Ali – zzp’er bij buro Nexus

Als zzp'er heb ik de vrijheid gevonden waar ik naar op zoek was

Wat is jouw ervaring met buro Nexus?

“De communicatie die ik heb met buro Nexus vind ik heel goed. Als ik een vraag heb is er altijd iemand in de omgeving beschikbaar die me te woord kan staan. Ik heb verschillende netwerken binnen buro Nexus en als ik iets wil weten over bijvoorbeeld administratie of nieuwe opdrachten, weet ik bij wie ik terecht kan.”

Hoe ben je met buro Nexus in contact gekomen?

“Via een goede vriend ben ik in contact gekomen met buro Nexus. Ik was net begonnen als zelfstandige en was op zoek naar opdrachten. We raakten aan de praat en hij vertelde me dat hij goede ervaringen had met buro Nexus. Vervolgens heeft hij me in contact gebracht. Vanaf het begin verloopt het contact goed. Mijn project is net afgelopen, maar buro Nexus is dagelijks voor mij op zoek naar een nieuwe opdracht. Dat is erg fijn!”

Wat was voor jou de reden om als zzp’er aan de slag te gaan?

“Ik heb er sinds oktober voor gekozen om als zzp’er aan de slag te gaan. Ik wilde niet meer afhankelijk zijn van een werkgever en gebonden zijn aan een contract en bepaalde uren. Als je ergens in dienst bent kun je geen eigen planning maken en dat kan als zzp’er wel. Je hebt meer vrijheid in je planning en het indelen van je uren. Er is niemand verantwoordelijk voor je die zegt dat je een bepaald aantal uren in een week moet werken. De dagen die ik vrij wil zijn kan ik zelf kiezen. Ik werk voor verschillende opdrachtgevers, met name spoedopdrachten. Het is fijn om je planning in eigen handen te hebben. Ik vind het heel uitdagend en leuk dat ik verschillende opdrachten heb en dat ik in een week veel verschillende groepen zie. Iedere dag ga ik naar andere groepen en dat is wat me aantrekt. Ik had vanuit buro Nexus voor drie maanden een contract bij een opdrachtgever. Het fijne hieraan was dat ik hier voor 24 uur in de week vast kon werken. Naast deze 24 uur werkte ik ook nog op andere groepen. Het stukje vast en het stukje vrij vind ik een fijne combinatie.”

Wat zijn de voordelen van werken als zzp'er in de zorg?

“Het voordeel van werken als zzp’er is dat je samen met de werkgever bepaalt wanneer, waar en voor hoeveel uur je aan de slag gaat. Je kunt zelf aangeven welke doelgroep jou het meest ligt en vervolgens gaan ze specifiek voor jou op zoek. Voor mij heeft buro Nexus dat heel goed gedaan. Ze hadden een groep gevonden die perfect bij mij paste. Je hebt zelf inspraak in wat je zoekt en buro Nexus beantwoordt deze behoeften met een passend project. Daarnaast verdien je misschien iets meer dan in vaste dienst, maar als je even geen project hebt komen er ook geen inkomsten binnen. Als ik ziek ben dan betaalt niemand me en ik moet natuurlijk rekening houden met belasting. Zzp’er zijn heeft voor- en nadelen, maar de vrijheid die ik heb maakt alles goed!”

Kun je iets vertellen over je project bij buro Nexus?

“Ik werk in de gehandicaptenzorg en het project dat ik bij buro Nexus deed was op een groep met cliënten met lichtverstandelijke beperkingen. Ik hielp hun met de dagelijkse planning, hun voeding en eigenlijk alles daaromheen. De cliënten hadden verschillende begeleiding nodig. Ik hielp ze met opstaan in de ochtend, bij hun dagelijkse hygiëne en zorgde voor voldoende beweging. Er werd altijd gekeken naar wat de cliënt nodig had en wat de behoefte was vanuit de ouders of de dagbesteding. Daarnaast hield ik me bezig met het op tijd geven van medicatie. Je houdt je bezig met veel verschillende factoren. Je houdt in de gaten wat er allemaal gebeurt met de cliënt, houdt een signaleringsplan bij en kijkt en rapporteert aan het einde van de dag hoe deze is verlopen. Je bent constant bezig met evalueren en scherp zijn, veel verantwoordelijkheden dus. Met mijn ervaring, kracht en energie weet ik altijd een fijne band te creëren met al mijn cliënten.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief