Werkgeluk bij buro Nexus

Het is deze week de week van het werkgeluk en gelukkig zijn, wie wil dat nou niet? Zo ook op de werkvloer. Je brengt hier ten slotte een groot deel van de dag door. Werkgeluk heeft een grote invloed op ons leven en wij geloven erin dat het één van de belangrijkste pijlers van een organisatie hoort te zijn. Bij buro Nexus is het niet voor niets onze missie om een positieve footprint achter te laten op ieder zijn of haar carrière. Waarom aandacht besteden aan werkgeluk zo belangrijk is, wat wij doen om te zorgen dat onze medewerkers gelukkig zijn op het werk en wat onze eigen medewerkers hierover zeggen? Dat lees je hier!

Waarom aandacht besteden aan werkgeluk zo belangrijk is

Iedereen weet dat als je gelukkig bent, je lekkerder in je vel zit. Je bent gezonder, voelt je vitaler, hebt een beter humeur en je bent succesvoller. Dit geldt niet alleen in jouw privéleven, maar ook op de werkvloer. Gelukkige medewerkers zijn namelijk productiever, creatiever, innovatiever én zijn minder vaak ziek. Kortom: werkgeluk draagt bij aan een stukje duurzame inzetbaarheid van je personeel. Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Wij schreven hierover een blog waarin we uitleggen wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat we bij buro Nexus doen om ervoor te zorgen dat ons personeel duurzaam inzetbaar is.

Werkgeluk bij buro Nexus

Bij buro Nexus streven we ernaar om bij iedere medewerker een positieve footprint achter te laten op ieder zijn of haar carrière en daar is werkgeluk een belangrijk onderdeel van. Hoe doen we dit dan? Dat leggen wij je hieronder uit! Teammanager Claudia vertelt alvast hoe zij dit ervaart:

“Bij buro Nexus heb ik werkgeluk pas écht gevonden. Op de werkvloer mag ik namelijk iedere dag datgene doen wat de cliënten/ patiënten en collega’s nodig hebben. Iedere dag ga ik met een goed gevoel naar huis. Mijn werk bij buro Nexus is afwisselend en uitdagend. Precies wat ik nodig heb om gelukkig te zijn in mijn werk. In de afgelopen jaren heb ik uiteenlopende projecten gedaan. Mijn HR Fieldmanager en Business Partner kennen mijn kwaliteiten en zetten deze in. Dit is wat ik verwacht van een werkgever, maar ook zeker krijg bij mijn werkgever. Daarnaast heb ik sinds ik bij buro Nexus werk balans tussen werk en privé. Op naar nog meer toffe projecten!”

Een luisterend oor

Luisteren naar al onze medewerkers, dat vinden we belangrijk. We bieden voor elke zorgprofessional en interne medewerker een luisterend oor. Wij luisteren naar de wensen en behoeften van onze medewerkers en spelen hier op in. Onze zorgprofessionals hebben allemaal een eigen HR Fieldmanager, een eerste aanspreekpunt waar ze bij terechtkunnen als ze een vraag hebben of als ze gewoon even willen kletsen.

werkgeluk quote

Aandacht aan persoonlijke ontwikkeling

Cursus, training of misschien zelfs een opleiding? Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Persoonlijke ontwikkeling helpt immers bij het zelfvertrouwen van medewerkers en heeft een positieve werking op het werkgeluk. Wesley van Kleef, nu nog Verzorgende IG, is bezig met de opleiding tot Verpleegkundige en kreeg de mogelijkheid om deze opleiding via buro Nexus te volgen.

Het is super dat jullie hier aandacht aan besteden. Als zorgprofessional is het belangrijk om in je eigen ontwikkeling te investeren. Ik was erg blij toen ik hoorde dat ik via jullie de opleiding tot Verpleegkundige kon gaan volgen en kijk er naar uit om in februari mijn diploma in ontvangst te nemen”.

Al onze zorgprofessionals hebben een eigen HR Fieldmanager die een luisterend oor biedt als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en ze begeleidt in hun carrière.

“Persoonlijke ontwikkeling en groei vinden wij erg belangrijk. We stimuleren onze professionals om zich te blijven ontwikkelen en zijn binnen buro Nexus bezig om dit in de toekomst nóg beter te faciliteren.” – Marieke Peters, HR Fieldmanager Nijmegen

De kleine dingen

Geluk zit in de kleine dingen, ook bij buro Nexus. Zo sturen wij geregeld persoonlijk geschreven kaartjes, laten we geen belangrijk moment aan ons voorbij gaan en sturen we een bloemetje of een cadeautje naar onze medewerkers om te laten merken dat we aan ze denken.

werkgeluk quote

Op zoek naar werkgeluk?

Ben jij op zoek naar werkgeluk én een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij nodigen jou graag uit op een van onze kantoren voor een persoonlijke kennismaking.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?