Anthony Misseeuw

Buro Nexus geeft me een gevoel van veiligheid.

Industry & Manufacturing is een zeer uitgebreid gebied. Wat vind jij het interessantste vakgebied?

“Voor mij is dat de machinebouw, omdat je je steentje kunt bijdragen aan de toekomst. Je optimaliseert namelijk het productieproces binnen een project en daarbij dus ook het eindproduct. Ik vind het dan ook belangrijk om zinvolle producten te ontwikkelen op een efficiënte manier. Vooral het automatiseringsproces van machines spreekt mij aan binnen dit geheel. Vroeger had je een operator die de machines continu moest controleren en manueel alles moest instellen. Echter, werken we steeds meer volgens het ‘Computer-Based’ principe, ofwel ‘IT-based’. Dankzij deze vernieuwing, moet een operator niet meer alles handmatig ingeven. Als er een nieuw productorder binnenkomt, dan weet de machine aan welke paramaters het moet voldoen voor de productie hiervan. Bovendien helpt ‘Big Data’ ons om gegevens gestructureerd te organiseren en indien nodig tijdig in te grijpen. We krijgen eigenlijk meer controle over het volledige proces. Kortom, automatisering wordt steeds een complexer gegeven, maar ik hou wel van een uitdaging!”

Vertel eens, hoe ben je eigenlijk bij ons terecht gekomen?

“Van opleiding ben ik een Industrieel Ingenieur. Als bachelor heb ik een diploma Automatisering en als master heb ik een diploma Hernieuwbare Energie behaald. In mijn masteropleiding lag de focus op hernieuwbare energie binnen de elektrotechniek. Dit omvat alles omtrent motoren, maar meer specifiek zaken zoals zonnepanelen en windmolens. Ik heb dus een zeer brede basis. Voordat ik bij buro Nexus aan de slag ging, werkte ik als Software Instrumentation Engineer voor een bedrijf dat transmissies maakt voor sportwagens. Denk hierbij aan Maserati, Ferrari, etc. Ik stond in voor het prototype testlabo. Zo testte ik bepaalde zaken uit en automatiseerde ik ook de testbanken, ter ondersteuning van de ontwikkeling en de productie. Hier kwam ik in aanraking met iemand, nu een zeer goede vriend, die werkte bij jullie. Hij vertelde me meer over het werken op projectmatige basis en ik was ook getriggerd. Tussen het eerste contactmoment met buro Nexus en de ondertekening van het contract, zaten welgeteld twee weken. Bij buro Nexus gaat alles dan ook snel en voel je je direct thuis!”

Op welk huidig project kun je je expertise als Industrieel Ingenieur toepassen?

“Momenteel sta ik op een project in Deinze bij een bedrijf dat onderdelen van machines bouwt voor coatings op glas te leggen. Een voorbeeld hiervan is een coating om UV-licht tegen te houden of een coating om het glas niet te laten weerspiegelen. Als consultant zorg ik voor de automatisering van de machines. Dit project kan zeker één jaar tot twee jaar duren. Eerst moet alles dan ook mechanisch opgezet worden, vervolgens elektrisch en ten slotte zetten we de automatisering op punt. Ik sta in voor zowel de automatisatie als het elektrisch gedeelte. Alle onderdelen zoals sensoren en lichtjes op de machines passeren langs mij. Vervolgens programmeren we het proces en als de machines werken, moeten we eventueel nog zaken aanpassen. Zo gaan we steeds richting een perfect draaiend productieproces.”

Waarom heb jij de sprong in het diepe genomen en ben je op projectmatige basis beginnen werken?

“Bij jullie heb ik eerst en vooral een gevoel van veiligheid. Dankzij het vast contract, weet ik dat ik na een project weer mijn handen uit de mouwen kan steken op een nieuw project. Je kunt dus bovendien proeven van verschillende bedrijven en moet niet vastroesten op één plaats. Ik merk ook dat je als consultant hét verschil kunt maken. Een klant heeft namelijk een duidelijk doel voor ogen bij het inzetten van jouw expertise. En dit allemaal zonder dat je zelf de gehele administratieve rompslomp moet bijhouden. Buro Nexus houdt dit allemaal voor mij bij, waardoor ik me volledig kan focussen op mijn project. Als consultant bij buro Nexus zit je dus goed. Ik vergelijk het graag met het feit dat ik in een comfortabele zetel zit bij jullie: je hebt veel vrijheid, maar toch een vast contract!”

Engineering

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?