Werken in de gehandicaptenzorg

Wil jij graag werken in de gehandicaptenzorg en wil je meer weten over hoe het is om te werken in deze sector? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bij buro Nexus detacheren wij zorgprofessionals in onder andere de gehandicaptenzorg. Wat de gehandicaptenzorg precies is, wat je nodig hebt om te werken in de gehandicaptenzorg, welke vacatures er zijn en hoe het is om in deze sector te werken lees je allemaal in dit blog.

Wat is de gehandicaptenzorg?

De gehandicaptenzorg heeft twee kanten. Aan de ene kant is dat de verzorgingskant en aan de andere kant heb je meer de psychische, begeleidende kant. In de gehandicaptenzorg ben jij degene die de zorg, begeleiding en ondersteuning biedt aan jouw cliënten met een beperking. Je begeleidt ze bij hun verzorging, organiseert activiteiten en coördineert de vrijetijdbesteding. Binnen de gehandicaptenzorg zijn verschillende soorten functiebeperkingen. Cliënten kunnen lichamelijke, verstandelijke of zintuigelijke beperkingen hebben. Door de verschillende soorten beperkingen varieert het werken in de gehandicaptenzorg van lichte tot intensieve zorg. Elke cliënt heeft op een andere manier de juiste begeleiding nodig, daarom is het belangrijk dat je met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een goed ontwikkeld empathisch vermogen aan de slag gaat in de gehandicaptenzorg. Jij hebt oog en oor voor wat jouw cliënten nodig hebben.

Vacatures in de gehandicaptenzorg

Bij buro Nexus kun je werken als Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg. Wat je hiervoor allemaal nodig hebt, vertellen we je graag. Als Persoonlijk Begeleider ga jij geen enkele uitdaging uit de weg. Jij weet precies wat jouw cliënten nodig hebben en je bent een kei in het begeleiden van deze kanjers. Mensen helpen zit in je bloed. Wil je graag komen werken in de gehandicaptenzorg? Dan is het belangrijk dat je een van onderstaande diploma’s bezit:

  • SPH
  • MMZ 4
  • SPW 4
  • MZ4 PBGZ
  • Verzorgende IG
  • Verpleegkundige

Ben jij iemand die ervan houdt om dingen te leren? Bij buro Nexus is het mogelijk om te werken en leren in de gehandicaptenzorg. Wij ondersteunen jou daarin en vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Meer informatie over werken als Persoonlijk Begeleider bij buro Nexus? Bekijk de vacature!

Gehandicaptenzorg

Wat is er zo leuk aan werken in de gehandicaptenzorg?

Dat is iets wat Ali je kan vertellen! Hij ging voor buro Nexus aan de slag bij een woongroep met cliënten met lichtverstandelijke beperkingen. Een leuk aspect aan werken in de gehandicaptenzorg vindt hij het creëren van een band met zijn cliënten. In het interview dat wij met Ali hielden vertelt hij onder andere hoe een gemiddelde dag van een Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg eruit ziet.

Vacatures in de gehandicaptenzorg bij buro Nexus

Ben je van plan om bij buro Nexus in de gehandicaptenzorg te komen werken? Houd er dan rekening mee dat bijwerkingen als werkgeluk en vrienden in plaats van collega’s kunnen optreden. Werkgeluk vinden wij belangrijk en we bieden een luisterend oor voor al onze medewerkers. Daardoor kunnen wij op zoek gaan naar een project dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Een project waar jij je op je gemak voelt en waar jij op je plek zit. Zit het even tegen, heb je een dringende vraag of wil je gewoon even gezellig kletsen? Bij buro Nexus staan we voor je klaar.

Klaar voor de volgende stap in jouw carrière?

We bespreken graag de mogelijkheden met je. Dit doen we het liefste in een persoonlijk gesprek op een van onze kantoren. Zien wij jou binnenkort in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Nijmegen, Zwolle, Groningen of Tilburg?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief