Dag van de thuiszorg

Vandaag, dinsdag 28 september, is het de dag van de thuiszorg. Deze speciale dag is in 1990 in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de thuiszorg en iedereen die in de thuiszorg werkt in het zonnetje te zetten. Vandaag spreken wij onze waardering uit naar alle professionals binnen de thuiszorg en nemen wij jullie mee in wat onze eigen zorgprofessionals zo bijzonder vinden aan het werken in de thuiszorg.

Een bedankje aan alle helden in de thuiszorg

Het aantal ouderen dat thuis blijft wonen groeit en we kunnen niet zonder onze thuiszorgprofessionals. Het werk dat alle Verzorgenden en Verpleegkundigen in de thuiszorg verrichten is iets om elke dag te waarderen. Toch doen wij dat vandaag nét een beetje extra. Onze professionals binnen de thuiszorg, zorgen er elke dag voor dat hun cliënten een glimlach op hun gezicht krijgen en geven ze dagelijks de aandacht die zij verdienen. Vandaag verdienen de professionals juist die aandacht en willen wij een glimlach op het gezicht van de thuiszorgmedewerkers toveren. Bedankt voor al jullie inzet, harde werk en blijf vooral zo doorgaan. Respect voor wat jullie dagelijks doen!

Ben jij benieuwd naar wat werken in de thuiszorg inhoudt en waar onze professionals dagelijks mee bezig zijn? Lees dan het blog waarin wij jou meenemen in alle aspecten van werken in de thuiszorg!

Wat maakt werken in de thuiszorg zo speciaal?

Wie kunnen dat beter vertellen dan onze eigen zorgprofessionals? Wij interviewden een aantal van onze professionals die werkzaam zijn binnen de thuiszorg en vroegen ze wat zij zo speciaal vinden aan het werken in de thuiszorg.

Je mag de cliënten verzorgen in hun eigen plekje

Zorgprofessional Iris Witteman vertelt dat ze het leukste aan werken in de thuiszorg vindt dat ze de cliënten mag verzorgen in hun eigen huis, waar ze af en toe hele creatieve badkamers tegenkomt. “Het leukste aan het werken in de thuiszorg is dat ik bij de mensen thuis kom en ze mag verzorgen in hun eigen plekje. Het is heel persoonlijk en mooi om de verhalen in hun huizen te zien.”

De waardering die je ervoor terugkrijgt

Werken in de thuiszorg is waardevol werk. Alle cliënten die jij verzorgt, waarderen het oprecht dat je langskomt om ze te helpen. “Het mooie aan werken in de thuiszorg, is dat ik de cliënten kan helpen en voor ze kan zorgen. Ik vind het mooi dat ze het waarderen dat ik iets voor ze kan betekenen en dat ik ze kan verblijden met een praatje als ik bij ze langskom.” Mandy Lange

Daarnaast vinden cliënten binnen de thuiszorg het gezellig dat jij er bent en spreken dit vaak ook uit.

“Wat ik belangrijk vind, is dat de cliënt tevreden is over de zorg die ik ze bied en dat ze dit ook aangeven. Het is leuk om te horen dat ze het gezellig vinden als ik er ben en ik word blij als ze vragen of ik de volgende keer weer langskom.” – Iris Witteman

Je bouwt een band op met je cliënten

Omdat je binnen de thuiszorg vaak bij dezelfde cliënten komt, kun je echt een band met ze opbouwen. Werken in de thuiszorg is volgens onze zorgprofessional Jessica Timmenga niet alleen het verzorgen van de cliënten, maar ook het voeren van een gesprekje met ze. “Gezelligheid en af en toe een grapje kunnen maken met de cliënten vind ik belangrijk. Ik kom vaker bij dezelfde cliënten en kan daarom een band met ze opbouwen, dat vind ik speciaal.”

Ook aan de slag binnen de thuiszorg?

Yes, leuk! Wij hebben er nu al zin in om speciaal voor jou op zoek te gaan naar een opdrachtgever binnen de thuiszorg waar jij je helemaal thuis voelt. Ben jij klaar voor werkgeluk en wil jij groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan zien wij jou graag op een van onze kantoren voor een kennismaking. Maak je eerst even een afspraak?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief