Beroepen in de zorg

Wil jij werken in de zorg?

Je overweegt een nieuwe carrière in de zorg, of wil juist een andere richting op binnen de zorg, maar weet niet precies wat? Dat snappen we, er zijn zoveel verschillende beroepen in de zorg. Wij helpen je graag op weg! Lees hier alles over de verschillende beroepen in de zorg en hoe wij je kunnen helpen de volgende stap te zetten in jouw carrière.

Welke beroepen zijn
er in de zorg?

Binnen de zorg werken veel mensen met verschillende beroepen. Hierbij kun je denken aan verpleegkundigen, persoonlijk begeleiders, psychologen en nog veel meer. Al deze mensen werken met hetzelfde doel: de beste zorgen voor de patiënt. Om dit te kunnen realiseren, werkt iedereen goed samen.

Ben jij benieuwd welke beroepen buro Nexus aanbiedt in de zorg? We lichten graag alle beroepen in de zorg waar wij vacatures voor open hebben staan toe.

Bekijk hier onze vacatures in de zorg
Helpende+ aan het werk: oudere man assisteren bij het lopen achter een looprek

Helpende+ niveau 2

Als helpende+ voer je verzorgende taken uit en doe je huishoudelijk werk. Zo help je mensen zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Als helpende+ werk je op verschillende plekken zoals in een instelling of in de thuiszorg, en met verschillende mensen. Doelgroepen die je tegenkomt in je werk zijn onder andere ouderen, kinderen, gehandicapten, daklozen of mensen met psychische problemen. Een erg uitdagende en veelzijdige functie dus! Wil je weten of werken als helpende+ iets voor jou is? Bekijk dan onze vacature.

Helpende+ vacature
woonzorgcentrum en thuiszorg

Verzorgende IG niveau 3

Hou je van mensen helpen? Dan is werken als verzorgende IG het beroep in de zorg voor jou. Als verzorgende IG werk je in de verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Je ondersteunt mensen die het (tijdelijk) zelf niet kunnen. Je hebt een erg afwisselende baan waar ook nog eens veel vraag naar is. Ben je benieuwd of het werken als verzorgende IG iets voor jou is? Neem dan contact op of bekijk onze openstaande vacature voor verzorgende IG.

Verzorgende IG niveau 3 vacature
projectverpleegkundige

Verpleegkundige

Als verpleegkundige verleen je zorg aan patiënten. Je werkt in een ziekenhuis, maar je kunt ook werken in een verzorgings- of bejaardentehuis. Je helpt mensen met gezondheidsproblemen. Je helpt ze met hun hygiëne, verzorgt wonden, brengt medicijnen rond en legt verslag van de ontwikkelingen. Je takenpakket is heel divers en je komt in contact met veel mensen die een andere soort zorg behoeven. Het werken als verpleegkundige kan op verschillende opleidingsniveaus. Hieronder sommen we de verschillende niveaus voor je op.

Zoals je merkt zijn er overeenkomsten met het werken als verzorgende IG, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Om deze verschillen goed uit te kunnen leggen en je te vertellen over de doorgroeimogelijkheden van verzorgende IG tot verpleegkundige verwijzen we je graag door naar ons blogbericht over de overeenkomsten en verschillen tussen een verpleegkundige en verzorgende IG.

Van verzorgende IG naar verpleegkundige
Waarom werken in de zorg?

Verpleegkundige op verschillende niveaus

Het verschil tussen verpleegkundige niveau 4 en niveau 5/6 is het opleidingsniveau. Verpleegkundige niveau 4 is iemand met een MBO opleiding tot verpleegkundige terwijl niveau 5 en 6 HBO opleidingen zijn. Het verschil tussen deze twee is dat niveau 5 de tweejarige Associate’s Degree is en niveau 6 de volledige bacheloropleiding is.

Wil je meer lezen over de specifieke verschillen tussen de twee opleidingen en zien of het werken als verpleegkundige iets voor jou is? We hebben altijd vacatures openstaan waarin we graag meer vertellen over het beroep en je op weg helpen naar een carrière als verpleegkundige.

Vacature verpleegkundige niveau 4 Vacature verpleegkundige niveau 5/6
Vacature Cardiologie

SEH Verpleegkundige

Als spoedeisende hulp verpleegkundige (SEH) ben jij het eerste contactmoment met een binnenkomende patiënt. Als deze met een ambulance wordt binnengebracht stel je een diagnose op na overleg met het ambulancepersoneel. Is een patiënt zelf naar de spoedeisende hulp gekomen? Dan stel je zelf een diagnose op naar aanleiding van de intake met de patiënt. In beide gevallen ben je het eerste aanspreekpunt en draag je verantwoordelijk voor het stellen van een juiste diagnose. Een beroep met verantwoordelijkheid, maar ook een beroep waar je iets kunt beteken
en voor mensen die snel hulp nodig hebben.
Klinkt dat als de uitdaging die jij zoekt? Dan vertellen we je graag meer over het beroep, wat jij kunt verwachten van het werken als SEH verpleegkundige en hoe jij direct kunt solliciteren.

Vacature voor SEH verpleegkundige
Knelpunten rondom communicatie in de zorg

Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist is iemand die naast een verpleegkundige opleiding ook nog een opleiding tot verpleegkundig specialist heeft gevolgd. Binnen de verpleegkundige specialismen zijn er twee hoofdtakken: algemene gezondheidszorg (AGZ) en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als verpleegkundig specialist werk je tussen het gebied van de verpleegkunde en geneeskunde in. Een uitdagende functie die vraagt om het snel kunnen schakelen tussen diagnostiek, behandelwijze en begeleiding van de cliënten en het cliëntsysteem. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Vacature voor verpleegkundig specialist
Persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg

Persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg

Als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg begeleid je cliënten bij hun verzorging, activiteiten en coördineer je hun vrijetijdsbesteding. Wanneer het nodig is voer je naast deze taken ook verpleegtechnische handelingen uit. Je helpt een veilige en huiselijke leefomgeving te creëren voor alle cliënten. Het werken als persoonlijk begeleider is een drukke, maar belangrijke functie waarin jij echt iets kunt betekenen voor anderen. Ben je zorgzaam en toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is dit iets voor jou!

Vacature voor persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
Klinisch Psycholoog

Basispsycholoog

De functie basispsycholoog is ontzettend veelzijdig. Je kunt aan de slag in de GGZ, maar ook als onderzoeker, in het bedrijfsleven of bijvoorbeeld bij justitie. Als basispsycholoog ben je nog geen hoofdbehandelaar en werk je samen met een gespecialiseerde psycholoog die je helpt diagnoses te stellen en mensen te behandelen. De universitaire opleiding tot basispsycholoog duurt 4 jaar en is op te volgen door een specialisatie in bijvoorbeeld GZ-psychologie, klinische psychologie of orthopedagogie.

Ben je benieuwd of het werken als basispsycholoog iets voor jou is? Op onze Werken als basispsycholoog pagina lees je alle ins en outs van het werken als basispsycholoog. Ben je er al uit en wil je solliciteren? Dat kan op onze vacaturepagina.

Vacature voor basispsycholoog
GZ-psycholoog

GZ-Psycholoog

Een gezondheidszorgpsycholoog of GZ-psycholoog is de duizendpoot die inzetbaar is in alle sectoren van de gezondheidszorg. De GZ-psycholoog behandelt zelfstandig psychische stoornissen, problemen in de persoonlijke levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekte, invaliditeit en handicaps. Hoofdtaken zijn diagnostiek, indicatiestelling en behandeling.

Vacature voor GZ-psycholoog
Verpleegkundige zorg

Waarom kiezen voor een
beroep in de zorg?

Een beroep uitoefenen in de zorg is voor veel mensen een roeping. Ze halen veel voldoening uit de zorg voor patiënten. Verder maak je in de zorg daadwerkelijk hét verschil. Er komt veel meer bij kijken dan het uitvoeren van je werk. Je stelt mensen gerust, bouwt een band op en probeert mensen beter te maken. Mocht dat laatste niet lukken dan heb je nog steeds de dankbare taak om te zorgen dat diegene een liefdevolle laatste levensfase heeft. De dankbaarheid van een beroep in de zorg is groot.

Tot slot, werken in de zorg is enorm afwisselend. Je werkt elke dag met andere mensen en komt in allerlei situaties terecht. Hier komt ook het stukje uitdaging om de hoek kijken. Als medewerker in de zorg weet je nooit welke complicaties er kunnen optreden. Wanneer dit gebeurt, is het aan jou en jouw collega’s om hier adequaat naar te handelen en het verschil te maken voor een patiënt en diens naasten.

Lees hier het verhaal van Ghislaine
beroepen in het ziekenhuis I buro Nexus

Detacheren in de zorg

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in je carrière? En past een beroep in de zorg perfect bij jou? Steeds meer zorgprofessionals kiezen voor detachering. Maar waarom? En wat zijn de voordelen? Bij buro Nexus krijg je als zorgprofessional een totaalpakket aan opties. Zo sta je onder contract bij ons waardoor je kiest voor zekerheid. Je blijft namelijk op onze payroll staan. Verder maak je kennis met verschillende organisaties in korte tijd. Zo vermijd je de sleur en kan je veel leren waardoor je cv zich snel vult met mooie referenties en kwaliteiten. Tot slot, buro Nexus zorgt voor een marktconform salaris. Verder zijn een leasewagen en opleiding bespreekbaar en we organiseren op regelmatige basis leuke en leerzame events. Zo garanderen wij werkgeluk voor al onze zorgprofessionals.

Wij zijn hét detacheringsbureau in de zorg

Zijn wij een
match?

Twijfel je nog of buro Nexus het juiste bedrijf is voor jou? Doe de matchtest en ontdek in 5 vragen of wij bij elkaar passen.

Doe de matchtest

De zorgsector kampt al jaren met een personeelstekort waardoor er hoge werkzekerheid is binnen deze sector. Toch is dit niet de enige reden dat er veel werk is. Zo vindt er vergrijzing plaats en worden mensen over het algemeen steeds ouder. Hierdoor zijn er in de toekomst meer banen beschikbaar in de zorg.

Waar in vele sectoren robotisering het werk over begint te nemen van de mens is dit in de zorg niet het geval. Hier zal altijd vraag zijn naar deskundig personeel. Tot slot, je hebt binnen de zorg voldoende mogelijkheden om door te groeien. Je kunt kiezen voor een andere afdeling of specialisatie of je groeit door tot een hogere functie.

Hoge werkzekerheid
bij beroepen
in de zorg

Kies voor werkzekerheid!

Wil jij aan de slag bij buro Nexus?

Past een beroep in de zorg perfect bij jou? Dan nodigen wij jou graag uit voor een gesprek en vinden wij samen de perfecte match voor jou. Kom je langs voor een vrijblijvend gesprek?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief