Barbara Kateman

Bij buro Nexus voel ik me erg gewaardeerd!

Wat is je ervaring met buro Nexus en hoe ben je met ons in contact gekomen?

“Ik werkte niet meer met tevredenheid bij mijn vorige werkgever. Op een gegeven moment zei iemand tegen me: ‘Maak een profiel aan op LinkedIn’. Op een vrijdagmiddag ben ik daar mee bezig geweest zonder te weten wat het eigenlijk inhield. Ik dacht ‘nooit geschoten is altijd mis’. Diezelfde vrijdagmiddag ging mijn profiel online en in de avond explodeerde mijn telefoon. Dat weekend ben ik bezig geweest met het lezen van de berichten en het uitzoeken wie iedereen was en wat ze wilden. Ik heb vervolgens mijn agenda erbij gepakt en met een X aantal bedrijven een gesprek ingepland. Buro Nexus was één van de bedrijven waar ik een gesprek mee heb gehad. Het eerste gesprek was op kantoor in Nijmegen en dat voelde meteen fijn. Ik voelde me welkom en kon mijn verhaal doen. Ik kende buro Nexus nog niet, dus dat vond ik in het begin wel spannend. Ik merkte vanaf het eerste moment dat het een fijn bedrijf is. Je bent geen nummertje, de lijntjes zijn kort, er is regelmatig contact en er wordt snel gereageerd als je een vraag hebt. In het begin was het contact meer dan nu, maar dat is logisch. Wat ik zelf ook leuk vind zijn de attenties die er tussendoor verstuurd worden. Daardoor voel je je echt gewaardeerd.”

Was je al bekend met detacheren en wat was de reden om hiervoor te kiezen?

“Ik wist nog niet wat detacheren precies inhield. Een oud collega werkte al voor buro Nexus, dus ik had haar gevraagd hoe het beviel. Zij vertelde me alle ins en outs van detacheren. Ik heb tijdens mijn gesprek bij buro Nexus ook aangegeven dat ik nog niet wist wat detacheren inhield en ze hebben het vervolgens uitgelegd. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, iets waar ik weer energie van kreeg. Daarnaast was ik op zoek naar de vrijheid om overal te kunnen snuffelen en te kijken wat er allemaal mogelijk is. Het leek me erg leuk om op verschillende plekken te kijken hoe er gewerkt wordt en om op elke plek ervaring op te doen. Toen ik startte bij buro Nexus ging ik er met een open blik in, niet wetende dat het zo fijn zou zijn!”

Kun je iets vertellen over je huidige project?

“Sinds november ben ik bezig met mijn eerste project, bij Zorgvilla Rosorum in Amersfoort, waar ik tot september blijf. Ik heb het enorm naar mijn zin daar en ben ‘met mijn neus in de boter gevallen’. We zitten met nog vier collega’s van buro Nexus en je wordt echt opgenomen in het team. Het is heerlijk werken daar. Werken is een groot woord, want voor mij is het eigenlijk geen werken. Voor mij betekent werken: ’s ochtends om 7 uur beginnen met rennen en stoppen om half 4. Hier werk je natuurlijk ook, maar je wordt er absoluut niet moe van. In de ochtend begin ik met het uit bed helpen van de bewoners. De ene bewoner heeft meer begeleiding nodig dan de ander. Hier ben ik ongeveer 2 tot 2,5 uur mee bezig en dit doen we met totaal drie collega’s. Ik begeleid mensen naar de huiskamer, waar een gastvrouw klaarstaat om ze te ontvangen. In deze huiskamer kunnen ze lekker ontbijten. Van maandag tot en met vrijdag hebben we in de ochtend en in de middag een activiteitenbegeleider en voor ’s avonds een kok die vers eten bereidt. Ik help de bewoners waar ik ze helpen kan, bijvoorbeeld bij de activiteiten en de maaltijden. Ik ben continu met de bewoners bezig. Dat kan van heel intensieve hulp zijn tot ‘gewoon’ begeleiden. Wat ook prettig is, is dat ik echt tijd heb voor iedereen. Je kunt bijvoorbeeld met de bewoners naar buiten voor een wandeling of om iets te ondernemen. Niks moet snel en dat is ideaal.”

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt sinds je bij buro Nexus werkt?

“Wat ik vooral mooi vind om te zien is hoe het ook kan in de zorg. Ik zie hier wat er allemaal voor de bewoners is, wat er geregeld wordt en hoe ze hun oude dag mogen beleven. Dit is mooi om te zien en maakt het werken fijn. We hebben een prettig team, dus elke dag maken we er een feestje van. Daarnaast hebben ze me vorige week verteld dat ik een vast contract heb gekregen, yes!”

Heb je nog iets op je wensenlijstje staan?

“Wat me aantrekt en wat ook één van de redenen is waarom ik bij buro Nexus wilde werken is dat de gehandicaptenzorg erbij betrokken wordt. Ik weet niet of ik het kan, maar het interesseert me wel heel erg. Aan de andere kant heb ik interesse in de palliatieve zorg. Dat is de zorg die je biedt voor de laatste levensfase, het eindstadium. Dit klinkt misschien heftig, maar kan erg mooi zijn. Ik heb nog geen idee waar ik hierna terecht kom, maar ik kijk ernaar uit om de zorg verder te ontdekken!”

Werken als Verzorgende IG

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief