Monique Hakkert Kriekaard

"Sinds ik hier als gedetacheerde aan de slag ben, heb ik geen stress meer."

Dag Monique, hoe ben jij bij buro Nexus terechtgekomen?

“Ik werd door Guillaume d’Aguiar gecontacteerd via LinkedIn. Op dat moment had ik echter een vrij leuke job, dus ging ik hier niet op in. Een maand later werd helaas de stekker uit mijn organisatie getrokken, waardoor ik zonder werk zat. Net op dat moment stuurde Guillaume me opnieuw een berichtje. Hier ben ik wel op ingegaan, want ik had niks te verliezen. Ik ben heel ontspannen naar kantoor gekomen voor een gesprek. Wat ik nooit verwacht had, was dat ik anderhalf uur later met een contract naar buiten zou wandelen! Maar ondertussen zijn we 8 maanden verder en klopt het nog steeds helemaal voor mij.”

Hoe voel jij je nu bij buro Nexus?

“Heel simpel: ik voel me hier thuis. Buro Nexus is heel laagdrempelig. Dat maakt me blij, want dat ben ik zelf ook. Je voelt ook dat er voor je gezorgd wordt. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om verder te gaan leren. Ik ben alvast ingeschreven voor een MBO-opleiding, maar door corona moet dit nog even verder bekeken worden. Het is ook fijn dat er initiatief genomen wordt, ook van hogerhand. Toen er wat communicatieproblemen waren op mijn eerste project, heeft Coen Van Calsteren heel wat telefoontjes gepleegd voor mij. Dat waardeer ik.”

Waarom was detachering voor jou de juiste keuze?

“Sinds ik hier als gedetacheerde aan de slag ben, heb ik geen stress meer. Mijn man zegt het ook! Ik ben nu heel wat rustiger wanneer ik thuis ben. Dat is het grote voordeel van detachering: je hebt iets meer afstand van de organisatie waar je aan de slag bent. Hierdoor kan je het werk makkelijker naast je neerleggen. Voor ik hier aan de slag ging, kende ik detachering wel, maar nu begrijp ik pas waarom het zo’n goede keuze is. Bij buro Nexus wordt naar je geluisterd, ze proberen je passies mee te nemen in de zoektocht naar leuke projecten.”

Waar ben je nu aan de slag?

“Ik ben net van start gegaan op mijn nieuwe project. Ik werk als MBO-verpleegkundige in een psychogeriatrisch verpleeghuis. Daarnaast heb ik er ook extra taken bij, zoals het zorgplan aanpassen en contacten onderhouden. Het loopt goed hier, het is echt een leuk team dat me warm welkom heeft geheten. Ook nu met de coronacrisis voel ik me hier veilig. Het gebouw is volledig afgeschermd, onze temperatuur wordt gemeten voor we beginnen en we zien enkel onze teamleden en de bewoners. Dat geeft een zekere rust, want je hebt natuurlijk ook een gezin thuis.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief