Wereld Gehandicapten Dag

Vrijdag 3 december is het Wereld Gehandicapten Dag. In 1992 hebben de Verenigde Naties deze dag in het leven geroepen, met als doel om discussie te voeren over mensenrechten én om de gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. In Nederland wordt de Wereld Gehandicapten Dag georganiseerd door Stichting Gdag. Zij hebben één doel: aandacht vragen voor mensen met een beperking. Op deze speciale dag worden tal van leuke evenementen georganiseerd waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Het thema dit jaar? ‘De Toekomst Is Toegankelijk’. Wie elke dag al een stukje toegankelijker maken voor mensen met een beperking? Dat zijn natuurlijk onze eigen zorgverleners in de Gehandicaptenzorg. Zij staan dagelijks klaar om hun cliënten te verzorgen en te begeleiden. In onze ogen zijn zij echte helden! Wat doet een zorgverlener in de Gehandicaptenzorg eigenlijk? Wij nemen je graag mee in hoe het is om te werken in deze sector.

Werken in de Gehandicaptenzorg…

…heeft twee kanten. Aan de ene kant heb je verzorgingskant en aan de andere kant de meer psychische, begeleidende kant. Ga je aan de slag in de Gehandicaptenzorg? Dan ben je de ene keer de ‘verzorger’ en de andere keer de ‘coach’. Jij bent degene die ervoor zorgt dat de cliënten met een beperking de nodige zorg, begeleiding en ondersteuning krijgen. Zorgverleners in de Gehandicaptenzorg zetten zich in om de cliënten zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn en laten ze weten dat ze er toe doen. Ze begeleiden ze bij hun verzorging, organiseren activiteiten en zorgen voor genoeg vrijetijdsbesteding. Binnen de Gehandicaptenzorg zijn verschillende soorten functiebeperkingen. Zo zijn er cliënten met lichamelijke, verstandelijke of zintuigelijke beperkingen. Van lichte zorg tot intensieve zorg, werken in de Gehandicaptenzorg is zeker weten gevarieerd. De ondersteuning is per cliënt anders. Zorgverleners in de Gehandicaptenzorg hebben daarom oog en oor voor wat de cliënten nodig hebben. Respect! Wil jij meer weten over werken in de Gehandicaptenzorg?

Feitjes en cijfers over de Gehandicaptenzorg

Wist je dat er in Nederland…

  • Ongeveer 142.000 mensen met een verstandelijke beperking zijn? Daarvan hebben naar schatting 68.000 mensen een ernstig verstandelijke beperking en 74.000 mensen een licht verstandelijke beperking.
  • 1,4 miljoen mensen zijn met een matige of ernstige lichamelijke beperking?
  • Meer dan 250.000 mensen leven met een visuele beperking?
  • Elke dag zo’n 170.000 mensen ondersteuning bieden aan mensen met een beperking? Hiervan is 80% vrouw en 20% man.

Wat is er zo leuk aan werken in de Gehandicaptenzorg?

Dat kunnen wij jou natuurlijk uitleggen, maar wie kan dit beter vertellen dan iemand die werkzaam is in de Gehandicaptenzorg? Onze zorgtopper Kitty neemt jullie graag mee. Wij vroegen haar het hemd van het lijf over werken in de Gehandicaptenzorg. Werken met deze doelgroep was helemaal nieuw voor haar, dus ze keek er naar uit om op ontdekking uit te gaan. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen spijt van. Werken in de Gehandicaptenzorg geeft haar een warm gevoel en ze gaat elke dag met veel plezier en een dosis positiviteit naar haar werk!

Werken in de Gehandicaptenzorg?

Leuk! Dat kan bij buro Nexus, maar let op… Bijwerkingen als werkgeluk en vrienden in plaats van collega’s kunnen optreden. Werkgeluk vinden wij belangrijk en we bieden een luisterend oor voor al onze medewerkers. Daardoor kunnen wij op zoek gaan naar een project dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Een project waar jij je op je gemak voelt en waar jij op je plek zit. Wil je meer weten over werken bij buro Nexus of wil je gewoon even gezellig kletsen? Bij buro Nexus staat er altijd iemand voor je klaar. Kom jij snel op de koffie op een van onze kantoren?

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief