Werken in de zorg

Wil jij werken in de zorg?
We hebben vacatures genoeg!

Hé (toekomstige) zorgprofessional! Wil jij werken in de zorg en ben je daarom op zoek naar een vacature die bij jou past? Dat komt goed uit, want we hebben verschillende vacatures open staan. Jouw (nieuwe) uitdaging in de zorg zit er ongetwijfeld tussen.

Naar onze vacatures
SEH Verpleegkundige

Waarom kies je voor
werken in de zorg?

Waarom kiezen mensen voor een baan in de zorg? De reden waarom mensen kiezen voor een (nieuwe) uitdaging in de zorg kan voor iedereen anders zijn natuurlijk. Om je een beeld te geven van verschillende redenen en je misschien op weg te helpen in jouw keuze hebben we enkele van onze zorgprofessionals gevraagd waarom zij gaan werken in de zorg. We hebben hun redenen verzameld en op een rijtje gezet voor je.

Leer van onze zorgprofessionals
Het verschil tussen een mbo- en hbo-verpleegkundige

In de zorg werken
via een detacheringsbureau

Detachering zit in de lift. Bij zowel erg specifieke opdrachten als bij tijdelijke ondersteuning wordt er steeds meer beroep gedaan op gespecialiseerde detacheringsbureaus. De zoektocht naar tijdelijke versterking blijkt dan ook een tijdrovende, maar vooral een moeilijke zoektocht te zijn, waardoor verschillende partijen dit liever uit handen geven. Zo levert de detacheringsbranche een stevige bijdrage aan de wendbaarheid van de Nederlandse zorgsector. Wil je meer lezen over wat een detacheringsbureau doet en wat de voordelen van detacheren zijn?

buro Nexus: hét detacheringsbureau in de zorg
HR in de zorg

Zij gingen je voor

Om jouw laatste twijfels over werken in de zorg weg te nemen vertellen onze professional, zij die jou voor gingen graag over hun ervaringen. Lees hier wat werkgeluk voor hen betekent en of zij het werken via een detacheringsbureau in de zorg aanraden.

Lees hier hun verhalen

Werken in de zorg:
Veelgestelde vragen

Wat als ik wens bij de opdrachtgever te blijven?

Het kan voorkomen dat wij zo’n goede match hebben gemaakt dat zowel jij als de opdrachtgever het ziet zitten om de samenwerking voort te zetten. Buro Nexus ziet het liefste dat je de lange termijn samenwerking bij ons vindt. In het contract wordt opgenomen wat de voorwaarden hiervan zijn. Dit contract wordt uitvoerig besproken met jouw contactpersoon, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bij wie van buro Nexus kan ik meer informatie opvragen?

Je krijgt per vestiging een overzicht van al onze medewerkers. In deze fase kun je het beste contact opnemen met één van onze Talent Masters, zij helpen jou graag met al je vragen.

Hoe bereid ik me voor op een kennismakingsgesprek?

Hiervoor hebben wij speciaal voor jou een aantal tips & tricks op een rijtje gezet. Deze zijn hier te vinden.

Waar ga ik werken?

Onze opdrachtgevers zijn actief binnen de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en in ziekenhuizen. Waar je precies komt te werken is afhankelijk van jouw voorkeur en van de beschikbaarheid van een project bij jou in de regio.

Wat is het verschil tussen een werkgever en een klant/opdrachtgever

Je werkgever? Dat zijn wij! Alle contract gerelateerde en ondersteunende zaken worden door ons geregeld. De klant/opdrachtgever is de zorginstelling die jou tijdelijk ontvangt als professional om het team te versterken. Zij faciliteren het project.

Van welke CAO wordt er gebruik gemaakt?

Wij hanteren de ABU CAO (de CAO voor uitzendkrachten). Klik hier om de CAO te bekijken.

Wat gebeurt er als ik tijdelijk geen project heb?

Het kan zijn dat de datum van jouw beschikbaarheid en de datum van het project niet volledig aansluiten. Je stemt met je contactpersoon af wat je in die periode kunt verwachten en hoe je jezelf in die tijd nuttig kunt maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over je inkomsten, wij betalen in deze periode namelijk gewoon door.

Werken in de zorg:
waarom kies je voor buro Nexus?

Wil je graag werken in de zorg, maar twijfel je nog tussen verschillende detacheringsbureaus? Wij zetten de voordelen van werken bij buro Nexus voor je op een rijtje.

 • Bij buro Nexus heb je één contract en één aanspreekpunt
  Detacheren is anders dan uitzenden. Bij buro Nexus teken jij je contract, waarna wij jou plaatsen bij een opdrachtgever. Is je opdracht klaar? Dan blijf jij gewoon in dienst bij ons. No stress! Daarnaast bieden wij iedere professional een eigen aanspreekpunt, een HR Fieldmanager noemen we dat. Heb je een vraag? Bel je HR Fieldmanager. Hij of zij staat dag in dag uit voor je klaar.
 • Je kunt jezelf blijven ontwikkelen
  De zorgsector staat niet stil en om te blijven werken in de zorg kun jij dat dus ook niet. Om ervoor te zorgen dat je steeds up-to-date bent, gaan we graag met jou in gesprek over mogelijke opleidingsmogelijkheden.
 • Ruim assortiment aan projecten
  Ons netwerk van zorginstellingen in heel Nederland zorgt ervoor dat je steeds een ruime keuze aan uitdagende projecten hebt. Zo hang je niet vast aan één sector en kun je op korte tijd je medische handelingen flink aansterken.
 • Meer dan een werkplek
  Als zorgprofessional bij buro Nexus zit je niet vastgeplakt aan de werkvloer. We organiseren namelijk op regelmatige basis evenementen, zodat jij al je ‘medegedetacheerden’ leert kennen én vooral zodat jullie kennis en ervaringen kunnen uitwisselen!
 • Werkgeluk
  Werkgeluk, daar streven wij naar. Hoe dan? Door simpelweg het gesprek met je aan te gaan. Wil je je carrière graag een andere wending geven en een project binnen een andere discipline uitproberen? Dat kan! Bovendien zorgen we ervoor dat je vanaf dag één, dankzij onze uitgebreide onboardingsdag, op de hoogte bent van alle ins en outs van buro Nexus én detachering!
Lees hier het verhaal van Barbara

Join
the family!

Is jouw interesse gewekt, heb je nog vragen óf wil je gewoon een keer een kopje koffie komen drinken? Je bent van harte welkom op een van onze kantoren. Wij leren je graag kennen! Je maakt eenvoudig een afspraak via onderstaand formulier.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief