke rol voor het behalen van vreedzame doeleinden. Dit gaat mij zeer aan het hart.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

In Irak heb ik mijn middelbaar behaald en hier wilde ik in België graag een vervolg aan geven. Zo ben ik in 2016 gestart met de opleiding tot Tandartsassistent. Helaas heb ik deze opleiding moet beëindigen wegens te slechte beheersing van de Nederlandse taal. Ik ben daarna twee jaar aan de slag gegaan om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen en tijdens deze twee jaar veranderde mijn opinie om nogmaals de studie tot Tandartsassistent te gaan volgen. Via mijn man die werkt als Stabiliteitsingenieur bij een groot aannemersbedrijf ging ik mij verdiepen in bouwkunde. Zo kwam ik op het Graduaat Bouwkundig Tekenen in Brugge.

Knap dat je jezelf zo hebt opgewerkt! Kun je wat meer vertellen over jouw passie voor (bouwkundig) tekenen?

Toen ik net in België woonde, was het niet altijd gemakkelijk om mijn draai te vinden. Alles was een uitdaging en ik heb van elk moment iets geleerd. Ik leerde met programma’s als Autocad, Revit, Tekla en Sketch Up werken en toen is mijn passie voor tekenen ontstaan. Ik ga altijd nauwkeurig te werk en wil de komende jaren meer kennis opbouwen binnen mijn vakgebied.

Inmiddels werk je bij ons als Consultant Bouwkundig Tekenaar. Wat maakt dit vak zo mooi?

Als Consultant Bouwkundig Tekenaar moet je creatief zijn, maar jezelf ook kunnen houden aan de vooraf besproken tekendetails. Dit zorgt ervoor dat je een perfecte wisselwerking moet vinden voor elk uniek project. Het mooiste aan tekenen is dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Dan ben ik helemaal in mijn element!

Tof! Waarom moet de jeugd, volgens jou, kiezen voor dit vak?

Er is veel werkzekerheid binnen deze branche. Dit geeft een hoop rust en je kunt kiezen voor een baan die past bij jouw wensen. Daarnaast is de studieperiode erg interessant. Je wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en je werkt veel in groepsverband.

Als we kijken naar een dag op jouw project. Hoe ziet deze eruit en wat vind je het leukste aan jouw werk?

Ik werk nauwkeurig aan de tofste tekenprojecten, waarbij ik mijzelf elke dag voor de volle 100% voor inzet. Tussendoor geniet ik tijdens de pauzes van een babbeltje met collega’s. Het leukste aan mij werk vind ik dat ik creatief bezig kan zijn. Ik ga gelukkig naar huis als ik mijn werk goed heb gedaan en de opdrachtgever tevreden is.

Wat is de grootste uitdaging voor jou?

Dit is mijn passie behouden en met volle overgave mijn werk voortzetten. Deze uitdaging ga ik aan door bij aanvang van elk project zoveel mogelijk informatie te verzamelen en alles onder de knie te krijgen. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat elk project optimaal verloopt.

Je werkt nog niet zo lang bij buro Nexus. Kun je aangeven welke kansen buro Nexus biedt?

Buro Nexus geeft veel liefde en steun aan het personeel. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving waar je jezelf gewaardeerd voelt. Daarnaast ondersteunen ze ook op praktisch vlak. Zo heb je de vrijheid om mee te bepalen welk project bij jou past en denken ze mee wanneer het even tegenzit.

Zou je mensen aanraden om bij buro Nexus aan de slag te gaan?

Zeker en vast! Of je nu een Tekenaar bent of Verpleegkundige, bij buro Nexus heb je mooie kansen. Zo kies je voor een comfortabele job met een mooi loonpakket en heb je veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Tot slot, welke doelen/ambities heb je voor de toekomst?

Ik wil mijn carrière als Consultant Bouwkundig Tekenaar voortzetten en een nieuwe horizon betreden in dit vakgebied.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?