Voor mij is een dag geslaagd als ik iedereen heb laten lachen.

Hi Edo! Vertel eens, sinds wanneer werk je bij buro Nexus en hoe bevalt het?

“In juli vorig jaar werd ik via LinkedIn benaderd. Ik was toen nog werkzaam bij een andere organisatie, maar ik wilde graag meer leren en mezelf ontwikkelen als verpleegkundige. Waar ik op dat moment werkzaam was, moest ik elke dag op een andere locatie werken. Elke dag op een andere plek werken kost energie, terwijl je er vervolgens niet meer komt. Nadat ik werd benaderd door jullie, ben ik op gesprek gegaan. Er was gelijk een klik. Het sprak me aan dat ik bij jullie op meerdere plekken in de keuken kon kijken. Doordat je langer op één plek blijft, kun je ook een band opbouwen met je cliënten. Alleen maar voordelen waardoor mijn keuze om bij jullie te starten nog makkelijker werd. Vervolgens ben ik in augustus gestart en tot nu toe bevalt het heel goed.”

En hoe bevalt het detacheren? Was je daar al bekend mee?

“Ik was een beetje bekend met detacheren, maar niet met het voor langere tijd op één project werken. Het fijne aan detacheren vind ik dat je niet vastgeroest raakt op één plek. Je komt op verschillende plekken en doet ontzettend veel ervaring op met verschillende doelgroepen. Door te detacheren dacht ik erachter te komen welke doelgroep mijn voorkeur heeft, maar tot nu toe vind ik alle doelgroepen leuk.”

Op welk project zit je op dit moment en hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

“Tijdens mijn eerste project zat ik voor drie maanden in een verzorgingstehuis, als verpleegkundige. Nu zit ik inmiddels alweer bijna een jaar op mijn tweede project. Ik werk op een gesloten verpleegafdeling met cliënten met dementie en psychiatrische problemen, in Olst. Op een gemiddelde dag start ik om 7 uur. Ik ga de afdeling op en de meeste cliënten staan al op de gang op mij en mijn collega’s te wachten. Om kwart over 7 starten we de zorg. De zorg is per cliënt anders en we werken in teams. We werken in een team van vier collega’s en gaan vervolgens met zijn tweeën aan de slag. Het ene koppel gaat de wat complexere cliënten verzorgen. Je kunt hierbij denken aan cliënten met agressie die iets moeilijker te begeleiden zijn. Het andere koppel gaat de iets minder complexe cliënten verzorgen. Ook hier zit veel verschil in en je weet nooit hoe je de cliënten treft. De ene dag zijn ze goed gestemd en de andere dag weer wat minder. Het is belangrijk om per dag te kijken hoe je hier mee omgaat, dit kan best pittig zijn. In mijn eerste twee weken twijfelde ik of het wel iets voor mij was, maar heb het toch doorgezet. De cliënten hebben namelijk stabiliteit en vaste gezichten nodig en ik ben blij dat ik ze dat kan bieden. We werken in een ontzettend leuk team, dus dat is ook fijn. Wat ik leuk vind aan het werken met deze doelgroep, is dat je een weg moet vinden in de manier waarop je met ze communiceert. Je wil op een leuke manier contact met ze krijgen en ik vind het leuk en uitdagend om per cliënt uit te zoeken hoe ik dat kan doen.”

Waarom ben jij eigenlijk in de zorg gaan werken en wat vind je er zo leuk aan?

“Ik ben ooit begonnen in de handel en administratie, maar merkte al snel dat dit niks voor mij was. Op een gegeven moment moesten we voor school een maatschappelijke stage van 40 uur doen en dit ben ik bij een zorgboerderij gaan doen. Ik vond het zo leuk dat ik er uiteindelijk wel bijna 120 uur heb gewerkt. Ik loop er nu af en toe nog eens binnen om te kijken hoe het gaat. Het mooie aan werken in de zorg vind ik toch het werken met mensen. Ik help ze graag met respect en rust de dag door en ben blij dat ik ze de zorg kan bieden waardoor ze zelf niet het idee hebben dat ze afhankelijk worden.”

In februari ga je starten met een opleiding. Welke opleiding ga je volgen en hoe vind je het dat buro Nexus investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling?

“Ik ga de HBO opleiding Verpleegkunde volgen. Ik vind het heel spannend. HBO is een grote stap, aangezien ik van Helpende niveau 2 afkom. Een grote uitdaging waar ik veel zin in heb. Ik vind het ontzettend goed dat jullie hier aandacht aan besteden en dit is een kans die niet iedere werkgever geeft, zeker ik deze tijd. Mijn Talent Master vroeg me naar mijn ambities voor de toekomst en ik gaf aan dat ik wel HBO-V zou willen doen. Er werd uitgezocht of ik dit zou kunnen doen via jullie en ik kreeg vervolgens groen licht. Het is mooi om te zien dat jullie mensen echt kansen bieden die ze zelf misschien niet kunnen veroorloven. Ik mocht zelf de school uitkiezen, dus dat was ook een pluspunt. Ik ga vanaf februari 1 dag in de week naar school en de rest van de week blijf ik werken. Omdat ik al Verpleegkundige bent, is de opleiding in principe in 2,5 jaar haalbaar. Ik ga zeker mijn best doen om binnen deze 2,5 jaar mijn diploma te behalen!”

Als je kijkt naar jouw werkgeluk, wat zorgt er dan voor dat jij echt gelukkig bent op de werkvloer?

“De mensen kunnen bieden wat ze nodig hebben, dat maakt mij gelukkig. Voor mij is een dag al geslaagd als ik iedereen heb laten lachen. We lachen soms veel te weinig. Vanuit een werkgever vind ik het prettig dat er persoonlijk contact is en dit ervaar ik bij jullie. Er wordt oprecht aan je gevraagd hoe het met je gaat en op je verjaardag krijg je een handgeschreven kaartje. Dat is uniek en het zijn deze kleine dingen die het doen.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?