Iris Witteman

Ik vind het mooi om iemands leven weer een beetje kleur te kunnen geven!

Wat vind jij zo bijzonder aan werken in de zorg?

“Ik ben nu ongeveer 11 jaar werkzaam in de zorg en heb altijd in de zorg gewerkt. Het stukje zorgen voor de mens is iets waar ik veel voldoening uit haal. Het maken van een praatje, het contact met de cliënten en iemand helpen die het zelf niet meer kan: dat doe ik graag. Ik vind het mooi om iemands leven weer een beetje kleur te kunnen geven. Ik zou nooit meer iets anders willen.”

Hoe bevalt het werken voor buro Nexus?

“Ik werd op LinkedIn benaderd door verschillende bureaus en jullie waren er daar één van. Op een gegeven moment was ik op zoek naar een andere baan, maar ik wist niet goed wat ik wilde. Op LinkedIn kwam ik een berichtje van jullie tegen en heb vervolgens contact opgenomen om te kijken wat eruit zou komen en ik was benieuwd of het iets voor mij was. Bij mijn vorige baan was ik een aantal jaar vast in dienst, maar ik kon me niet meer vinden in de werksfeer. Nu ik bij buro Nexus werk is dat wel wat anders. Ik word goed behandeld, het contact verloopt soepel en alles is goed geregeld. Toen ik net was begonnen kreeg ik meteen een telefoontje met de vraag hoe het ging. Hier wordt echt aandacht aan besteed en er wordt in de gaten gehouden of ik op mijn plek zit. Er komen ook nieuwe dingen bij kijken waar ik nog niet bekend mee was, zoals het invullen van je uren. Ook hier werd ik in het begin goed bij geholpen. Het lukte nog niet helemaal en de hulp werd meteen aangeboden. Iedereen is bereid te helpen en te luisteren waar nodig. Ik hoef zelf nergens achteraan te gaan en dat is erg fijn.”

Was je al bekend met detacheren en hoe vind je deze manier van werken?

“Ik was nog niet bekend met detacheren, ik dacht dat jullie een uitzendbureau waren. In mijn eerste gesprek werd goed uitgelegd wat detacheren precies inhield en toen vond ik dat heerlijk klinken. Het leek me fijn om overal te kunnen koekeloeren en een aantal maanden te werken. Het leuke aan detacheren is dat je op iedere nieuwe plek waar je komt, weer wat leert. Ook op mijn huidige project kom ik dingen tegen waarvan ik kan leren. De basishandelingen zijn natuurlijk veel hetzelfde, maar bepaalde dingen worden net iets anders uitgevoerd of er wordt anders over nagedacht. Dit kun je dan weer meenemen naar je volgende project. Zo blijf je telkens doorgroeien. Ik kijk er naar uit om verschillende plekken te ontdekken.”

Kun je iets vertellen over jouw project en hoe een gemiddelde dag eruit ziet?

“Mijn huidige project is in de thuiszorg in Zierikzee. Ik woon zelf ook in Zierikzee, dus dat is ideaal. Wat dat betreft is aan mijn wensen voldaan. Het is mijn eerste keer werken in de thuiszorg. Ik draai zowel ochtend- als avonddiensten van een aantal uur bij mensen thuis. Ik kom in verschillende huizen en zie soms hele creatieve badkamers. Alle cliënten die ik mag verzorgen waarderen het dat ik langskom en ze kom helpen. Het leukste aan het werken in de thuiszorg is dat ik bij de mensen thuis kom en ze mag verzorgen in hun eigen plekje. Het is heel persoonlijk en mooi om de verhalen in hun huizen te zien. Als ik een cliënt bezoek ben ik vooral bezig met lichte hulp zoals het aanreiken van medicijnen, ondersteunen bij het douchen en aankleden. Ik vind dit leuk om te doen, maar ik heb ook de ambitie om verder te groeien. Ik ben nog jong, dus kan nog alle kanten op.”

Waar word jij echt gelukkig van?

“Wat ik heel belangrijk vind, is dat de cliënt tevreden is over de zorg die ik ze bied en dat ze dit ook aangeven. Het is leuk om te horen dat ze het gezellig vinden als ik er ben en ik word blij als ze vragen of ik de volgende keer weer langskom. Als ik op de fiets naar huis zit en denk: ‘ja, dit was een goede dag’, dan ben ik echt gelukkig. Als ik dan eenmaal thuis ben, zit mijn labrador puppy van 11 weken op me te wachten. Dat maakt me nog gelukkiger!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief