Het verschil tussen detacheren en uitzenden

Detacheren en uitzenden zijn twee begrippen die je ongetwijfeld voorbij hebt horen komen in je zoektocht naar een nieuwe baan. Om zeker te weten welke het beste bij je past, vertellen we je hier graag meer over de verschillen tussen detacheren en uitzenden. Want ook al lijken de twee veel op elkaar, er zijn enkele belangrijke verschillen.

Wat is het verschil tussen detacheren en uitzenden?

Het grootste verschil tussen detacheren en uitzenden is de overeenkomst tussen werknemer en werkgever. Bij detacheren krijg je een detacheringsovereenkomst voor een langere tijd en bij uitzenden ga je een overeenkomst aan die eindigt als het project of de klus eindigt. De verschillen tussen de twee zitten hem dus vooral in de overeenkomst die je aangaat met de werkgever.

Lonen in de zorg

De detacheringsovereenkomst uitgelegd

De detacheringsovereenkomst is in de meeste gevallen een overeenkomst voor een langere tijd, zoals een half jaar of een jaar. De overeenkomst blijft van kracht, ook als het project is afgelopen. Je blijft gedurende deze tijd op de payroll van het detacheringsbureau staan. Samen gaan we om tafel en op zoek naar jouw volgende uitdaging. Is er tijdens een project langer behoefte aan een gedetacheerde professional? Dan is er ook de mogelijkheid tot verlenging. Een detacheringsovereenkomst is kiezen voor flexibiliteit met een vaste uitvalsbasis.

De voordelen van detacheren op een rijtje

  • Je bent verzekerd van een inkomen, ook als een project of opdracht is afgelopen;
  • We bieden je werkzekerheid, we denken met je mee over jouw volgende uitdaging;
  • Je bent flexibel en vrij om te kiezen waar jij gaat werken;
  • Persoonlijke begeleiding door een HR Fieldmanager.
Meer over een detacheringsbureau in de zorg
Verpleegkundige ziekenhuis

Dit mag je verwachten van een uitzendovereenkomst

Uitzendkrachten werken vaak via een uitzendovereenkomst die stopt als het project is afgelopen. Is de uitzendovereenkomst afgelopen? Dan moet je als uitzendkracht op zoek naar een nieuw project en in de tussenliggende tijd ontvang je geen loon. Het verschil met een detacheringsovereenkomst is dat een detacheringsovereenkomst niet stopt als een opdracht is afgelopen.

Daarom kies jij voor uitzenden

  • Je kunt snel ervaring op verschillende opdrachten op doen;
  • Je bent flexibel inzetbaar op de meest uiteenlopende opdrachten;
  • Je hebt geen opzegtermijn, je hebt de mogelijkheid te stoppen met een opdracht wanneer jij dat wilt.
GGZ vacatures

De opzegtermijn

Een ander belangrijk verschil tussen detacheren en uitzenden is de opzegtermijn. Bij een uitzendovereenkomst heb jij, of jouw werkgever, geen opzegtermijn. De overeenkomst kan dus op elk moment opgezegd worden. Bij detacheren geldt er wel een opzegtermijn. Zowel jij als de werkgever hebben een opzegtermijn. Dit geeft je als werknemer de zekerheid op tijd die je nodig hebt als je niet op je plek bent bij je huidige opdrachtgever, maar daarentegen geldt ook dat je niet direct kunt stoppen wanneer jij dat wilt.

En nu? Kies jij voor detacheren of uitzenden?

De algemene conclusie die we kunnen trekken is dat een uitzendovereenkomst minder zekerheden biedt dan een detacheringsovereenkomst, zowel voor de werkgever als de werknemer. Een tweede belangrijk punt is dat detacheren de beste keuze is bij opdrachten waar specialistische kennis vereist is. Bijvoorbeeld voor het werken in een ziekenhuis is een bepaald kennisniveau en opleiding vereist. Dat werk kan niet door iedereen gedaan worden. Om de beste match te verzekeren hebben wij de keuze gemaakt voor detacheren.

Wil jij zeker zijn van een goede match met een opdrachtgever? Of ben je benieuwd wat buro Nexus voor jou kan betekenen? Bij ons staat de koffie altijd klaar!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?







    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief