Sinds 2005 vindt er ieder jaar op 29 oktober de Internationale Internetdag plaats. Op deze dag blikken we terug op de evolutie van een van de belangrijkste uitvindingen, namelijk het internet. Vandaag de dag is het dan ook moeilijk om ons een wereld in te beelden zonder deze technologische innovatie!
In dit artikel gaan we dieper in op de oorsprong van het internet en staan we even stil bij wat dit betekent voor onze huidige maatschappij. Ben je benieuwd? Lees dan zeker verder!
Op 29 oktober 1969 stuurt student-programmeur aan de University of California, Charley Kline een bericht naar een collega. Dit is weliswaar een zeer kort bericht met de boodschap ‘login’. Op dat moment schreef hij geschiedenis, want hij was de eerste persoon die een primitieve vorm van een mail verstuurde naar een andere computer. De oorsprong van dit programma situeert zich in de jaren ’50 wanneer het Ministerie van Defensie in Amerika het ARPA had opgericht. Een van de doelen was om een computernetwerk op te bouwen om universitaire instellingen met elkaar te verbinden. Zo gezegd, zo gedaan!
Vanaf de jaren ’70 groeide het ARPANET aanzienlijk. Instellingen buiten universiteiten en de overheid konden vanaf dat moment ook hiervan gebruik maken.
Vanaf 1990 zat de missie van het ARPANET er volledig op. Het netwerk kreeg een andere naam en een nieuwe sponsor. Echter, kwamen rond diezelfde tijd de Brit Tim Berners-Lee en de Belg Robert Cailliau met een hypertextsysteem op de proppen. Bovendien bouwde Berners-Lee hiervoor een protocol (http) en een computertaal (html) dat we vandaag de dag nog steeds goed kennen. Al snel hierna zou het World Wide Web volgen.
Vanaf dat punt volgt de ene ontwikkeling na de andere en dat proces is nog lang niet gedaan!
Het is moeilijk om ons vandaag de dag een wereld zonder het internet in te beelden. Het biedt dan ook tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de verbondenheid en de communicatiemogelijkheden die het biedt. Bij buro Nexus hechten wij ook veel belang aan deze zaken, maar daar vertellen onze consultants je graag meer over!
Bij buro Nexus is het onze missie om het werkgeluk onder onze consultants te verspreiden. Allemaal goed en wel, maar hoe pakken wij dit dan aan? Wel, wij hechten veel belang aan open communicatie. Op deze manier kunnen we nagaan hoe JIJ je voelt. Zo geeft Jonah Schuermans, Consultant Construction, het volgende aan:
‘Samen Groeien’ is niet voor niets één van onze kernwaarden. Wij zijn er steevast van overtuigd dat persoonlijke groei leidt tot werkgeluk. Geloof jij hier ook in? Dan is projectsourcing voor jou ‘the way to go’! Ieder project brengt wel wat nieuws met zich mee, gaande van nieuwe technieken tot bepaalde communicatieve vaardigheden. Willem Bollen, Consultant Construction, vertelt hierover het volgende:
We leven in een snelle digitale maatschappij, waarin we af en toe ons persoonlijk geluk uit het oog kunnen verliezen. Echter, als je professioneel leven de overhand neemt, dan kun je ook niet meer spreken van werkgeluk. Kom je bij ons in dienst? Dan is er zeker en vast plaats voor een gezonde work-life balance. Martijn Theunissen, Consultant Construction, bevestigt dit maar al te graag:
Om even alles samen te vatten: bij buro Nexus willen we dat iedere collega zich zowel op professioneel als op persoonlijk vlak goed voelt. Dat doen we door echt het gesprek met jou aan te gaan. Samen gaan we op onderzoek uit om na te gaan welk uitdagend project er op jouw pad ligt en wat je hiervoor nodig hebt om te kunnen groeien. En vergeet zeker niet dat vast contract! Wij vinden het dan ook belangrijk dat je bij ons werkzekerheid ervaart.
Kortom, ben je klaar om de werkdruk om te zetten in werkgeluk? Neem dan snel contact met ons op en, zoals beloofd, bekijken we samen de mogelijkheden! De koffie (of thee) staat op je te wachten!
Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?