Hannah Popma: Van Talent Master naar Business Partner

''Werkgeluk betekent voor mij het gezamenlijk toewerken naar een doel.''

Hi Hannah! Leuk dat we een interview met je mogen afnemen. Zou jij jezelf willen voorstellen?

HI! Dat wil ik zeker. Mijn naam is Hannah en ik ben momenteel 28 jaar oud. Ik woon inmiddels al 7 jaar samen met mijn vriend Jeroen en ons dochtertje Pomme in Tilburg. In mijn vrije tijd kom je me vaak tegen in de stad, haring happen op de markt of lekker ontspannen met vrienden op het terras aan de Piushaven. Verder ga ik graag naar een concert en pak ik nog wel eens een festival mee in de zomer. Ook ben ik onlangs begonnen met pilates, eens kijken of we dit een poosje vol kunnen houden!

Leuke hobby’s Hannah! Je werkt al een tijdje bij buro Nexus, hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Hiervoor werkte ik als vestigingsmanager bij een salesbureau in Tilburg. Hier heb ik de commercie leren kennen en veel ervaring opgedaan. Ik vind het leuk om in de sales te werken, omdat ik voldoening haal uit het bereiken van successen met een team. Na een tijdje met plezier daar gewerkt te hebben, kwam ik via mijn oude vriend en collega Serge uit Nijmegen, in aanraking met buro Nexus.  Al snel zat ik aan tafel met jullie en na een aantal goede gesprekken gevoerd te hebben, ben ik uiteindelijk in team Eindhoven gestart. Ik werk nu ruim 1,5 jaar bij buro Nexus. Ik ben als Talent Master begonnen in het gezellige Eindhoven en nu werk ik als Business Partner in het team van Breda. Alhoewel, we zijn nu bij mij om de hoek, in het prachtige Plan-t neergestreken. Ideaal, als je ’t mij vraagt!

Wat leuk dat je gegroeid bent in je functie! Hoe kwam je er als Talent Master achter dat je ook interesse had in de functie van Business Partner?

Dankzij de DISC-trainingen en sessies van Intenza en de ervaring die ik opgedaan heb binnen buro Nexus, heb ik mijzelf beter leren kennen en ben ik erachter gekomen wat minder goed en juist nog beter bij me past. Hoe fijn is het dat je werkgever hier de ruimte voor geeft en ook nog eens in wilt meebewegen? Mijn Teamcaptain Fabienne kaartte aan dat zij mij ook wel de functie van Business Partner zag vervullen. Die gedachten bleef in mijn hoofd hangen en op een gegeven moment ging het balletje rollen. Al vrij snel na mijn zwangerschapsverlof was het in gang gezet. Ik ben dankbaar voor de kans die ik krijg om me verder te ontwikkelen en uit te dagen!

De functie van Business Partner doe je nu een aantal maanden, wat vind jij het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik het opdoen van nieuwe contacten, het meekijken op de werkvloer van onze professionals en het netwerken. Als Talent Master heb je meer te maken met korte termijn interacties. Ik kijk ernaar uit om langdurige relaties op te bouwen, zo krijg ik een dieper begrip van de uitdagingen en behoeften van onze klanten en kan ik oplossingen aanbieden die aansluiten bij die specifieke behoeften.

Waarin denk jij dat jij het verschil kan maken voor een zorginstelling?

Mijn doel is om waarde toe te voegen aan onze klanten door het leveren van hoogwaardig personeel, het opbouwen van duurzame relaties en het bieden van ondersteuning op maat. Zo kan ik het verschil maken, door bij te dragen aan de efficiëntie, kwaliteit en groei van de instelling. Wij hebben werkgeluk hoog in het vaandel staan. Dit dragen wij uit door de persoonlijke begeleiding aan onze zorgprofessionals. Onze HRFM’s werken hier hard voor en steken met veel enthousiasme tijd in onze zorgprofessionals. In die begeleiding stellen wij hun werkgeluk centraal en zo houden wij het verloop laag. Daarnaast vinden wij flexibiliteit en kwaliteit belangrijk, daarom gaan onze zorgprofessionals voor een langere periode volledig mee in het rooster en worden zij onderdeel van het bestaande team. Iets waar geen enkele andere detacheerder, uitzendbureau of ZZP’er aan kan tippen als je ’t mij vraagt.

Tot slot, wat betekent werkgeluk voor jou?

Werkgeluk betekent voor mij het gezamenlijk toewerken naar een doel, hierbij elkaar uit te dagen en te helpen om eenieder naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast zijn we natuurlijk nooit uitgeleerd. Ik vind het belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen en de ruimte te krijgen dit op mijn eigen manier te kunnen doen. Zo ga ik elke dag met een voldaan gevoel naar huis toe.

 

Foto van Hannah Popma met een quote van Hannah

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief