Sandra Roelofs – Verzorgende IG

'' Detacheren geeft me veel meer rust!''

Hoi Sandra! Vertel eens wat meer over jezelf. Wie ben jij en hoe ben je de zorg ingerold?

Hoi ik ben Sandra! Ik ben 58 jaar oud en ik werk bijna 38 jaar in de zorg. Al een hele tijd dus! Ik heb twee zonen en een schoondochter. In mijn vrije tijd sport ik veel. Ik tennis graag en ga naar de sportschool. Werken in de zorg is lichamelijk een zwaar beroep, dus ik vind het wel belangrijk om fit te blijven! Hoe ik ben begonnen in de zorg? Op mijn twintigste startte ik met mijn zorgopleiding in een verpleeghuis in Breda en daar heb ik mijn opleiding ook afgerond. Daarna heb ik ruim tien jaar fulltime gewerkt en toen ik mijn kinderen kreeg, ging ik parttime werken. Ik heb ook tien jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en nu sinds 2,5 jaar werk ik bij buro Nexus.

Zo Sandra, je werkt al heel lang in de zorg! Waarom koos je voor dit beroep?

Er is niet een specifieke reden waarom ik in de zorg wilde werken. Zolang ik me kan herinneren weet ik dat ik gewoon graag zuster of verpleegster wilde worden. Zoveel jaar verder kan ik nog steeds beamen dat het een goede keus is, want het bevalt me nog steeds! Ik denk niet dat ik het lang had volgehouden als ik het helemaal niets zou hebben gevonden. Het werk is heel erg veelzijdig en je kan verschillende kanten op zoals parttime werken of fulltime werken. Verder kan je je specialiseren in bijvoorbeeld gehandicaptenzorg. Zo is er altijd wel wat te beleven!

Je werkt al 2,5 jaar bij buro Nexus. Hoe ben je met ons in contact gekomen?

Een Talent Master van buro Nexus heeft mij benaderd via LinkedIn. Ik kreeg een berichtje of ik langs wilde komen voor een gesprek en vanaf daar begon het balletje al snel te rollen. Kort daarna had ik al een contract! Ik heb hiervoor niet eerder voor een detacheringsbureau gewerkt dus jullie zijn echt de eerste. Verschillenden collega’s van mij detacheerden al, dus ik had wel een idee wat het inhield. Het is een interessant concept. Je wisselt steeds van werk en locatie, dus je zit niet vast aan één instelling. We zijn nu bijna drie jaar verder en ik weet zeker dat ik een goede keuze heb gemaakt!

Welke verschillen merk je met detacheren en je vorige banen?

Voorheen werkte ik lang op dezelfde instellingen en op een gegeven moment groei je naar verschillende rollen toe, zoals persoonlijk begeleider of eindverantwoordelijke. Op den duur was ik meer bezig met het regelen van gegevens en documenten dan dat ik het echt met de zorg bezig was. Ik realiseerde me toen dat ik het werk miste en de rompslomp eromheen niet wilden uitvoeren. Bij detacheren weet je dat je alleen het stukje ‘zorg’ hoeft uit te voeren. Detacheren geeft me veel meer rust.

We zijn blij om te horen dat je meer rust ervaart! Wat vind je van het contact met buro Nexus?

Dat gaat goed! Ik heb regelmatig contact met mijn HRFM en ze is geïnteresseerd in mijn projecten en hoe mijn persoonlijke ontwikkeling verloopt. Ze vraagt altijd of er punten zijn die verbetert kunnen worden en of ik nog tevreden ben. Ik heb eigenlijk nooit iets te klagen! Verder ben ik een tijdje terug ook verrast door jullie. Ik ben met een smoes naar buro Nexus Breda gelokt en daar kwam ik erachter dat ik de titel Hero van de Maand had gekregen! Ik had het helemaal niet zien aankomen. Al met al ben ik zeer tevreden met het detacheren bij jullie!

Werkgeluk in de zorg

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief