Buro Nexus: detacheringsbureau in de zorg

Detacheringsbureau zorg | buro Nexus

Buro Nexus: detacheringsbureau in de zorg

Hé daar, (toekomstige) zorgprofessional! Je bent op onze pagina terecht gekomen, omdat je op zoek bent naar een detacheringsbureau in de zorg. Wat je reden hiervoor ook is, wij beantwoorden graag al je vragen! Lees snel verder en ontdek alles over detacheren in de zorg bij buro Nexus!

Klik meteen door naar:

Naar de vacatures
SEH Verpleegkundige

Wat houdt detachering
in de zorg precies in?

Wanneer je kiest voor detachering, dan kies je voor afwisseling mét een vaste uitvalsbasis. Wat wil dit concreet zeggen? Wel, je komt bij ons in dienst, maar je zet jouw expertise in bij uiteenlopende opdrachtgevers binnen de zorg. De ene keer ga je voor drie maanden aan de bak en de andere keer blijf je misschien wel één jaar plakken. Om keer op keer een perfecte match te garanderen én in te zetten op jouw werkgeluk, peilen wij naar jouw vaardigheden en ambities. Zo word je op ieder project uitgedaagd om je kennis en medische handelingen aan te sterken, maar bovenal kom je terecht bij zorginstellingen die jou nodig hebben!

Laat je inspireren door Esther
Detacheringsbureau zorg | buro Nexus

Wat als mijn project
op het einde loopt?

Wat nu als je project ten einde loopt? Geen zorgen, wij blijven aan je zijde! Samen gaan we rond de tafel zitten en bespreken we waar jouw volgende uitdaging ligt. Gedurende deze tijd blijf je op onze payroll staan en houden we nauw contact. Is er op het project nog nood aan jouw expertise als gedetacheerde zorgprofessional, dan is er ook de mogelijkheid tot verlenging. Anders is het op naar de volgende werkplek waar je je rugzak vol professionele ervaringen kunt aansterken.

Detacheringsbureau zorg | buro Nexus

Verschil tussen detacheren
en uitzenden

De begrippen ‘detacheren’ en ‘uitzenden’ zijn geen synoniemen. Het grootste verschil is terug te vinden in de aard van het contract bij beide fenomenen. Bij uitzendwerk wordt iemand tewerkgesteld via een uitzendovereenkomst, waarbij de tewerkstelling wordt stopgezet als de opdracht eindigt. Dit heeft gevolgen op bepaalde zaken zoals het ziekengeld, dat in dit geval wordt uitbetaald door het UWV. Ook de opzegtermijnen verlopen volgens een ander stramien. Dit is case per case afhankelijk, maar doorgaans kan zowel de uitzendkracht als de inlener op ieder moment de overeenkomst opzeggen zonder dat er nog doorbetaald moet worden. Als we dan kijken naar een detacheringsovereenkomst, dan zien we het tegenovergestelde. Zowel voor de gedetacheerde als het detacheringsbureau geldt een opzegtermijn. Verder heb je nagenoeg dezelfde zekerheden als bij een vast dienstverband en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. In het algemeen biedt een uitzendovereenkomst dus minder zekerheden dan een detacheringsovereenkomst.

Meer over de verschillen tussen detacheren en uitzenden

Waarom detachering in de zorg?

Detachering zit in de lift. Bij zowel erg specifieke opdrachten als bij tijdelijke ondersteuning wordt er steeds meer beroep gedaan op gespecialiseerde detacheringsbureaus. De zoektocht naar tijdelijke versterking blijkt dan ook een tijdrovende, maar vooral een moeilijke zoektocht te zijn, waardoor verschillende partijen dit liever uit handen geven. Zo levert de detacheringsbranche een stevige bijdrage aan de wendbaarheid van de Nederlandse economie én de zorgsector. Dat gezegd zijnde, waarom zou je er nu voor kiezen om te detacheren in de zorg? We sommen graag de voordelen voor je op!

 • Als gedetacheerde maak je hét verschil!
  Op #1 kan het zorgen voor anderen uiteraard niet ontbreken. De drijfveer voor vele zorgprofessionals is de dagelijkse impact die ze hebben op het leven van de zorgbehoevenden. Echter, kampt de zorgsector al jaren aan een nijpend tekort aan personeel. Als je kiest voor detachering, dan word je tijdelijk geplaatst bij instellingen die jouw aanvulling in het team oprecht waarderen. Jouw expertise zorgt er namelijk voor dat er meer aandacht per patiënt kan worden besteed!
 • Detachering in de zorg biedt (door-)groeimogelijkheden.
  De zorgsector bestaat uit ontelbaar domeinen en specialisaties. Denk hierbij aan de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, thuiszorg,… Noem maar op! Wil jij als zorgprofessional groeien en bijleren? Dan zijn er steeds mogelijkheden. Bovendien zijn er verschillende functies binnen de meest uiteenlopende instellingen. Wil je jezelf liever omscholen en specialiseren tot IC Verpleegkundige? Go for it! Verder is er in de zorgsector steeds sprake van innovatie en digitalisering. En dat is zeker mooi meegenomen! Zo kan de technologie zware taken verlichten zoals het tillen van bedlegerige patiënten. Zeker na de COVID-19 pandemie, merken we een boost in nieuwe oplossingen die het zorgpersoneel telkens onder de knie moet weten te krijgen. Deze vernieuwingen zorgen ervoor dat je nooit stil hoeft te staan op één plaats.
 • Flexibiliteit en vrijheid
  Een 9-to-5-bureaujob wijs je liever af? Dan zit je binnen de zorgsector, en al helemaal als gedetacheerde, volledig op je plaats. Waarom? Wel, je krijgt de mogelijkheid om te proeven van verschillende disciplines en afdelingen en dus ook van verschillende uurroosters. Merk je na het ene project dat je toch liever een ander pad, zoals de gehandicaptenzorg, wilt bewandelen? Dat kan als je kiest voor zorg detachering!
 • Werkzekerheid
  Het laatste, maar niet onbelangrijkste voordeel: je zal nooit zonder werk komen te zitten. De zorgsector heeft steeds nood aan gemotiveerde zorgprofessionals die hun handen uit de mouwen willen steken. Project afgerond? Dan is het op naar je volgende uitdaging en dat steeds in één lijn met jouw noden en wensen! Je hebt als gedetacheerde bovendien dezelfde zekerheden als iemand met een vaste baan.

Detachering in de zorg:
Veelgestelde vragen

Past detacheren bij mij?

Detacheren past bij jou als:

 • Je affiniteit hebt met de (meeste) doelgroepen.
 • Je een flexibele werkinstelling hebt.
 • Je in het bezit bent van een rijbewijs.
 • Je in het bezit bent van een relevant diploma.
 • Je voor minimaal 24 uur beschikbaar bent.
 • Je energie haalt uit nieuwe situaties en uitdagingen.
 • Je stabiliteit en zekerheid bij één werkgever zoekt.

Wat als ik wens bij de opdrachtgever te blijven?

Het kan voorkomen dat wij zo’n goede match hebben gemaakt dat zowel jij als de opdrachtgever het ziet zitten om de samenwerking voort te zetten. Buro Nexus ziet het liefste dat je de lange termijn samenwerking bij ons vindt. In het contract wordt opgenomen wat de voorwaarden hiervan zijn. Dit contract wordt uitvoerig besproken met jouw contactpersoon, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij wie van buro Nexus kan ik meer informatie opvragen?

Je krijgt per vestiging een overzicht van al onze medewerkers. In deze fase kun je het beste contact opnemen met één van onze Talent Masters, zij helpen jou graag met al je vragen.

Detachering in de zorg:
waarom kiezen voor buro Nexus?

Wil je graag detacheren in de zorg, maar twijfel je nog tussen verschillende detacheringsbureaus? Wij zetten de voordelen van werken bij buro Nexus voor je op een rijtje.

 • Eén contract, één aanspreekpunt
  Detacheren is anders dan uitzenden. Bij buro Nexus teken jij je contract, waarna wij jou plaatsen bij een opdrachtgever. Is je opdracht klaar? Dan blijf jij gewoon in dienst bij ons. No stress! Daarnaast bieden wij iedere professional een eigen aanspreekpunt, een HR Fieldmanager noemen we dat. Heb je een vraag? Bel je HR Fieldmanager. Hij of zij staat dag in dag uit voor je klaar.
 • Jezelf blijven ontwikkelen
  De zorgsector staat niet stil en dat kun jij dus ook niet. Om ervoor te zorgen dat je steeds up-to-date bent, gaan we graag met jou in gesprek over mogelijke opleidingsmogelijkheden.
 • Ruim assortiment aan projecten
  Ons netwerk van zorginstellingen in heel Nederland zorgt ervoor dat je steeds een ruime keuze aan uitdagende projecten hebt. Zo hang je niet vast aan één sector en kun je op korte tijd je medische handelingen flink aansterken.
 • Meer dan een werkplek
  Als zorgprofessional bij buro Nexus zit je niet vastgeplakt aan de werkvloer. We organiseren namelijk op regelmatige basis evenementen, zodat jij al je ‘medegedetacheerden’ leert kennen én vooral zodat jullie kennis en ervaringen kunnen uitwisselen!
 • Werkgeluk
  Werkgeluk, daar streven wij naar. Hoe dan? Door simpelweg het gesprek met je aan te gaan. Wil je je carrière graag een andere wending geven en een project binnen een andere discipline uitproberen? Dat kan! Bovendien zorgen we ervoor dat je vanaf dag één, dankzij onze uitgebreide onboardingsdag, op de hoogte bent van alle ins en outs van buro Nexus én detachering!
Lees hier het verhaal van Barbara

Join
the family!

Hebben wij jouw interesse gewekt, heb je nog vragen óf wil je gewoon een keer een kopje koffie komen drinken? Je bent van harte welkom op een van onze kantoren. Wij leren je graag kennen! Maak je even een afspraak?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief