fbpx

Werken als Helpende (+) in de zorg

Wil jij aan de slag als Helpende (+) óf ben je benieuwd wat werken als Helpende (+) in zorg en welzijn inhoudt? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blog lees je alles over werken als Helpende (+) bij buro Nexus.

Wat is een Helpende (+)?

We beginnen bij het begin: wat is eigenlijk een Helpende (+)? Als Helpende (+) zorg jij voor cliënten die niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen. Jouw belangrijkste doel als Helpende (+) in de zorg is om je cliënten zo goed en zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Jij bent degene die ze daarin ondersteunt en stimuleert. Je werkt veel samen met Helpende (+), Verzorgende en Verpleegkundige collega’s en assisteert ze in hun werkzaamheden. Als Helpende (+) in zorg en welzijn ga jij aan de slag binnen de VVT: in een verzorgingstehuis, verpleegtehuis of in de thuiszorg.

Taken van een Helpende (+) in de zorg

Als jij van plan bent om als Helpende (+) in de zorg aan de slag te gaan, wil je vast weten wat jouw taken worden. Zoals we eerder al schreven is jouw kerntaak als Helpende (+) het zo zelfstandig mogelijk laten functioneren van jouw cliënten. Om dit te ondersteunen help je onder andere bij huishoudelijke taken die de cliënt zelf niet meer kan uitvoeren. De afwasborstel pakken of een blouse strijken, is dus niet vreemd voor jou. Jouw cliënten moeten er natuurlijk dagelijks op en top uitzien en ook hier help jij bij. Jij wast en kleed jouw cliënten aan. Daarnaast zorg jij ervoor dat de medicijnen op orde zijn en geeft deze op het juiste moment. Cliënten binnen de VVT houden vaak van een praatje. Jij biedt ze een luisterend oor en behandelt elke cliënt met het respect dat ze verdienen. De functieomschrijving van een Helpende (+) loopt dus flink uiteen. Meer informatie over de vacature als Helpende (+)? Bekijk onze vacaturepagina alvast!

 

Wat heb je nodig om Helpende (+) te worden?

Om Helpende (+) in de zorg te worden heb jij een afgeronde opleiding Helpende Zorg en Welzijn op zak. Met dit MBO niveau 2 diploma kun jij bij buro Nexus aan de slag. In deze opleiding leer jij werken met verschillende doelgroepen, dus niet alleen ouderen. Deze opleiding duurt maar twee jaar en met dit diploma kun jij makkelijk doorgroeien naar Verzorgende IG niveau 3. Als zorgprofessional bij buro Nexus krijg jij de kans om door te groeien jezelf te blijven ontwikkelen. Wil je weten hoe het is om te werken in de zorg bij buro Nexus? Lees dan het verhaal van Barbara, Verzorgende IG.

Werken als Verzorgende IG

Helpende (+) bij buro Nexus

Als Helpende (+) bij buro Nexus ga je aan de slag binnen de VVT en ben jij degene die zorgt voor jouw cliënten. Maar wie zorgt er voor jou? Dat doen wij! Kom je als Helpende (+) bij ons werken? Dan krijg je, zodra we een project voor je hebben, een projectovereenkomst voor de duur van dat project. Dit werkt net even wat anders dan je van ons gewend bent, maar dat mag de pret niet drukken! Je krijgt gewoon alsnog één vast aanspreekpunt bij wie je terechtkunt met al jouw vragen. Het geven van cadeautjes en (als het weer mag) het organiseren van uitjes, vinden wij leuk. Wij verwennen onze zorgprofessionals graag en vieren successen voor en mét elkaar. Zo hebben we in 2019 met al onze medewerkers Bobbejaanland onveilig gemaakt. Benieuwd hoe dit was? Bekijk onderstaande video!

Klaar voor de volgende stap?

Wil jij aan de slag als Helpende (+) of wil je gewoon een keer koffie komen drinken? Maak dan een afspraak en wie weet zien wij jou snel op een van onze kantoren!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?