Interview Jens Verleysen

''Zoals je merkt, is mijn werk zeer afwisselend!''

Hi Jens, leuk om je te spreken! Zou je jezelf eens willen voorstellen aan de lezer?

Zeker! Ik ben Jens Verleysen, 25 jaar oud en ik woon in Mollem. Ik zou mezelf beschrijven als een energiek persoon die graag sport. Zo ben ik drie keer per week in de sportschool te vinden. Door te fitnessen raak ik echt mijn energie kwijt. Daarnaast game ik graag. Mijn favoriete game op het moment? Rocket League! Dit is een online voetbalspel waarbij je met een auto de bal in de goal moet zien te krijgen.

Tof om je beter te leren kennen! Kun je ons wat meer vertellen over jouw studiecarrière?

In het middelbaar heb ik de studie Elektromechanica gevolgd, waarna ik op de Hogeschool verder ben gaan studeren in de richting Energietechnologie. Deze keuze heb ik gemaakt vanwege mijn interesse in automatisering. Dit was binnen deze studie een belangrijk topic in samenhang met energie, dus dit paste perfect bij mijn interesses.

Waar kwam deze interesse vandaan? Heb je dit bijvoorbeeld van huis uit meegekregen?

Dit komt niet van thuis uit. Mijn moeder is verpleegster en mijn vader is kok, dus daar heb ik het zeker niet van meegekregen. Mijn interesse is eigenlijk ontstaan op het middelbaar. Daar zag ik verschillende ontwikkelingen langskomen waarbij automatisering het leven makkelijker maakt. Uiteindelijk konden wij hier lessen in gaan volgen en merkte ik gelijk de klik. Het is geweldig om te zien hoe automatisering bijdraagt aan de kwaliteit van ons leven.

Gaaf dat je zo je passie hebt mogen ontdekken! Kun je ons eens meenemen in jouw werkcarrière?

Voordat ik bij buro Nexus aan de slag ben gegaan, heb ik twee andere jobs gehad. Zo ben ik na mijn afstuderen begonnen bij een softwarebedrijf in Beersel. Hier heb ik zes maanden gewerkt, waar ik mijzelf bezighield met PLC-programmeren voor Siemens en Schneider. Helaas heb ik deze baan niet voort kunnen zetten door een gebrek aan ervaring. Dit was best pijnlijk, maar erop terugkijkend heb ik er veel van geleerd. Daarna ben ik als Service Engineer aan de slag gegaan bij Danfoss. Hier bestond mijn werk uit sleutelen aan frequentieregelaars, reparaties doen en onderhoud plegen aan de machines. Na deze job ben ik in contact gekomen met buro Nexus waar ik sinds oktober 2021 werk als Consultant Service Engineer.

Wij zijn blij om jou als collega te hebben! Kun je de lezers meenemen in jouw buro Nexus carrière?

Het grappige is, op voorhand stond ik er eigenlijk niet voor open om op projectbasis aan de slag te gaan. Ik had altijd gedacht voor één vaste werkgever te willen werken. Hier ben ik toch van teruggekomen. Tijdens mijn kennismakingsgesprek werden de voordelen van werken op projectbasis steeds duidelijker. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en kan ik concluderen dat het een juiste keuze is geweest.

Fijn om te horen Jens! Inmiddels zit je op project bij ABB Robotics. Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Mijn werkweek kan ik opdelen in 50% op kantoor en 50% bij klanten over de vloer. Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen maandag mijn administratie gedaan van de week ervoor. Hierbij kun je denken aan uren invullen, documentatie opmaken voor de klant en zaken voorbereiden voor de komende dagen. Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik bij klanten geweest en vrijdag was mijn tweede kantoordag. Een korte samenvatting van een week die weer voorbij is gevlogen.

Tof! Kun je ons wat meer vertellen over jouw job als Consultant Service Engineer?

ABB Robotics programmeert en levert robots, hierbij kun je denken aan robotarmen die spullen kunnen verplaatsen. Daarnaast programmeren we ook PLC’s, deze zijn voornamelijk van het merk Siemens. Het plegen van onderhoud is een grote taak binnen mijn job. Zo ga ik bij klanten langs voor onderhoudsbeurten en reparaties. Ik zit dus veel op de baan en dit vind ik prettig. Afgelopen woensdag ben ik bijvoorbeeld bij een klant langs geweest die een hele hoop robotarmen gebruikt om donuts in doosjes te plaatsen. Hier moest ik de kop van vijf robotarmen vervangen. Op donderdag ben ik bij Lotus geweest voor de reparatie van een motor in de as van de machine. Zoals je merkt, is mijn werk zeer afwisselend!

Je bent veel bezig met automatisering. Wat maakt dit volgens jou zo mooi?

Het maakt het leven veel gemakkelijker. Een mooi voorbeeld zijn de robotarmen die de donuts in doosjes plaatsen. Dit doen ze vele malen sneller en nauwkeuriger dan wanneer dit door menselijke arbeid verricht zou worden. Het is voor de klant dus niet alleen efficiënter, maar ook kostenbesparend op den duur. Een echte win-win situatie.

Voor mij persoonlijk is het mooi om te zien hoe deze processen in elkaar steken. Hoe de machines bewegen, hoe ze afgesteld worden en wat er verder nog bij komt kijken. Daarnaast brengt automatisering oplossingen voor de noden van de mens. Zo draagt het daadwerkelijk bij aan een betere wereld. Dat vind ik tof!

De passie spat ervan af! Waardoor ga jij gelukkig naar huis na een dag werken?

Dit is de waardering die we krijgen van de klant. Vaak komen we over de vloer als er problemen zijn met een machine, dus dat is een stressvolle situatie. Het werk ligt stil en wij komen het probleem oplossen. Na afloop zie je de glimlach bij de klant en daar doe ik het als Consultant Service Engineer voor.

Mooi gesproken Jens! Zou je werken bij buro Nexus aanraden aan anderen?

Zeer zeker! Sterker nog, ik ben gisteren gevraagd door mijn HR Fieldmanager om in gesprek te gaan met iemand die nog twijfelt over werken op projectbasis. Dit doe ik graag, want ik ben heel tevreden en wil zeker mijn verhaal delen met anderen.

Quote - Jens Verleysen

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?