Tatjana Danckaert

Bij ons kun je hét werkgeluk vinden!

Hi, Tatjana! Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Kun je ons vertellen hoe buro Nexus zich onderscheidt op het vlak van werkgeluk?

“Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je als bedrijf staat voor werkgeluk. Het zeggen is één ding, maar het uitvoeren is een heel ander verhaal. Bij buro Nexus is het wel degelijk meer dan gebakken lucht verkopen. Dat voelde ik nog vóór mijn eerste werkdag. Toen ik ’s morgens de brievenbus opendeed, vond ik een kaartje terug met de boodschap ‘welcome to the team’. Als je bij ons tekent, dan ben je ook vanaf de eerste dag een lid van ons team. We vinden het ‘samen groeien’ namelijk belangrijk. Er kan altijd iets gebeuren, maar als je dan goed op elkaar bent ingespeeld, dan kan je de grootste rotsen verplaatsen. En ook dat is werkgeluk: bereid zijn om elkaar te helpen en elkaar accepteren. Voor de rest wordt er oprecht naar je geluisterd, wat ook niet altijd vanzelfsprekend is. Aangezien ons werk zich binnen de Construction en Industry & Manufacturing situeert, is het niet evident om je vakantie buiten het bouwverlof in te plannen. Ik wou graag buiten deze periode mijn vrije dagen opnemen, aangezien mijn partner niet anders kan. Nadat we samen rond de tafel hadden gezeten, bleek het voor mijn functie wel mogelijk te zijn om op een ander moment vrijaf te nemen. Het is fijn dat er naar ons geluisterd wordt, maar bovenal dat er samen met ons wordt nagedacht! Ten slotte, ik kan het haast niet niet vermelden, krijgen we regelmatig attenties en wordt er ingezet op teambuilding. Als we dus spreken van werkgeluk, dan kun je dat zeker vinden bij buro Nexus!”

Wat leuk om te horen dat je het werkgeluk bij ons hebt gevonden! Wat deed je eigenlijk hiervoor?

“Ik heb een opleiding binnen Hotelmanagement afgerond, aangezien de toeristische sector me aanspreekt. Eenmaal afgestudeerd, heb ik even in een hotel gewerkt. De reismicrobe was bij mezelf echter te groot en zo ben ik in de luchtvaart terecht gekomen als stewardess. Verschillende culturen, lekker eten en variatie? Yes please! Ik heb veel verschillende landen mogen bezoeken, waaronder Mexico en de Dominicaanse Republiek. Mijn twee favoriete bestemmingen waren echter Venetië en elke mogelijke plaats binnen Spanje. Om een lang verhaal kort te maken, heb ik zeker en vast genoten van mijn acht jaar binnen deze sector. Eerlijk gezegd, moet ik wel zeggen dat deze levensstijl bepaalde beperkingen met zich meebrengt. Zo zijn de uren onregelmatig, waardoor ik niet altijd vrij was op de uren dat mijn vrienden en familie wel beschikbaar waren. Dit begon door te wegen en daarom ben ik tijdens de coronacrisis geleidelijk aan rond beginnen kijken. En daar was buro Nexus plots op mijn pad. De snelle processen van mijn vorige job, vond ik hier meteen terug. Ik had maandag mijn eerste gesprek, woensdag de volgende en vrijdag mocht ik al tekenen. Vanaf het eerste moment wist ik dus dat alles goed georganiseerd en vlot verloopt bij buro Nexus!”

En nu ben je bij ons aan de slag als Office Manager! Vertel eens, hoe moeten wij ons jouw schema inbeelden?

“Een echt strak schema kan ik je niet meegeven, maar dat is net wat mij zo aanspreekt binnen mijn functie. Mijn takenpakket gaat van administratie tot de algemene organisatie van het kantoor. Er kloppen bovendien dagelijks mensen bij mij aan, zowel directe collega’s als consultants. Ik voel me opnieuw een stewardess, maar dan op de grond! Op het vliegtuig moet je ook van alle markten thuis zijn. Voor passagiers ben je er vooral voor hun comfort, maar als er brand uitbreekt of iemand onwel wordt, dan ben je ook de persoon die moet ingrijpen. Als er wat is, ben jij namelijk hét aanspreekpunt. Kortom, ik weet niet hoe mijn dag er morgen zal uitzien, maar ik wil het ook niet anders!”

Als je niet van de ene taak in de andere ‘vliegt’, wat doe je dan in je vrije tijd?

“Dan moet ik toegeven dat ik weinig vrije tijd heb. Mijn voornemens om meer de tijd te nemen voor mezelf en vrienden en familie in de weekends, heb ik niet helemaal kunnen volbrengen. Ik heb namelijk iets anders buiten mijn werkuren dat bijna al mijn tijd opeist, en dat is mijn renovatieproject. Je kunt me dus na het werk zeker terugvinden met een gereedschapskist in mijn handen! Nu moet ik wel zeggen dat het project bijna afgerond is en daar ben ik best trots op. Voor de rest kan ik genieten van te gaan sporten, een terrasje te doen met vrienden of een reis in te plannen. Ieder vrij moment dat ik naar het buitenland kan gaan, dan staan mijn koffers al klaar! “

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?