Mandy Lange

Mensen helpen: dát is het mooie aan werken in de zorg!

Hi Mandy, kun jij ons vertellen wat voor jou de reden was om in de zorg te gaan werken?

“Ik ben inmiddels ongeveer 6/7 jaar werkzaam in de zorg. Ik ben begonnen in de palliatieve zorg en ben daarna in de thuiszorg gaan werken. Vervolgens ben ik overgestapt naar het verpleeghuis, maar werk inmiddels weer in de thuiszorg. Het mooie aan werken in de zorg, is dat ik de mensen kan helpen, iets voor ze kan betekenen en ze kan verblijden met een praatje als ik bij ze langskom.”

Wanneer heb je ervoor gekozen om te gaan detacheren en hoe bevalt het je om bij buro Nexus te werken?

“Twee jaar geleden vond het eerste contact met jullie plaats. Ik ben op gesprek geweest, maar koos er op dat moment voor om niet bij jullie te gaan werken. Ik was net bevallen, dus het kwam niet goed uit om met een nieuwe baan te starten. Na twee jaar niet in de zorg gewerkt te hebben, merkte ik dat ik het begon te missen. Ik voelde me gelijk geroepen om weer contact met jullie op te nemen, aangezien het eerste gesprek me goed was bevallen. Ik kwam vanuit een verpleeghuis en was nog niet bekend met detacheren. Alles was nieuw. Twee oud collega’s, waar ik veel contact mee heb, werkten op dat moment bij jullie. Ik heb aan hen gevraagd hoe het detacheren ze beviel. Zij vertelden me hoe prettig ze het vonden en hoe fijn ze het bij jullie hadden. Toen was de keuze snel gemaakt. Ik keek ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan en de zorg verder te gaan ontdekken. Tot nu toe vind ik het leuk en prettig om bij jullie te werken. Aangezien alles nieuw voor me was, had ik in het begin nog veel vragen. Gelukkig was het contact goed en werd er echt de tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden. Dit is nu nog steeds zo. Bij jullie voel ik me echt gehoord. Dat is fijn, aangezien ik dit voorheen altijd heb gemist aan het werken in de zorg.”

Waar ben je momenteel aan het werk en kun jij ons meenemen in jouw project?

“Ik werk sinds half mei bij thuiszorgorganisatie Thebe in Drunen. Alle mensen die ik verzorg wonen dus nog thuis. Ik help ze voornamelijk met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen, maar een gezellig praatje maken vinden de meeste cliënten veel belangrijker. De cliënten gaan je herkennen en je bouwt een band met elkaar op, dat vind ik leuk. Het contact met de cliënten vind ik het leukste aan werken in de thuiszorg. Ik toon niet alleen interesse in de cliënten, maar zij ook in mij. Ik heb en neem ook echt de tijd voor iedereen. Vaak hebben we tijd over en dan besteden we dit aan een gezellig praatje met een kopje koffie. In deze tijd missen de cliënten vaak het persoonlijke contact en dit vullen wij voor ze op. Meestal draai ik avonddiensten en begin ik rond 16.00u. Tijdens mijn eerste ronde maak ik onder andere eten klaar voor de cliënten. Daarnaast zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de medicijnen op orde zijn en help ik ze met aankleden. Wat nieuw voor mij was, was het feit dat je eigenlijk altijd alleen werkt in de thuiszorg. Ik heb natuurlijk wel collega’s, maar we zien elkaar bijna nooit. Toch zijn we wel echt een team. Ik voelde me in het begin erg welkom en iedereen was heel collegiaal met elkaar. Dit gaf me meteen een fijn en vertrouwd gevoel!”

Werkgeluk is iets wat wij erg belangrijk vinden. Waar word jij nou echt gelukkig van op de werkvloer?

“Allereerst is dat voor mij dat het contact met mijn collega’s goed is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik het goed kan vinden met mijn cliënten, daar draait uiteindelijk alles om. Op dit moment is het contact met zowel mijn collega’s als de cliënten goed en dat maakt het werk een stuk leuker. Ik merk dat ik hier echt gelukkig van word.”

Naast werkgeluk staat persoonlijke ontwikkeling bij ons hoog in het vaandel. Heb jij zelf nog wensen voor jouw toekomst?

“Ik zou graag een niveau hoger willen en in het ziekenhuis willen werken. Hiervoor moet je echter wel verpleegkundige zijn, dus dat staat nog hoog op mijn wensenlijstje!”

Verzorgende IG

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief