fbpx

Esther Duijkers

Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de zorg voor de cliënten!

Hoe vind je het bij buro Nexus?

“In het begin vond ik het heel spannend om de stap naar buro Nexus te maken. Je vraagt je toch af of je de juiste keuze maakt en of het allemaal wel goed komt. Het eerste ontvangst vind ik belangrijk, dat doet wat met je. Bij buro Nexus was het meteen fijn. Ik krijg goede steun en het contact met de twee dames die ik het meest spreek is erg fijn. Ze vragen vaak hoe het met me gaat en ik merk dat ze veel waardering hebben voor mij als werknemer. Ik heb best wel wat werkgevers gehad, maar ik merk dat bij buro Nexus alles persoonlijk is. Hier krijg je niet zomaar een vlaai of een chocolaatje, maar het is nét dat beetje extra.”

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen?

“In maart 2020 werd ik benaderd door buro Nexus en ik dacht meteen ‘dat lijkt me leuk’. Ik twijfelde op dat moment wel heel erg. Ik had nog een vaste baan en dacht ‘laat het voor nu maar even’. De maanden vorderden en ik merkte dat ik niet meer op mijn plek zat. Ik deed toen revalidatie en dat vond ik nog wel leuk, maar ik vroeg me af of dat het wel was en of ik het nog wel leuk genoeg vond. Ik heb weer contact opgenomen met buro Nexus en dacht: ‘ik ga het gewoon doen, ik ga de stap zetten!’”

Hoe bevalt je deze manier van werken?

“Inmiddels heb ik er alweer twee projecten op zitten en ben nu bezig met mijn derde project, in de ouderenzorg. Ik ben begonnen in de gehandicaptenzorg, dat was op dat moment helemaal nieuw voor mij. Ik werkte op een hele leuke afdeling en heb daar veel mogen leren. Mijn tweede project was op een woongroep met jongeren met autisme. Iets heel anders, maar ook daar had ik het naar mijn zin. Elk project is anders en dat is leuk voor de afwisseling.”

Waar ben je op dit moment werkzaam en hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

“Ik zit nu op een project in de ouderenzorg. Grappig om te vertellen is dat ik bij deze organisatie mijn eerste vaste baan kreeg toen ik 21 jaar was. Ik dacht dat ze veel veranderd en vernieuwd zouden zijn, maar dat viel reuze mee. Toen ik er weer voor de eerste keer binnenkwam, voelde het eigenlijk als vanouds en was er niet veel vernieuwd. Ze zijn in de tussentijd wel uitgebreid. Zo hebben ze bijvoorbeeld aanleunwoningen aangebouwd en hebben ze nu verpleeghuiszorgkamers. Ik werk dagelijks met bepaalde routes, verspreid over vier afdelingen. Per route zit een aantal cliënten op verschillende afdelingen waar ik verantwoordelijk voor ben. Je hebt in principe elke dag een andere route, maar omdat ik pas net ben begonnen loop ik nu nog dezelfde. Zo kan ik de cliënten goed leren kennen. Er is helaas een corona uitbraak, dus dat is heftig. Ondanks dat vind het wel een fijn gevoel dat ik op de afdelingen kan ondersteunen waar nodig en mijn steentje kan bijdragen aan de zorg voor de cliënten.”

Heb je nog bepaalde projecten die je graag zou willen doen?

“Als ik zelf iets zou mogen kiezen, dan zou ik me graag verder willen oriënteren in de gehandicaptenzorg. Ik weet van mezelf dat ik een kei ben op andere vlakken, maar over de gehandicaptenzorg zou ik nog wel meer willen weten. Ik ben nooit te oud om te leren!”

verzorgende ig

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?