Werken als Persoonlijk Begeleider

Ben je van plan om aan de slag te gaan als Persoonlijk Begeleider of wil je meer weten over werken als Persoonlijk Begeleider? In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over werken als Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg bij buro Nexus!

Wat is een Persoonlijk Begeleider eigenlijk?

Als Persoonlijk Begeleider bied jij steun aan jouw cliënten met een beperking. De leeftijd van je cliënten varieert van jong tot oud en ze kunnen verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke of meervoudige beperkingen hebben. In deze functie begeleid jij jouw cliënten één op één of in een woongroep. Je kunt het beroep Persoonlijk Begeleider eigenlijk zien als een verzamelnaam voor het ondersteunen en begeleiden van specifieke doelgroepen en wordt daarom ook wel Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen genoemd.

Wat doet een Persoonlijk Begeleider?

Misschien vraag je je nu af: maar wat doet een Persoonlijk Begeleider nu écht? Dit kunnen wij jou uitleggen door alle werkzaamheden op een rijtje te zetten, maar wie kan het beter vertellen dan iemand die werkzaam is binnen de gehandicaptenzorg? Kitty is officieel werkzaam als Verpleegkundige op een woongroep met cliënten met een verstandelijke beperking, maar voert momenteel de taken van een Persoonlijk Begeleider uit. Kitty is dagelijks bezig met onder andere medicatie geven, algemene dagelijkse levensverrichtingen, persoonlijke verzorging en het vermaak van de cliënten. Wat ze nog meer op een dag doet, hoe ze het vindt om in deze sector te werken en waarom ze voor buro Nexus gekozen heeft, lees je in het hele interview.

Gehandicaptenzorg

Welke kwaliteiten heb je nodig als Persoonlijk Begeleider?

De kwaliteiten die je nodig hebt om Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg te worden liggen uiteen. Een van de competenties als Persoonlijk Begeleider is dat je een teamplayer bent. Samen met jouw team zorg jij elke dag voor een veilige leefomgeving voor je cliënten. Je bent een zorgzaam persoon met een flinke dosis doorzettingsvermogen. Elke cliënt heeft een eigen aanpak nodig. Jij bent degene die inziet welke aanpak dit is en pakt met beide handen elke uitdaging aan. Genoeg taken om te vervullen als Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg. Jouw kwaliteiten inzetten als Persoonlijk Begeleider bij buro Nexus? Bekijk dan alvast de vacature!

Persoonlijk Begeleider bij buro Nexus

Als Persoonlijk Begeleider bij buro Nexus kom je te werken in de gehandicaptenzorg. We horen je denken: waarom dan bij buro Nexus? Dat kunnen wij jou vertellen. Als je op zoek bent naar een flexibele baan, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bieden wij je de begeleiding waar jij behoefte aan hebt. Je krijg van ons één aanspreekpunt bij wie je terecht kunt voor al jouw vragen. Wil je elke dag even bellen? Geen probleem! Ben je liever van het WhatsAppen? Ook dat doen we graag. Jouw, zoals wij het mooi verwoorden, Talent Master staat dag in dag uit voor je klaar. Omdat je bij ons per project voor verschillende opdrachtgevers gaat werken, doe je in een korte tijd veel ervaring op. Je leert de verschillende facetten van de zorg kennen en leert elke keer weer nieuwe dingen. Daarnaast krijg je bij buro Nexus de mogelijkheid om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Genoeg redenen om als zorgprofessional bij buro Nexus aan de slag te gaan. Twijfel je nog? Onze zorgprofessionals vertellen je waarom zij in de zorg zijn gaan werken en wat het voor hun zo bijzonder maakt.

Keuze gemaakt?

Heb jij jouw keuze gemaakt en wil je aan de slag als Persoonlijk Begeleider bij buro Nexus? Dan leren wij jou graag kennen door middel van een persoonlijk gesprek op een van onze kantoren. Wij gaan graag speciaal voor jou op zoek naar het project dat bij jou past. Maak je eerst even een afspraak?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief