Week van de Werkstress

Deze week, 15 tot en met 19 november 2021, is het de Week van de Werkstress. In 2014 riep het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze week in het leven en in 2018 heeft de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan (OVAL) de coördinatie van dit initiatief overgenomen. Het doel van deze week is om werkgevers en werknemers bewust te maken van de mogelijkheid om mentale krachten in te zetten. Om jouw organisatie staande te houden in stressvolle omstandigheden, is het belangrijk dat je een mentaal sterke organisatie hebt. Het thema van deze achtste editie van de Week van de Werkstress is dan ook ‘Mentaal Sterk’.

Mentaal sterk?

Hoe zorg je dan voor zo’n mentaal sterke organisatie? De afgelopen tijd, en nog steeds, hebben we met zijn allen de ultieme stresstest gehad: corona. Voor veel werknemers en organisaties heeft de coronacrisis een beroep gedaan op hun mentale kracht. Om met zulke stressmomenten, veranderingen en tegenslagen om te gaan, is het belangrijk om jouw organisatie mentaal sterk te maken en erachter te komen wat de individuele krachtbronnen zijn van jouw medewerkers.

Zo doe je dat!

Als rode draad door de Week van de Werkstress lopen drie thema’s. Deze thema’s komen met een dosis tips over hoe jij jouw organisatie mentaal sterk kan maken én houden. We hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet.

  • Ken de mentale krachtbronnen van je collega’s en medewerkers

Weet jij wat de mentale krachtbronnen van jouw collega’s zijn? Om deze vraag te beantwoorden, is het handig om te weten wat we met dit begrip bedoelen. Met mentale krachtbronnen bedoelen we de innerlijke krachten van een mens die het in staat stellen om de mens hard te laten werken, om te laten gaan met tegenslag en vast te laten houden aan langetermijndoelen. Het is belangrijk om deze individuele krachtbronnen te herkennen en te ontwikkelen om je organisatie mentaal sterk te maken. Zodra je weet wat jouw krachtbronnen en die van jouw collega’s zijn, kun jij deze inzetten op het moment dat er een stressvolle situatie optreedt.

  • Bundel deze krachtbronnen

Niet alleen de bovengenoemde individuele krachtbronnen zijn van belang om je organisatie mentaal sterk te maken. Werknemers zetten dagelijks deze krachten en hun talenten in voor hun organisatie, maar hebben zelf ook krachtbronnen van andere collega’s nodig. Bundel deze om het maximale uit jouw organisatie te halen.

  • Maak van deze mentale krachten een duurzame kracht

Zorg ervoor dat deze mentale krachten, duurzame krachten worden. Streven naar werkgeluk is een continu proces en hier zijn mentale krachten voor nodig. Deze krachten zet je dus niet alleen in het hier en nu in, maar zijn belangrijk voor de langere termijn. Wat je hiervoor kunt doen? Kijk als persoon én als organisatie voorbij de huidige situatie en weet wat de langetermijndoelen zijn.

Wil jij meer weten over de Week van de Werkstress en bovenstaande thema’s? Op de website van de Week van de Werkstress vind je nóg meer informatie en tips!

Zo verminderen we bij buro Nexus de werkstress van onze medewerkers

  • Blijvend in gesprek met onze medewerkers

Binnen buro Nexus zijn we blijvend in gesprek met onze medewerkers. Laat dit nou net één van de factoren zijn die bijdraagt aan een mentaal sterke organisatie! Kom je bij buro Nexus in dienst? Dan krijg jij jouw eigen eerste aanspreekpunt, jouw Talent Master. Deze Talent Master geeft antwoord op al jouw mogelijke vragen. Hij of zij begeleidt jou in jouw traject binnen buro Nexus. Jouw Talent Master is niet alleen je eerste aanspreekpunt, maar ook je jobcoach, projectbegeleider, vertrouwenspersoon, steun en toeverlaat.

  • Stimuleren van persoonlijke ontwikkeling

Weten waar je aan toe bent en gestimuleerd worden in jouw wensen en ambities, vermindert werkstress en draagt bij aan de mentale kracht van een organisatie. Naast jouw persoonlijke Talent Master, ben je bij buro Nexus ook in contact met je HR Fieldmanager. Persoonlijke ontwikkeling en welzijn vinden wij erg belangrijk en hier komt deze HR Fieldmanager om de hoek kijken. Met hem of haar ga je in gesprek over jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Waar ben je goed in? Welke richting wil je op? Waarin wil je jezelf verder ontwikkelen? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens gesprekken met jouw HR Fieldmanager. Wat wordt jouw volgende uitdaging?

Verpleegkundige Edo heeft zijn volgende uitdaging al gevonden! Hij gaat in februari starten aan zijn HBO opleiding Verpleegkunde. Hoe hij het vindt dat wij zijn persoonlijke ontwikkeling stimuleren? Daar vertelt hij alles over in het interview dat wij met hem hielden.

  • Meedenken over jouw eigen werkgeluk

Last but not least. Bij buro Nexus denk jij mee over jouw eigen werkgeluk. Iedereen weet immers dat als je gelukkig bent, je lekkerder in je vel zit. Je bent gezonder, vitaler, hebt een beter humeur en je bent succesvoller. Wie wil dat nou niet? Onlangs verspreidden wij een enquête onder al onze medewerkers waarin we ze vroegen naar hun ervaringen en wensen op het gebied van werkgeluk. Want marktleider worden in werkgeluk… dat doe je samen!

Ben jij benieuwd hoe onze medewerkers werkgeluk bij buro Nexus ervaren?

Wil jij ook meedenken over jouw werkgeluk? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zin in een gezellig babbeltje? Drie keer ja? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op. Wij zien jou graag op een van onze kantoren. De koffie (of thee) staat klaar!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief