Roel Trullemans

Op ieder project verbreed je je horizon.

Industry & Manufacturing is een zeer uitgebreid gebied. Wat vind jij het interessantste binnen je vakgebied?

“Binnen de Industry & Manufacturing zijn er verschillende disciplines. Je kunt kiezen voor de elektrische kant of eerder de mechanische kant van het verhaal. Persoonlijk spreekt mij het mechanische meer aan en dan specifiek de machinebouw, staalbouw en metaalverwerking. Binnen deze sector zit je ook veilig qua werkzekerheid. De vraag naar machines en andere constructies zal altijd blijven, want deze moeten steeds aangepast en/of vervangen worden. Ik zie de toekomst dan ook rooskleurig!”

Kun je ons terug meenemen naar je opstart bij buro Nexus en ons meer vertellen over wat je hiervoor deed?

“Voordat ik de overstap naar jullie heb gemaakt, werkte ik binnen een bedrijf op de keuringsdienst. Alles wat prefab werd vervaardigd, passeerde eerst langs mij. Ondertussen was ik toe aan wat nieuws. Toen ik begin vorig jaar door jullie werd gecontacteerd, was ik dan ook meteen geïnteresseerd. In eerste instantie besloot ik om langs te komen op kantoor voor een toelichting. Vervolgens kwam het sollicitatieproces in een stroomversnelling en startte de zoektocht naar een project op maat voor mij. Ondertussen zit ik één jaar later aan mijn derde project en ben ik zeer tevreden!”

Wat leuk om te horen dat je je goed voelt bij ons! Kun je ons dan ook meer vertellen over je huidige project?

“Mijn huidig project situeert zich in een bedrijf dat toegelegd is op het industrieel snijden. Er komen vooral organisaties, die gespecialiseerd zijn in machinebouw, bij ons aankloppen voor bepaalde onderdelen. Op basis van twee technieken, namelijk lasersnijden en waterstraalsnijden, kunnen wij deze vragen verwerken. Deze twee zijn deels overlappend, maar werken vooral complementair. Waterstaalsnijden is namelijk perfect voor warmtegevoelige-, te dikke- of weinig laserstraal absorberende materialen. Je moet de methode kiezen op basis van de wensen van de klant, en meer specifiek op basis van de gewenste dikte en de gevraagde materiaalsoort. Als consultant sta ik in voor de uitwerking van de tekeningen van deze onderdelen. In de eerste fase worden er offertes opgemaakt voor de klant. Indien hij/zij de bestelling plaatst, dan kan ik in gang schieten en de tekening uitwerken. Het doel is om de vraag om te zetten naar iets dat effectief geproduceerd kan worden. Ik moet bovendien goed contact onderhouden met de klant om eventuele aanpassingen te maken. Zo kan het goed zijn dat een bepaald onderdeel een extra snede nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een heel gevarieerd takenpakket dus!”

Wat zijn volgens jou de grootse voordelen van het werken op projectmatige basis?

“Voor mij is dat zeker en vast het leertraject. Zo heb ik twee gelijkaardige projecten afgelegd, maar het ene bedrijf hanteert een totaal andere aanpak dan de andere. Op ieder project verbreed je je horizon. Op deze manier vergroot je je persoonlijke rugzak, maar ook die van het project waar je op terecht komt. Bovendien kun je op korte termijn proeven van verschillende disciplines en ontdekken wat jij persoonlijk het interessantst vindt. Ik kijk dus uit naar de toekomst!”

werken als ingenieur

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?