Werkgeluk in de zorg

Werkgeluk is een belangrijk thema binnen de zorg. Zorgverlener ben je in hart en nieren, maar COVID-19, de hoge werkdruk, personeelsverloop en tekorten zorgen ervoor dat het aantal tevreden werknemers in de zorg de laatste jaren afneemt. In dit artikel vertellen wij waarom werkgeluk in de zorg juist zo belangrijk is en brengen we deze prachtige sector in beeld. Klaar voor jouw dagelijkse dosis werkgeluk? Lees dan dit artikel!

Wat betekent werkgeluk?

Werkgeluk is het hebben van werk waar je voldoening uit haalt, wat je prikkelt en waar je enthousiast en gemotiveerd door raakt. Het is dus veel meer dan alleen plezier hebben in je werk. Om werkgeluk te realiseren ben je afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen jouw collega’s en werkplek bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Vijf tips voor meer werkgeluk in de zorg

 1. Functioneer als een team
  Werken in de zorg doe je samen, dus maak er samen het beste van en help elkaar. Door elkaar te helpen krijg je een hechte band en kun je elkaar laten groeien. Ook is het belangrijk om een luisterend oor te zijn voor je collega’s. Werken in de zorg is namelijk niet altijd even makkelijk en aan je collega’s kun je veel steun hebben.
 2. Besef dat jouw werk van waarde is
  Jouw werk is belangrijk voor patiënten/cliënten en hun naasten doordat je een waardevolle rol speelt in een moeilijke fase van iemands leven. Je bent belangrijk en dat mag je best beseffen! 
 3. Ben optimistisch
  Probeer de positieve aspecten van jouw werk te zien en denk daaraan wanneer het even wat minder gaat. Werken in de zorg kan zwaar zijn, maar je krijgt er enorm veel voor terug. Houd dat in gedachte!
 4. Stel realistische doelen voor jezelf
  Doelen behalen komt ten goede van jouw werkgeluk. Daarom is het belangrijk realistische doelen te stellen voor jezelf. Wanneer je een groot doel wilt bereiken is het slim om deze in stappen op te delen. Zo kom je stap voor stap dichterbij succes.
 5. Durf complimenten te geven
  Iedereen wordt blij van het krijgen van een compliment. Probeer daarom elke dag oprechte complimenten te geven aan je collega’s. Wedden dat jullie werkgeluk zal stijgen?
Werkgeluk in de zorg

Het verhaal van Sandra

Sandra (58) werkt al bijna 38 jaar in de zorg. Gestart in een verpleeghuis, daarna in de gehandicaptenzorg en inmiddels al bijna 2,5 jaar bij buro Nexus. Detacheren bevalt haar goed. ”Ik realiseerde me dat ik de échte zorg miste en de rompslomp eromheen niet wilde uitvoeren. Bij detacheren weet je dat je alleen het stukje ‘zorg’ hoeft uit te voeren. Dat geeft me veel meer rust.”

Lees hier het hele interview met Sandra!

Vind jouw werkgeluk in de zorg

Detacheren in de zorg verhoogt jouw werkgeluk

Ben je toe aan nieuwe uitdagingen en wil je dat jouw sterke kanten benut worden? Kies dan voor detachering! Door te kiezen voor detachering kies je voor afwisseling. Afwisseling van taken, collega’s en werkomgevingen. Hierdoor raak je geen moment in een sleur en kan je jezelf continu uitdagen. Wij zorgen, in samenspraak met jou, voor het project en jij profiteert van vele voordelen.

Detacheren via buro Nexus

Door via buro Nexus aan de slag te gaan doe je in korte tijd veel ervaring op bij opdrachtgevers naar wens. Verder heb je bij ons de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen. Zodoende kun je voor jezelf verschillende doorgroeimogelijkheden creëren. Daarnaast krijg je één vast aanspreekpunt, jouw HR Fieldmanager, die altijd voor je klaar staat bij vragen en hulp. Tot slot, je hebt de keuze om flexibel te werken waarbij je beloond wordt met een marktconform salaris en aantrekkelijke extra’s.

Bekijk hier waarom jij moet kiezen voor detacheren in de zorg!

Gelukkig werken in de zorg via buro Nexus

Ben jij op dit moment een zorgverlener en ervaar je niet optimaal werkgeluk? Denk dan even aan jezelf, want jouw werkgeluk is enorm belangrijk voor de kwaliteit van zorg. Bij buro Nexus staat werkgeluk op nummer één. Niet voor niets is onze missie om een positieve footprint achter te laten in ieders carrière. Wij komen graag met jou in gesprek voor een vrijblijvend gesprek waarin we luisteren naar jouw wensen.

Of ben je nog niet werkzaam in de zorg, maar zie je dit helemaal zitten. Bekijk dan onze vacatures in de zorg.

Naar onze vacatures in de zorg

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief