Jessica Timmenga

Gezelligheid en af en toe een grapje kunnen maken: dat hoort erbij!

Je bent werkzaam in de thuiszorg. Wat maakt werken in deze sector zo speciaal voor jou?

“Binnen de thuiszorg kom je vaker bij dezelfde cliënten en kunt daarom een band met ze opbouwen, dat vind ik speciaal. Wat ik merk is dat de mensen die ik tegenkom binnen mijn project heel open zijn. Iedereen is aardig, ze leggen alles uit en helpen je overal mee. Ik was zelf nog niet bekend met werken in de thuiszorg, maar het bevalt me goed en raad het zeker aan. In het begin moest ik wennen aan de korte diensten. Vanuit mijn vorige werk was ik dit niet gewend. Hiervoor was ik werkzaam in een verpleeg-/verzorgingstehuis. Hier werk je juist vaak diensten van een dag. Inmiddels ben ik eraan gewend. Twijfel je nog om in de thuiszorg te gaan werken? Dan zou ik zeggen: kom wat dagen meelopen. Het liefste een week, zodat je echt alle facetten meekrijgt. In de thuiszorg werk je namelijk met verschillende routes en elke route is anders. Hierdoor zie je veel verschillende mensen, die allemaal een andere soort zorg nodig hebben. De route die je loopt hangt af van jouw bekwaamheden. Een Verzorgende IG loopt bijvoorbeeld andere routes dan een Verpleegkundige. Hoe meer bekwaam je bent, hoe ‘moeilijker’ je routes worden.”

Kun je iets vertellen over je huidige project en hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet?

“Een gemiddelde werkdag begint om 5 uur in de ochtend. Ik rijd dan ongeveer een uur om op mijn project te komen. Meestal begin ik om 7 uur bij mijn eerste cliënt en eindigt mijn dag rond 11 uur of half 2. Ik ben dagelijks bezig met het wassen, aankleden en begeleiden van de cliënten. Daarnaast voer ik verpleegtechnische handelingen uit en ook wondzorg komt veel voor in de thuiszorg. Je wil dat de cliënten in de thuiszorg zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en daar help ik bij. Ik vind het mooi om te zien dat er veel mogelijk is voor de mensen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en ben blij dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen!”

Hoe vind je het bij buro Nexus en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“De planning was om in december te starten op mijn eerste project, maar wegens de ‘coronadrukte’ kon ik in november al aan de slag. Ik begon in een verpleegtehuis en het was even snel schakelen. Het scheelde dat ik al eerder op deze locatie had gewerkt en dus bekend was met dit verpleegtehuis. Dat maakte de start iets gemakkelijker. Na twee maanden kon ik starten op mijn project in de thuiszorg. Via LinkedIn ben ik benaderd om op een gesprek te komen. Dit gesprek klikte zo goed en de informatie die werd gegeven was uitgebreid en duidelijk. Degene waar ik het gesprek mee had en ik hadden beiden hetzelfde gevoel: ‘dit gaan we doen’. Vanaf het begin had ik in de gaten dat jullie een andere werkgever zijn dan anders. Ik heb veel en snel contact. Ik was nog niet bekend met detacheren, dus wist niet goed wat ik moest verwachten. In het begin moest ik wennen, maar nu vind ik het fijn. Hoe meer ik erin zit, hoe makkelijker het wordt. Daarnaast helpen mijn contactpersonen binnen buro Nexus me met alles en dat is prettig.”

Werkgeluk staat bij buro Nexus hoog in het vaandel. Wat maakt jou nou echt gelukkig binnen je werk?

“Wat ik in mijn werk belangrijk vind is dat de mensen waar ik kom, in dit geval bij ze thuis, tevreden en wel zijn als ik weer wegga. Dat alles klaar is en ze hun dag goed kunnen beginnen. Gezelligheid en af en toe een grapje kunnen maken vind ik belangrijk en dat hoort er ook bij. Hier word ik gelukkig van. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het contact met mijn werkgever goed is en zoals dat bij buro Nexus is ben ik het niet gewend. Een groot pluspunt!”

Werken in de thuiszorg

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief