Dennis van Ittersum

Bij buro Nexus bouw je echt een relatie op met je klanten.

Je hebt er al een mooie carrière opzitten bij buro Nexus. Hoe zag deze er tot nu toe uit?

“In januari 2020 ben ik begonnen bij buro Nexus. Via een oud collega kwam ik in contact en ben vervolgens op gesprek gegaan. In dat gesprek vertelden ze mij dat het om de functie Business Partner, Accountmanager, zou gaan met een mooi vooruitzicht op de toekomst, namelijk een nieuwe vestiging op poten zetten en hier de kar gaan trekken. Ik was op dat moment op zoek naar een nieuwe uitdaging en het leek me wel wat om van niets, iets te maken. Na een paar gesprekken was het duidelijk: ik ging de vestiging in Zwolle meehelpen opstarten. De eerste twee weken ben ik werkzaam geweest vanuit Nijmegen aangezien er in Zwolle nog geen kantoor was. Na die twee weken hadden we een tijdelijk kantoor en toen begon het echte werk. Ik mocht de regio op poten gaan zetten! De eerste stap: tussen bestaande organisaties en bureaus komen die in de zorg actief zijn en zoveel mogelijk projecten opzetten. Hier ben ik, samen met een andere collega die de rol als Talent Master vervulde, aan begonnen. Kort daarna kwamen er een aantal Talent Masters bij. Een van hen groeide al snel door naar Business Partner en ik was niet meer alleen. Vier maanden later kreeg ik de kans om de overstap naar Vestigingsdirecteur te maken. Dit was het mooie vooruitzicht op de toekomst waar ze het in mijn eerste gesprek al over hadden. Het was mijn ambitie om dit voor elkaar te krijgen en na vier maanden was het al gelukt!
Het was een flinke uitdaging om een nieuw kantoor mee op te bouwen, maar ik vond het leuk. Ik houd ervan om de uitdaging aan te gaan en te pionieren. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en ik denk dat we een mooie en stabiele basis hebben neergezet.”

Je bent bekend met zowel de uitzend- als de detacheringswereld. Wat is het grootste verschil tussen deze twee werelden?

“Uitzenden is actie reactie. Een klant vraagt bijvoorbeeld voor één bepaalde dag naar 20 mensen. Hij heeft ze alleen voor die ene dag nodig en een dag later niet meer. Of een klant denkt dat ze voor een week mensen nodig heeft, maar uiteindelijk blijkt dat in de praktijk maar voor drie dagen te zijn. Bij detacheren gaat dat een beetje anders. De klant gaat voor een X aantal maanden een samenwerking aan met een professional. Daarnaast hebben wij als buro Nexus het voordeel dat we altijd professionals beschikbaar hebben en te allen tijde kunnen voldoen aan de vraag van klanten.”

Stel: een accountmanager wil de overstap maken naar de detacheringswereld. Wat kan hij of zij dan verwachten?

“Als accountmanager bij een detacheringsbureau ga je een relatie aan met je klanten. De termijn waarin je met ze samenwerkt is vaak voor langere tijd. Daarnaast zijn de professionals vast bij ons in dienst. Dit is een voordeel voor de klanten. De professionals die bij de klant gedetacheerd worden, blijven daar voor een langere periode. Bij uitzenden is dit niet het geval en werkt de ene week de ene professional en de andere week de andere.”

Als Business Partner ben je veel bezig met (koude) acquisitie. Wat vind jij hiervan?

“Ik vind het leuk en ben ermee ‘opgegroeid’. Mijn allereerste baan had een Amerikaanse leiderschapsstijl. Dit hield in dat ik 4 uur per dag koude acquisitie moest plegen en bepaalde aantallen moest behalen. Ik weet dus eigenlijk niet beter. Het begint altijd bij ‘nee’ en dat maakt mij nieuwsgierig. Ik denk na over waarom iemand eigenlijk nee zegt hoe ik van die ‘nee’ een ja kan maken. Als Business Partner moet je niet afwachtend zijn en denken dat een klant jou opbelt met de vraag of je vijf professionals beschikbaar hebt. Staat je telefoonnummer online? Ga er dan niet vanuit dat de klant jou gaat bellen. Je moet er eigenlijk continu bovenop zitten en laten zien welke dienstverlening we hebben en over hoe veel professionals we beschikken. Wees on top of mind bij de klant!”

Wat maakt iemand een succesvolle Business Partner?

“Iemand die kritisch is en weet waar hij of zij aan moet werken. Als Business Partner is het belangrijk dat je openstaat voor feedback. Er is altijd iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw eigen verantwoordelijkheid neemt. Je bent namelijk verantwoordelijk voor je eigen succes. Ik ben er van overtuigd dat alles wat je erin stopt, op den duur terugkomt. Zelfredzaamheid is ook een belangrijke eigenschap voor een Business Partner. Je moet het leuk vinden om in het diepe te springen, vol te houden en niet bang zijn om ‘op je bek’ te gaan. In onze branche, een ‘mensenmens’ branche, is het belangrijk dat je richting je klanten direct en duidelijk bent. Pas dan krijg je de informatie waar je naar op zoek bent. Als jij vraagt: ‘wat kan ik voor je doen?’, dan geeft de klant je een ‘opdracht’ en jij zorgt ervoor dat het in orde komt. Je moet het contact op blijven volgen en de regie durven nemen.”

Wat is je grootste succes tot nu toe?

“Ten eerste is dat natuurlijk het feit dat ik kantoor Zwolle mee heb opgezet. We hebben inmiddels ruim 60 projecten. Daarnaast hebben we een goede naam in de regio en ons team is gegroeid naar 9 collega’s: Business Partners, Talent Masters en een Office Manager. Trots is dus zeker op zijn plaats!”

Hoe omschrijf je het contact met jouw klanten?

“Daar kan ik kort over zijn: informeel. Met al mijn klanten praat ik op een informele manier, sterker nog: ik app zelfs met ze. In het begin praat je vooral over de dienstverlening, maar daarna zie ik het echt als een contact tussen twee mensen. Mensen doen zaken met mensen en daar geloof ik heel erg in. Je bouwt een band op met elkaar.”

Wat vind je zelf het leukste aan je werk?

“Ik vind de detacheringswereld leuk omdat elke dag anders is. Het is nooit te voorspellen hoe een dag gaat lopen. Ik houd er persoonlijk niet van om routine te hebben en vooraf te weten wat me te wachten staat. Daarnaast is het een dynamische wereld. Omdat we altijd mensen beschikbaar hebben, ligt er ook een bepaalde druk om deze mensen te plaatsen. Ik krijg er een kick van als we successen kunnen halen en deze successen samen kunnen vieren. Want ook dat is belangrijk. Je doet het als team!”

Tot slot: wanneer past iemand écht bij buro Nexus volgens jou?

“Iemand past echt bij buro Nexus als diegene beschikt over winnaarsmentaliteit en daarnaast als een teamplayer goed kan functioneren. Iemand die nét dat extra stapje wil zetten om een klant te helpen en een professional aan zijn of haar (droom) baan te helpen. Als Business Partner bij buro Nexus ben je een goede gesprekspartner die luistert naar de wensen van de klant en deze kan vertalen naar een oplossing.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?