Roel De Raeymaeker

Ik heb al veel mooie kansen gekregen bij buro Nexus!

Wat is jouw buro Nexus verhaal?

“Toen ik drie jaar geleden op het einde van mijn studie toegepaste psychologie was, ging ik op zoek naar werk. Ik wist dat ik wilde beginnen binnen recruitment en ben op gesprek gegaan bij verschillende bureaus. Ik werd gecontacteerd door buro Nexus en ze sprongen er wel bovenuit. Buro Nexus was nog een klein bedrijfje in Waasmunster, met een handje vol medewerkers. Er waren plannen om te gaan uitbreiden naar Antwerpen. Ik woonde in Mechelen dus voor mij was dat ideaal. Ik ben op gesprek gegaan en ze vertelden mij dat het om een gecombineerde functie zou gaan. Zowel het aanwerven van nieuwe consultants als de verdere opvolging ervan op hun projecten. Dit vond ik aantrekkelijk klinken en ben vervolgens gestart. Inmiddels ben ik alweer 2,5 jaar werkzaam bij buro Nexus. Bij mijn start begonnen nog meer jonge collega’s dus dat was erg leuk. We kregen een korte opleiding en zijn er daarna gelijk ingevlogen. Ik ben 1,5 jaar Talent Master geweest en daarna werd gekeken of ik wilde doorgroeien naar Business Partner. Op dat moment was dat nog niet hetgeen dat ik wilde. We dachten na over iets anders en een nieuwe functie kwam tot stand: Talent Manager. Dit was een hele mooie kans die ik kreeg en heb deze gegrepen. De doorgroeimogelijkheden en het feit dat we zo groeien is een groot pluspunt dat we hebben. De functie Talent Manager heb ik dan ook met eer en geweten gedaan. Inmiddels heb ik een maand geleden toch de overstap naar Business Partner gemaakt.”

Wat vind je het leukste aan werken bij buro Nexus en aan jouw functie?

“Ik ben nu nog maar een maandje werkzaam als Business Partner, maar ik ben blij dat ik deze overstap heb mogen maken. Ik heb er tot nu toe al veel plezier uitgehaald. Het leukste aan de functie vind ik dat je bedrijven, klanten, echt kan verder helpen. Als ze een nood hebben, kunnen wij het juiste profiel aanbieden waarmee ze verder kunnen. Dat wij ze blij kunnen maken met onze service is wel een van de leukste aspecten. In mijn functie als Talent Master heb ik er altijd veel energie uitgehaald wanneer de consultants tevreden waren. Nu word ik blij als onze klanten tevreden zijn.

Waar wij ons bij buro Nexus in onderscheiden is dat we een degelijke kennis hebben van de markt waarin we actief zijn. Dit is noodzakelijk om op hetzelfde niveau te communiceren met onze professionals. Daarnaast luisteren we actief naar onze consultants en proberen we ze écht te leren kennen. Weten wat onze medewerkers drijft zorgt voor een betere match met onze projecten en opdrachtgevers. Deze kwalitatieve manier van werken is volgens mij de beste manier om verder te groeien.”

Als mensen bij jullie op kantoor komen, wat kunnen ze dan verwachten?

“Iedereen die bij ons langskomt wordt warm onthaald en krijgt direct een tasje koffie of thee aangeboden. We maken voor iedereen tijd om een praatje te maken. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook privé. We willen dat het voor iedereen voelt als thuiskomen. Dit doen we onder andere door met ons interieur een huiselijk gevoel te creëren.”

Waar ben jij het meest trots op in jouw carrière bij buro Nexus?

“Ten eerste is dat natuurlijk het feit dat ik mee heb mogen groeien met de organisatie en alle kansen die ik tot nu toe heb gekregen. Deze kansen heb ik altijd met beide handen gegrepen en ben er altijd voor gegaan. Daar ben ik trots op. Ook ben ik trots op alle consultants die we rond hebben lopen die via mij zijn gepasseerd en vind ik het mooi om te zien dat ze het naar hun zin hebben bij ons.”

Hoe kijk jij naar jouw toekomst bij buro Nexus?

“Ik kan de komende tijd nog veel leren in mijn functie als Business Partner. Ik kijk er naar uit om dit nog een tijdje te doen en mezelf te ontwikkelen. Daarnaast weet ik zeker dat er in de toekomst nog mooie opportuniteiten voorbij komen bij buro Nexus!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?