Werken als Accountmanager bij buro Nexus

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als Accountmanager? Kom dan bij buro Nexus werken als, zoals wij het zelf mooi verwoorden, Business Partner. “Aan de slag als Business Partner bij een detacheringsbureau, hoe werkt dat dan?” horen wij je denken. In dit blog lees je de antwoorden op al jouw vragen!

Onze collega Dennis werkt sinds 2020 bij buro Nexus en is begonnen als Business Partner. Hij heeft het kantoor in Zwolle mee opgezet en dat was een hele uitdaging. Inmiddels is hij Vestigingsdirecteur van dit kantoor.

Ik mocht de regio op poten gaan zetten! De eerste stap: tussen bestaande organisaties en bureaus komen die in de zorg actief zijn en zoveel mogelijk projecten opzetten. Het was een flinke uitdaging om een nieuw kantoor mee op te bouwen, maar ik vond het leuk. Ik houd ervan om de uitdaging aan te gaan en te pionieren. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en ik denk dat we een mooie en stabiele basis hebben neergezet. We hebben nu ruim 60 buro Nexus professionals aan de slag op een project. Daarnaast hebben we een goede naam in de regio en ons team is gegroeid naar 9 collega’s: Business Partners, Talent Masters en een Office Manager. Trots is zeker op zijn plaats” – Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle

Benieuwd naar het hele verhaal van Dennis?

vestigingsdirecteur zwolle

Business Partner? Wat is dat eigenlijk?

Dat kunnen wij je haarfijn uitleggen! Als Business Partner bij buro Nexus ben jij de schakel tussen ons en de zorginstellingen. Jouw focus ligt op de organisaties binnen de zorg. Jij benadert klanten in jouw regio en bent in staat om een langdurige relatie met ze aan te gaan. Kortom: Je bent de adviseur, gespreks- en sparringpartner van de klant. Hoe jij je klanten benadert? Door middel van (koude) acquisitie. Dennis vertelt hoe het is om (koude) acquisitie te plegen en wat daarbij belangrijk is:

Ik vind het leuk en ben ermee ‘opgegroeid’. Mijn allereerste baan had een Amerikaanse leiderschapsstijl. Dit hield in dat ik 4 uur per dag koude acquisitie moest plegen en bepaalde aantallen moest behalen. Ik weet dus eigenlijk niet beter. Het begint altijd bij ‘nee’ en dat maakt mij nieuwsgierig. Ik denk na over waarom iemand eigenlijk nee zegt hoe ik van die ‘nee’ een ja kan maken. Als Business Partner moet je niet afwachtend zijn en denken dat een klant jou opbelt met de vraag of je vijf professionals beschikbaar hebt. Staat je telefoonnummer online? Ga er dan niet vanuit dat de klant jou gaat bellen. Je moet er eigenlijk continu bovenop zitten en laten zien welke dienstverlening we hebben en over hoe veel professionals we beschikken. Wees on top of mind bij de klant!” – Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle

Business Partner in de detacheringswereld

Uitzendbureau… Detacheringsbureau… Wat is het verschil eigenlijk? En nog belangrijker: hoe merkt een Business Partner hier verschil in? Bij een uitzendbureau is het met name ‘actie-reactie’. Voorbeeld: een klant vraagt voor één bepaalde dag naar 20 mensen, maar heeft de professionals alleen nodig voor die ene dag en een dag later niet meer. Of een klant denkt dat ze voor één week mensen nodig heeft, maar uiteindelijk blijkt dat in de praktijk maar voor drie dagen te zijn. Bij detacheren gaat dat net een beetje anders. Bij buro Nexus gaat een klant voor een X aantal maanden een samenwerking aan met een professional.

Bij buro Nexus hebben we het voordeel dat we altijd professionals beschikbaar hebben. Daardoor kunnen we te allen tijde voldoen aan de vraag van klanten.”- Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle

accountmanager

Als Business Partner bij buro Nexus ga je een relatie aan met je klanten. Je werkt voor een langere tijd samen met ze en het contact dat je met ze hebt is vaak informeel. Een groot voordeel voor klanten is dat professionals vast bij ons in dienst zijn en daardoor bij de klant voor een langere periode kan blijven. Bij uitzenden is dat niet het geval. Dan werkt bij een opdrachtgever de ene week de ene professional en de andere week de andere.

Met al mijn klanten praat ik op een informele manier, sterker nog: ik app zelfs met ze. In het begin praat je vooral over de dienstverlening, maar daarna zie ik het echt als een contact tussen twee mensen. Mensen doen zaken met mensen en daar geloof ik heel erg in. Je bouwt een band op met elkaar.” – Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle

Business Partner worden? Dit maakt je succesvol!

Van plan om het helemaal te gaan maken als Business Partner? Wij geven je een aantal tips om een succesvolle Business Partner te worden.

 • Wees kritisch – Als Business Partner is het belangrijk dat je openstaat voor feedback en daar ook echt iets mee doet. Er is namelijk altijd iets te leren.
 • Neem je eigen verantwoordelijkheid – Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes.
  “Ik ben er van overtuigd dat alles wat je erin stopt, op den duur terugkomt” – Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle
 • Zelfredzaamheid – Je moet het leuk vinden om in het diepe te springen, vol te houden en je moet niet bang zijn om op je spreekwoordelijke “bek” te gaan.
 • Wees duidelijk en direct – Onze branche, de zorgwereld, is een echte ‘mensenmens’ branche. Het is belangrijk dat je direct en duidelijk bent richting je klanten. Pas dan krijg je de informatie waar je naar op zoek bent. Het contact op blijven volgen en de regie daarin nemen zijn daarbij belangrijk om mee te nemen.
 • Snel kunnen schakelen – Een aanvraag kan soms heel snel gaan. Het is daarom belangrijk dat je snel kunt schakelen om hier op in te spelen.
  “Af en toe snel moeten kunnen schakelen en handelen; dat vind ik leuk en uitdagend aan mijn functie als Business Partner. Als er een aanvraag binnenkomt, kan het soms heel snel gaan. En als je vandaag denkt dat er nog geen kansen zijn, kan dat morgen opeens heel anders zijn.” – Dana, Business Partner Nijmegen
business partner

Pas jij bij buro Nexus?

Wil jij aan de slag als Business Partner bij buro Nexus? Dennis vertelt je wanneer jij écht bij ons past.

Iemand past echt bij buro Nexus als diegene beschikt over winnaarsmentaliteit en daarnaast als een teamplayer goed kan functioneren. Iemand die nét dat extra stapje wil zetten om een klant te helpen en een professional aan zijn of haar (droom) baan te helpen. Als Business Partner bij buro Nexus ben je een goede gesprekspartner die luistert naar de wensen van de klant en deze kan vertalen naar een oplossing.” – Dennis, Vestigingsdirecteur Zwolle

Wil jij na het lezen van dit blog ook als Business Partner aan de slag bij buro Nexus? Of is Talent Master meer iets voor jou? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina. Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan het verhaal van Dana. Zij begon bij buro Nexus als Talent Master en is inmiddels doorgegroeid naar Business Partner.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief