Waarom werken in de zorg?

Werken in de zorgsector: dat is werkgeluk!

Werken in de zorg, dat is per definitie gevarieerd. Er zijn dan ook tal van redenen waarom je binnen deze sector je droomjob kan vinden. Lijkt dit iets voor jou? Deze vijf redenen zullen je zeker en vast overhalen!

1.    In de zorgsector zorg je voor anderen

Op #1 kan het zorgen voor anderen uiteraard niet ontbreken. De drijfveer voor veel verpleeg- en zorgkundigen is de dagelijkse impact op het leven van de zorgbehoevenden. Je betekent veel voor de patiënten én hun families. Zij leggen dan ook hun vertrouwen volledig in jou, waardoor de dankbaarheid nadien eens zo groot is. Werken in de zorg doe je dan ook met je handen én je hart.

2.    De zorgsector, dat is een innoverend veld

In de zorgsector is er steeds sprake van innovatie en digitalisering. En dat is zeker mooi meegenomen! Zo kan de technologie zware taken verlichten zoals het tillen van bedlegerige patiënten. Zeker na de COVID-19 pandemie, merken we een boost in nieuwe oplossingen. Deze vernieuwingen zorgen ervoor dat je nooit stil hoeft te staan op één plaats.

3.    Voldoende flexibiliteit in de zorgsector

Een 9-to-5-bureaujob, dat wijs je liever af? Dan zit je in de zorgsector volledig op je plaats. Je krijgt voldoende beweging, uitdaging en variatie op één dag. Je Fitbit zal je snel tot 10.000 stappen per dag lanceren! Bovendien zit je niet vast aan een uurrooster. Je hoeft dus niet je volledig persoonlijk leven af te stemmen op je professioneel leven.

4.    De zorgsector biedt doorgroeimogelijkheden

De zorgsector bestaat uit ontelbaar domeinen en specialisaties. Denk hierbij aan pneumologie, oncologie, dermatologie,… Noem maar op! Wil jij dus als verpleeg- of zorgkundige groeien en bijleren? Dan zijn er steeds mogelijkheden. Bovendien zijn er verschillende functies op elke afdeling. Wil je liever doorgroeien tot hoofdverpleegkundige? Go for it!

5.    Werkzekerheid staat garant in de zorgsector

Het laatste, maar niet onbelangrijkste voordeel: je zal nooit zonder werk komen te zitten.  De VDAB publiceert jaarlijks een lijst met dé tien meest gezochte knelpuntberoepen. De verpleegkundige weet hier telkens een plek op te veroveren. Als je voor de zorgsector kiest, dan kies je dus voor werkzekerheid.

Werken in de zorg bij buro Nexus

Bij buro Nexus hechten we veel belang aan elk van deze vijf punten. Ben jij geprikkeld na het lezen van dit artikel? Neem dan zeker contact met ons op! Wij bespreken graag met jou alle mogelijkheden met een tas koffie.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?