Waarom werken in de zorg? Dit zeggen onze zorgprofessionals!

Wil jij aan de slag in de zorg, maar twijfel je nog? Na het lezen van dit artikel hopelijk niet meer! Wij waren benieuwd waarom de zorgprofessionals van buro Nexus in de zorg zijn gaan werken. We verzamelden hun redenen en zette ze op een rijtje. Lees snel verder en kom erachter waarom je, volgens onze zorgprofessionals, in de zorg zou moeten werken!

#1 Iets betekenen voor de ander

“Ik ben de zorg ingegaan omdat ik graag wat voor mijn medemens wilde betekenen, ik zorg graag. Dat doe ik dan ook met heel mijn hart. Het beetje extra aandacht kunnen geven. Een lichtpuntje kunnen zijn met mijn collega’s. Ook al is iemand verdwaald in gedachten en/of wil het lijf niet meer mee. Iedereen verdient liefde en aandacht. Gedrag komt ergens vandaan. Ik denk maar zo: “diegene heeft zichzelf ook niet gemaakt”. Ik verzorg/ontzorg iedereen zoals ik zou willen dat mijn ouders/grootouders verzorgd zouden worden. Met respect en begrip.” – Sanne Coumans, Verzorgende IG

Werken in de zorg betekent: iets betekenen voor een ander. Je werkt met en je werkt voor mensen. Een klein praatje kan voor een cliënt, patiënt of bewoner al het verschil maken. Jij kunt ervoor zorgen dat iemands dag oplicht. In de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg of het ziekenhuis als verzorgende, verpleegkundige of begeleider, in al deze functies en op al deze plekken maak jij het verschil in iemands leven. Jij staat elke dag klaar voor een ander en bij buro Nexus staan wij klaar voor jou.

#2 Je blijft dagelijks leren

“Ik ben de zorg ingegaan nadat ik op de middelbare school gekozen had voor de metaal kant. Na een paar keer het apparaat vast gelast te hebben dacht ik dit gaat hem niet worden. Toen ben ik de zorg ingerold. Tot op heden geen spijt van en bijna 17 jaar verder. 10 jaar heb ik gewerkt als Verzorgende IG en momenteel ben ik verder aan het leren voor MBO 4 Verpleegkundige.” – Wesley, Verpleegkundige in opleiding

Werken in de zorg? Dan kun je er op rekenen dat je elke dag blijft leren. Zeker als je aan de slag gaat in de zorg via buro Nexus. Wij ondersteunen jou en zorgen voor passende opleidingen die afgestemd zijn op jouw project. Daarnaast leer je van de momenten die je in de praktijk meemaakt. Geen dag en geen mens is hetzelfde. Je maakt veel mee in de zorg en van elk moment dat jij meemaakt kun je leren. Bij buro Nexus kom je op verschillende plekken in de zorg. De kennis en de ervaring die je bij elk project opdoet, kun je meenemen in jouw verdere carrière.

#3 Waardering en dankbaarheid

“Ik zorg graag voor andere mensen die het, om wat voor reden dan ook, niet meer zelfstandig kunnen. Ik zorg omdat je waardering van je cliënten krijgt. Waardering in de vorm van een knipoog een schouderklopje, een glimlach of een knuffel. Ik probeer de laatste levensfase van een cliënt zo comfortabel mogelijk te maken en betrek hierin ook de familie. Ik ben een luisterend oor voor de naasten. Op de afdeling waar ik werk ligt op dit moment een cliënt slecht. Ik was laatst samen met een collega deze cliënt aan het verzorgen. De cliënt draaide zich naar mij toe, pakte me vast om mijn nek en liet me niet meer los. Hij gaf aan dat ik erbij moest blijven. Dit zijn de momenten waarbij ik een traantje wegpink en kippenvel over mijn lichaam krijg. Deze kleine momenten van waardering van de cliënt of de familie, zijn de redenen waarom ik in de zorg werk!” – Andy Krooswijk, Verzorgende IG

De waardering en de dankbaarheid die je krijgt van je cliënten, patiënten of bewoners is een van de redenen waarom veel mensen in de zorg werken. De glimlach op het gezicht van een bewoner die jij dagelijks verzorgt, het schouderklopje dat je krijgt van een cliënt of een patiënt die jou een knuffel geeft, dat zijn de mooie en onbetaalbare momenten die laten zien dat je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet. Ook bij buro Nexus vinden we waardering en werkgeluk erg belangrijk. In de zorg is het hard werken en wij vinden dat hard werk een ‘dankjewel’ verdient!

#4 Het brengt je veel mooie momenten

“In 1990 ben ik begonnen in de zorg, aan de toenmalige MDGO-vp. Ik weet wel dat ik in 2021 nog steeds geen spijt van deze keuze heb en dat het mij al veel mooie dingen heeft gebracht en nog steeds brengt!” – Jan van Geffen, Verpleegkundige

Mensen die al lang in de zorg werken, zeggen vaak: het heeft me al veel mooie momenten gebracht. Dat is een van de redenen om in de zorg aan de slag te gaan. Geen dag is hetzelfde. Je ziet dagelijks nieuwe mensen en je hoort elke dag nieuwe verhalen. De ene dag ga je naar huis met een lach, de andere met een traan.

Ben jij er klaar voor om mooie momenten te creëren?

Bekijk dan eens onze vacaturepagina of neem contact met ons op om meer te weten te komen over werken in de zorg. Wij helpen je graag met al jouw vragen!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?