Werken in de thuiszorg

Waarom in de thuiszorg werken?

Wil jij aan de slag binnen de thuiszorg, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je te wachten staat? Bij buro Nexus helpen we je graag, te beginnen met dit blog! Op deze pagina lees je alles over werken in de thuiszorg: wat houdt het in? Waarom is het zo leuk? Wat staat je te wachten? Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Klik meteen door naar:

Wat is thuiszorg?

De naam zegt het al: thuiszorg is zorg die bij iemand thuis wordt gegeven. In de thuiszorg werken brengt verschillende taken met zich mee, maar de dagelijkse begeleiding van jouw cliënten staat centraal. Met dagelijkse begeleiding bedoelen we onder andere: je cliënten helpen met douchen en aankleden, het verzorgen van wonden of het toedienen van injecties. Daarnaast help jij je cliënten met huishoudelijke hulp, zoals schoonmaken, opruimen, koken en de was doen.

Vacatures binnen de thuiszorg

Zoek jij werk binnen de thuiszorg? Wij hebben verschillende thuiszorg vacatures voor jou beschikbaar! Zo kun je aan de slag als Helpende+, Verzorgende IG of Verpleegkundige in de thuiszorg.

 •  Helpende+ 🡪 Als Helpende+ in de thuiszorg ben jij verantwoordelijk voor huishoudelijke en verzorgende taken. Jij helpt jouw cliënten in de thuiszorg om zelfstandig te functioneren en bent daarin een stimulerende factor. Wil je net een stapje verder? Dan kun je bij buro Nexus een opleiding volgen om aan de slag te gaan als Verzorgende IG.
 • Verzorgende IG 🡪 Aan de slag als Verzorgende IG binnen de thuiszorg? Ook dan ben jij verantwoordelijk voor taken die hierboven bij Helpende+ beschreven staan. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit, verzorg je wonden, dien je medicatie toe en zorg je voor de dagbesteding.
 • Verpleegkundige 🡪 Als Verpleegkundige in de thuiszorg ben jij net wat verder opgeleid en bekwaam in je handelingen. Jij bent degene die bepaalt welke zorg jouw cliënten nodig hebben en geeft daarin advies. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit en help je onder andere met de dagelijkse verzorging, het toedienen van medicijnen en wondverzorging.

Waarom werken in de thuiszorg?

 •  Hoeksteen van de maatschappij
  Het aantal ouderen in onze samenleving neemt continu toe. Volgens de CBS Bevolkingsprognose zal het aantal 65-plussers de komende jaren drastisch toenemen. In 2012 waren er nog 2,7 miljoen 65-plussers, terwijl in 2041 dat er 4,7 miljoen zullen zijn. Deze vergrijzing zal leiden tot een toename aan de nood aan thuishulp. Als zorgprofessional thuiszorg vorm je kortom één van de hoekstenen binnen onze maatschappij.
 • Uitdagende technische handelingen
  De Wet Maatschappelijke Ondersteuning stimuleert mensen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Deze regelgeving brengt enkele aanpassingen en voorwaarden met zich mee. Zo moeten zorgprofessionals binnen de thuiszorg medische handelingen en andere taken, die normaal gezien in verpleeg- en verzorgingshuizen worden toegepast, onder de knie krijgen. Je bent kortom een generalistische zorgprofessional, die in staat is om op verschillende situaties in te spelen. Iedere keer dat je bij een zorgbehoevende thuis komt, openen er zich letterlijk en figuurlijk nieuwe deuren. Stilstaan? Dat is geen optie. Als je kiest voor de thuiszorg, dan stopt je leerproces nooit!
 • Je footprint nalaten op het leven van anderen
  Als zorgprofessional binnen de thuiszorg kom je terecht in de vertrouwde omgeving van zorgbehoevenden. Voor sommigen kan het een moeilijk proces zijn om iemand ‘vreemd’ toe te laten, voor anderen gaat dit dan weer vlotter. Hoe dan ook, jij voelt de psychosociale setting van je patiënten perfect aan en weet hierdoor, maakt niet uit hoe lang of hoe kort, je zorgen af te stemmen per individu. En op het einde van de dag die glimlach terugkrijgen, daar doe je het voor!

Wat verdien je in de thuiszorg?

Ben je van plan om in de thuiszorg aan de slag te gaan? Dan hangt jouw uurloon af van de functie die jij uitoefent. Bij buro Nexus kun je binnen de thuiszorg aan de slag als helpende plus niveau 2, verzorgende IG niveau 3 of verpleegkundige niveau 4 of 5/6. Gemiddeld ligt je salaris tussen €1485 en €3200 per maand (exclusief extra’s zoals vakantiegeld). Je loon is afhankelijk van jouw functie, ervaring en de locatie waar je gaat werken. Bij buro Nexus zijn er altijd doorgroeimogelijkheden en wij helpen jou graag aan de volgende stap in jouw carrière. Meer informatie vind je in het cao VVT!

Werken in de thuiszorg als Verzorgende IG

Daar kan onze zorgprofessional Jessica je alles over vertellen! Jessica is werkzaam als Verzorgende IG in de thuiszorg en heeft een echt zorghart. Waar ze eerder nooit in de thuiszorg werkte, wil ze er nu niet meer weg. Wij hielden een interview met Jessica, waarin ze onder andere vertelt wat ze zo leuk vindt aan werken in de thuiszorg, hoe een gemiddelde dag eruit ziet en hoe ze het vindt om voor buro Nexus te werken:

“Binnen de thuiszorg kom je vaker bij dezelfde cliënten en kunt daarom een band met ze opbouwen, dat vind ik speciaal. Ik was zelf nog niet bekend met werken in de thuiszorg, maar het bevalt me goed en raad het zeker aan. In het begin moest ik wennen aan de korte diensten. Vanuit mijn vorige werk was ik dit niet gewend. Hiervoor was ik werkzaam in een verpleeg-/verzorgingstehuis. Hier werk je juist vaak diensten van een dag. Inmiddels ben ik eraan gewend. Twijfel je nog om in de thuiszorg te gaan werken? Dan zou ik zeggen: kom wat dagen meelopen. Het liefste een week, zodat je echt alle facetten meekrijgt. In de thuiszorg werk je namelijk met verschillende routes en elke route is anders. Hierdoor zie je veel verschillende mensen, die allemaal een andere soort zorg nodig hebben. De route die je loopt hangt af van jouw bekwaamheden. Een Verzorgende IG loopt bijvoorbeeld andere routes dan een Verpleegkundige. Hoe meer bekwaam je bent, hoe ‘moeilijker’ je routes worden.”

Werken in de thuiszorg

Werken in de thuiszorg als Verpleegkundige

Melanie heeft een groot hart voor de zorg. Na jarenlang binnen een andere branche actief geweest te zijn, besloot ze om het over een andere boeg te gooien en zich om te scholen tot verpleegkundige. Nu detacheert ze bij ons binnen de thuiszorg. De afwisseling en diversiteit past volledig binnen haar straatje, alsook de inhoud van haar baan zelf. Hierover vertelt ze het volgende:

“Zoals het woordje al zegt, werken in de thuiszorg kan betekenen dat je bij iemand thuis helpt bij de verzorging of bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis. Bij mijn huidige project ga ik zelf langs bij mensen thuis. Dit vind ik altijd heel bijzonder, omdat je je cliënten in hun eigen omgeving komt ondersteunen. De mensen die je gaat helpen, kunnen een lichamelijke beperking hebben of ze hebben een ziekte, dus het is heel afwisselend wat je kan en mag doen als je ze bezoekt. De hulp kan variëren van het geven van medicatie, douchen, wondverzorging, injecties, maar het kan ook zomaar zijn dat je een stukje palliatieve zorg moet geven. De leeftijdscategorie kan ook nog wel eens verschillen. Ik heb cliënten gehad die 25 jaar zijn, maar ook cliënten die tegen de honderd jaar aanzitten. Ik vond dat ook bijzonder om te ontdekken, dat cliënten ook veel jonger waren dan ik. Zorg geven aan zulke jonge mensen doet best wel wat met je, maar je helpt ze waar nodig. In de thuiszorg werken betekent dat je mensen eigenlijk stimuleert om zoveel mogelijk zelfstandig te worden, daarbij probeer je te voorkomen dat ze zieker worden.”

Werken in de thuiszorg

Wij vinden de leukste vacatures binnen de thuiszorg!

Aan de slag als Verpleegkundige, Helpende+, Verzorgende IG of Verzorgende in de thuiszorg? Wij staan klaar voor jou om je te helpen aan een project dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Buro Nexus werkt met opdrachtgevers door heel Nederland en wij gaan speciaal voor jou op zoek naar de perfecte match. Ben je er nog niet helemaal uit? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina voor meer informatie.

Werken in de thuiszorg via buro Nexus?

Super leuk! Wij kijken er nu al naar uit om voor jou op zoek te gaan naar een opdrachtgever binnen de thuiszorg waar jij je helemaal thuis voelt. Kom je via buro Nexus werken? Dan staat werkgeluk op jou te wachten, ga je elke dag fluitend naar je werk en heb je vrienden in plaats van collega’s. Daarnaast vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en krijg je kansen om door te groeien in jouw functie. Vragen? Daarmee kun je te allen tijde terecht bij jouw eigen aanspreekpunt, jouw HR Fieldmanager. Meer weten?

Klaar om aan de slag te gaan?

Dan zien wij jou graag op een van onze kantoren voor een kop koffie. Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen en samen op zoek te gaan naar die ene perfecte match. Jij ook?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?