Patricia Arnold

Dit is de leukste baan die ik tot nu toe heb gehad!

Detacheren is voor veel zorgprofessionals een grote stap. Waarom beveel jij het anderen aan?

“Ik krijg vaak de vraag van bijvoorbeeld (oud-)collega’s hoe het is om te detacheren. Ik kan dan altijd met 100% zeggen dat het de leukste baan is die ik tot nu toe heb gehad. Waarom? Ik kan nu echt doen waarom ik voor de zorg heb gekozen: bezig zijn met de patiënten. Daarnaast is het leuk dat je op verschillende plekken kunt snuffelen. Hiervoor werkte ik bijvoorbeeld in een verpleeghuis op een gesloten afdeling voor mensen met dementie, dat had ik eerder nog nooit gedaan. Ook krijg ik veel belangstelling vanuit buro Nexus zelf. Ik heb regelmatig contact met mijn contactpersonen. Mede hierdoor en door de leuke attenties die we krijgen, voel ik me als werknemer gewaardeerd en dat vind ik belangrijk!”

Waarom heb je zelf gekozen om in de zorg te gaan werken en wat vind je er zo leuk aan?

“Mijn allergrootste passie is om met mensen te werken en iets te kunnen betekenen voor een ander. Het maakt voor mij niet uit of dit patiënten in een ziekenhuis, dementerenden in een verpleeghuis of ouderen in de thuiszorg zijn. Het zijn de kleine dingen waar je zelf niet bij stilstaat die er toe doen voor iemand anders. Daar haal ik mijn voldoening uit. ‘Bedankt dat je even de tijd voor me nam’ of ‘bedankt dat je hier was’, zijn zinnen die mijn hele dag goed kunnen maken. Dit is precies de reden waarom ik voor de zorg heb gekozen.”

Kun je ons meenemen in jouw huidige project?

“Ik werk in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal op de afdeling cardiologie. Hoofdzakelijk dag- en avonddiensten met af en toe een nachtdienst. In de ochtend starten we de dag met een man of zeven. We hebben twee blokken op de afdeling, de A en de B kant. Elke collega krijgt een aantal kamers voor zijn of haar verantwoording en daar doe je eigenlijk de hele dag alles voor. Je bent bezig met de zorg voor de patiënten, zorgt dat de medicatie op orde is, wast de patiënten als dat nodig is, bereidt de patiënten voor op onderzoeken, ontvangt visite en zorgt dat alle papieren op orde zijn als de patiënt verplaatst wordt of met ontslag mag. Twee keer per dag zijn er een aantal controlerondes en waar nodig help je jouw collega’s op dezelfde gang als het op jouw blok wat rustiger is. Door corona is er nu maar één bezoektijd per dag, van 18:00u tot 20:00u. Hier heb je tijdens de avonddienst dus meer mee te maken. Je ontvangt de visite en staat ze te woord. In de avond maak je de patiënten klaar voor bed, zorg je ervoor dat de medicijnen op orde zijn en loop je controlerondes. Meestal heb je in de avond, als er niet teveel opnames komen, wat meer tijd om een praatje te maken met de patiënten. Je kunt dan bijvoorbeeld uitleg geven over een bepaald onderzoek dat ze krijgen of wat ze kunnen verwachten. Dat vind ik persoonlijk een leuk onderdeel, het voorlichten van de patiënten. Je hebt natuurlijk maar één hart, dus de meeste patiënten op de afdeling zijn angstig en hebben een goede voorlichting nodig over wat er gaat komen. Bij mij op de afdeling werkt één andere Nexus-collega. Als er dingen zijn kan ik die met haar bespreken en overleggen en dat is fijn. Al moet ik zeggen dat ons hele cardiologie team echt super is. Vanaf dag één voel ik me op mijn plek en iedereen doet er alles aan om mij op mijn gemak te stellen. Daardoor sta ik nu waar ik nu sta. Ik mag sowieso tot eind december op dit project blijven, daar ben ik blij mee. Dit is voor mij een teken dat het goed gaat en ik mijn werk goed doe. Ik zit echt op mijn plek hier, dus ik ben blij dat ik nog even mag blijven.”

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en hoe vind je het?

“Mijn eerste contact met buro Nexus was in september 2019. Via een oud-collega, die al zorgprofessional was bij buro Nexus, ben ik in contact gekomen. Zij had het naar haar zin en vond dat detacheren ook echt iets voor mij was. Ik ben toen gelijk op gesprek geweest in Breda. Mijn contract lag klaar om getekend te worden, maar door privéomstandigheden moest ik op dat moment toch het aanbod afslaan. Ongeveer een jaar later heb ik weer contact opgenomen om te vertellen dat ik toch de stap naar detacheren wilde maken. Ik heb hier nog geen moment spijt van gehad. Het allerleukste vind ik dat je op veel verschillende plekken komt. Je ziet overal wat. Ik vind het leuk om van meerdere soorten zorg wat te leren. Ik ben nu bezig met mijn tweede project en, net als mijn eerste project, bevalt het heel goed. Ik heb ervoor geleerd om voor mensen te zorgen en aan het bed te staan en dat kan ik nu doen. Na 16 jaar ben ik weer werkzaam in het ziekenhuis. Het was een hele stap en in het begin was het zwaar. Ik moest veel dingen ophalen, maar vind werken in het ziekenhuis zo leuk, dat ik dat er wel voor over had. Ik ben 16 jaar geleden geëindigd op de afdeling cardiologie, en nu sta ik daar weer. Het voelt als vanouds!”

Werken als Verpleegkundige

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?