Robbe Balcaen

''Ik hou van afwisseling in mijn werk, werken op projectbasis is daarom ideaal voor mij.''

Dag Robbe, leuk dat je tijd vrij hebt gemaakt voor dit interview! Zou je ons eens mee kunnen nemen in wie Robbe is?

Hallo, ik ben Robbe en ik ben 22 jaar. Ik ben geboren in Vilvoorde, maar momenteel woon ik in Meise. In mijn vrije tijd ben ik actief als scout, doe ik aan mountainbiken en fitness ik. Als job ben ik actief als Assistent Werfleider, maar dit is vaak ook Werfleider aangezien ik het in de meeste gevallen alleen doe. Momenteel ben ik actief op een werf van DCA in Willebroek. Dit is voor mij ideaal aangezien dit dichtbij mijn woonplaats is. Verder heb ik samen met mijn vader en broer een eigen bedrijfje. Mijn vader is gespecialiseerd in het plaatsen van ramen/schuifdeuren en mijn broer en ik houden ons bezig met landscaping. Hierbij kun je denken aan het aanleggen van terrassen, opritten en kleine afbraakwerkzaamheden. Dit bijberoep doe ik in mijn vrije tijd en op dit moment is het meer een bezigheid dan een echte job. Wij zijn heel graag samen aan het werk en hier genieten we van.

Mooi om te horen dat je zo’n veelzijdige carrière hebt! Kun je ons meenemen in hoe je bij buro Nexus terecht bent gekomen?

Als hoger onderwijs heb ik een professionele bachelor opleiding gevolgd aan Odisee Hogeschool te Aalst. Deze opleiding is een pure bouwopleiding die gericht is op het vak werfleider. In 2021 heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik gestart bij buro Nexus. Op school waren wij al in contact gekomen met buro Nexus en nadat ik afgestudeerd was, ben ik door een Talent Master van buro Nexus gecontacteerd.

Kun je ons vertellen wat jou heeft doen besluiten om aan de slag te gaan bij buro Nexus en wat je het leukste vindt aan jouw baan?

Bij buro Nexus krijg ik de mogelijkheid om met heel veel verschillende bedrijven en aspecten van de bouw in aanraking te komen. Hierdoor kan ik in vlot tempo een groot netwerk opbouwen en heb ik de keuze uit diverse en mooie opdrachten. Verder heb ik zelf de keuze om een project te kiezen wat precies bij mij past. Ik ben iemand die niet graag stil zit en zoek daarom afwisseling in mijn werk. Deze afwisseling zie ik zeker terug in mijn huidige project bij DCA. Daar wissel ik bureauwerk af met werkzaamheden op de werf. Het mooiste aan mijn job vind ik de evolutie dat een project doormaakt. Als je uiteindelijk een mooi project oplevert en kan zeggen dat je daaraan hebt bijgedragen, is dat gewoon ontzettend tof!

Dat begrijp ik goed! Welke projecten heb je allemaal al mogen doen bij DCA?

Ik zit pas sinds oktober op project bij DCA en mijn eerste project was in Dendermonde. Dat project zat in de afwerkingsfase en duurde tot begin maart 2022. Hierdoor heb ik een groot deel van de afwerkingsfase kunnen meelopen, waarin ik mijn steentje heb kunnen bijdragen en veel heb kunnen leren. Binnen dit project lag voor mij de focus op het controleren van de ruwbouw. Door mijn expertise heb ik problemen kunnen oplossen en heb ik mijn kennis over dit proces kunnen vergroten. Deze ervaring pas ik nu toe bij mijn huidige project in Willebroek. Dit zit nog in de ruwbouw fase en ik probeer hier problemen te voorkomen.

Klinkt interessant! Je bent natuurlijk nog een jonge kerel, kun je ons vertellen welke kansen buro Nexus biedt voor jonge starters?

Buro Nexus is de ideale werkgever als je op zoek bent naar een job die perfect bij jou past en als je veel verschillende dingen wilt leren. Als ik naar mijzelf kijk, wist ik nog niet in welk onderdeel van de bouw ik wilde werken. Jullie hebben toen aan mij voorgesteld om verschillende kennismakingsgesprekken te voeren. Van grote tot kleine bouwbedrijven en van de infrastructuur tot aan de sportbouw. Hierdoor heb ik de kans gekregen om te proeven wat voor mij het meest interessant was. Al met al kan ik zeggen: ‘’Voor een project op maat moet je bij buro Nexus zijn.’’

Mooi gesproken Robbe! Tof om te zien dat je goed op je plek zet. Welke doelen en ambities heb je nog voor de toekomst?

Op dit moment ben ik nog Assistent Werfleider en heb ik zeker de ambitie om door te groeien. Dit kan tot aan Werfleider of Projectleider, maar dat weet ik nog niet. Verder lijkt het mij leuk om het bedrijf met mijn vader en broer verder uit te bouwen. Wie weet kunnen we ooit van onze droom ons beroep maken.

Robbe

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?