Werken als IC Verpleegkundige in het ziekenhuis

Werken als IC Verpleegkundige: wat houdt dat in? Wat heb je ervoor nodig? Hoe is het om in het ziekenhuis te werken? In dit blog geven wij antwoord op al deze vragen. Ben jij van plan om aan de slag te gaan als IC Verpleegkundige of wil je meer weten over deze functie? Lees dan snel verder!

IC Verpleegkundige? Wat houdt dat in?

Een IC Verpleegkundige is werkzaam op de Intensive Care en zorgt voor de mensen die het misschien wel het hardst nodig hebben. Je behandelt patiënten die in een levensbedreigende situatie op de IC liggen. Het verschil met een normale Verpleegkundige? Als Verpleegkundige op de IC voer jij meer medische handelingen uit én bewaak jij de vitale functies van de patiënt. Je schakelt veel tussen meerdere disciplines en bent verantwoordelijk voor de monitoring van de toestand van de patiënt.

De vacature IC Verpleegkundige: dít zijn je taken

Ga je aan de slag als Verpleegkundige op de IC, dan kun je rekenen op een divers takenpakket. Wij hebben een aantal van deze uiteenlopende werkzaamheden voor je op een rijtje gezet:

  • Jouw belangrijkste taak als IC Verpleegkundige is, je kunt het misschien al raden, het verplegen, behandelen en begeleiden van jouw patiënten op de Intensive Care.
  • Je monitort de toestand van jouw patiënten met behulp van hightech apparatuur. Een beetje kennis van deze apparatuur komt goed van pas.
  • Je gaat aan de slag met technische handelingen, medische verrichtingen en het geven van de juiste medicatie op het juiste moment.
  • De taken van een IC Verpleegkundige draaien niet alleen om de patiënt. Je bent ook het aanspreekpunt voor de naasten van de patiënt. Jij beantwoordt alle vragen die zij hebben en zorgt ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.
  • Je informeert en assisteert de artsen op de Intensive Care. Samen met deze artsen en het medisch team stel je een plan op voor de patiënt. Je voert dit plan vervolgens mee uit.

Je hebt dus veel verantwoordelijkheden als Verpleegkundige in het IC-Team van het ziekenhuis. Bij buro Nexus gaan wij met veel plezier op zoek naar een passende vacature als IC Verpleegkundige. Wil je alvast meer weten over gedetacheerd worden als IC Verpleegkundige? Bekijk dan de vacature op onze website.

 

Hoe word je IC Verpleegkundige?

Om IC Verpleegkundige te worden, beschik je over een diploma IC Verpleegkundige. Deze opleiding is speciaal gericht op de zorg van patiënten op de IC. Heb je dit diploma in je bezit? Dan heb jij de kennis en vaardigheid om de zorg die de patiënten in levensbedreigende situaties nodig hebben. Jij weet je hoofd koel te houden als er een complexe situatie optreedt en kan op een deskundige manier jouw zorg verlenen. Als IC Verpleegkundige kom je te werken in het ziekenhuis. Hoe is het eigenlijk om te werken in het ziekenhuis? Daar kan Patricia je alles over vertellen!

Detachering als IC Verpleegkundige bij buro Nexus

Misschien heb je er al eens aan gedacht, detacheren. Voor de één is het een uitdaging, voor de ander misschien nog wel spannend. Wij vertellen je graag wat detacheren inhoudt. Kom je bij ons detacheren, dan kom je als zorgprofessional bij ons in dienst. Vervolgens ‘lenen’ wij jou uit aan een opdrachtgever. Door te detacheren ga je bij verschillende bedrijven met tijdelijke projecten aan de slag. De ene keer duurt je project drie maanden, de andere keer ga je misschien wel een jaar aan de slag. Door op deze manier te werken, leer je in korte tijd verschillende organisaties kennen en ontdek jij waar je jouw talenten het beste kunt inzetten. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Lees dan de verhalen van onze medewerkers!

 

Keertje koffiedrinken?

Leuk, wij leren je graag kennen! Door het contactformulier hieronder in te vullen, kun jij gemakkelijk een afspraak maken op een van onze kantoren. Met kantoren door het hele land, kun jij het dichtstbijzijnde kantoor kiezen voor een kop koffie of thee.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief