Patrick Peijnenburg

In ons beroep gaat het nu even niet om gisteren, niet om morgen, maar om vandaag.

Patrick Peijnenburg is een half jaar in dienst bij buro Nexus. Wij vroegen hem wat zijn eerste indruk van buro Nexus is en hoe zijn eerste half jaar is verlopen.

“Mijn eerste indruk van buro Nexus was heel goed. Alles is vrij soepel verlopen, maar ik ben zelf ook niet de moeilijkste! Corona is er natuurlijk al sinds het begin dat ik in dienst ben, maar ondanks de crisis zijn alle contacten goed verlopen. Wat ik wel jammer vind is dat ik nog nooit op kantoor ben geweest. Ik heb geen echte kennismaking gehad en daardoor nog niemand in levende lijven gezien. Maar goed, ondanks dat is alles probleemloos verlopen. Het persoonlijke contact met mijn Talent Master Femke is ook heel fijn. Als ik een vraag heb kan ik haar bellen of een berichtje sturen via WhatsApp. Zo spreek ik haar toch wekelijks en dat bevalt goed.”

Heb je al eerder op deze manier gewerkt?

“Nee, voor mij is het de eerste keer dat ik op deze manier werk. Ik had wel eerder aan detacheren gedacht, maar heb de stap nooit durven nemen. Ik had een vaste aanstelling en werkte al 10 jaar bij mijn vorige werkgever. Het was dus een hele stap voor mij. Achteraf ben ik heel blij dat ik deze stap heb genomen.”

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen?

“Ik kende wat mensen, oude collega’s, die al bij buro Nexus werkten. Ook word je op LinkedIn heel veel benaderd door allerlei bureaus, nog steeds overigens. Uiteraard had ik mijn huiswerk gedaan en wist ik welke instellingen goed en minder goed waren. Buro Nexus was de grootste en hier waren de meeste mensen die ik ken ook al aan het werk. Toen was de keuze makkelijk gemaakt!”

Kun je iets vertellen over je huidige werkplek?

“Op het moment zit ik bij Archipel op een somatische afdeling. De doelgroep van deze afdeling is voornamelijk ouderen met ernstige somatische problemen. Toen ik dat hoorde schrok ik wel. Ik had namelijk nog nooit op somatiek gewerkt. Ik zei altijd: als ik iets niet wil is het op somatiek werken. Maar ik dacht ook, het is mijn eerste opdracht dus ik ga het maar gewoon doen en dan zie ik wel hoe het loopt. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het maar voor twee maanden zou zijn en dacht dat ik daarna iets anders zou willen. Inmiddels is mijn contract verlengd en blijf ik nog eens drie maanden. Ik had het nooit gedacht, maar ik kwam erachter dat ik het toch heel leuk vind. Het is hard werken en ik heb dingen gezien die ik in mijn 20 jaar als verzorgende nog nooit eerder heb gezien, maar hier was ik gelukkig heel snel aan gewend.”

Hoe heb je het afgelopen jaar ervaren in verband met corona?

“Aflopen jaar was een bijzonder jaar. Alles was anders. De hele wereld staat op zijn kop. Ondanks alles gaat het toch gewoon allemaal door en moet je verder. Ik heb altijd geroepen: na deze opdracht wil ik graag naar een corona-afdeling, maar toen brak corona uit op onze afdeling. Het was heel raar en kan het ook niet helemaal uitleggen. De afdeling ging op slot, we moesten werken in plastic pakken en zowel bewoners als collega’s waren ernstig ziek. Het idee dat ik had van het werken op een corona-afdeling, daar ben ik inmiddels wel van verlost. We hadden het al druk, maar toen werd het extreem. We moesten controles doen en voeding en zuurstof geven. Je wordt er op dat moment zo mee geconfronteerd dat je alle maatregelen pas écht goed gaat snappen. Het was allemaal heel heftig en het was geen pretje, maar aan de andere kant heeft het me ook gemotiveerd om er juist iets van te maken!”

We eindigen met iets leuks: wat zijn je kerstplannen?

De kerstplannen zijn dit jaar natuurlijk anders dan normaal. Zelf moet ik overdag werken op 1e en 2e kerstdag. Onze traditie is eigenlijk om met alle kinderen, inclusief aanhang, kerst bij ons thuis te vieren. Dat gaat dit jaar helaas niet door. Ik heb vier kinderen, waarvan twee uitwonend. Ze werken ook bijna allemaal in de zorg. We hebben op tijd aan de bel getrokken om een planning te maken zodat we toch iedereen kunnen zien tijdens de kerst. Het was even passen en meten, maar we hebben alles zo verdeeld dat er iedere dag iemand komt en hier kijk ik toch wel erg naar uit. Mijn gedachte is altijd: hoe moeilijk het ook is, je moet er toch iets van maken. Je kunt er niks aan veranderen. Wat ik ook altijd zeg tegen mijn gezin: we hebben elkaar en de liefde nog. De hele wereld kan instorten, maar de belangrijkste mensen in je leven zijn er nog!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?