Omar Dghaich

Bij buro Nexus zitten de juiste mensen op de juiste plaats!

Hi Omar, vertel eens, wie zit er voor ons? Wie ben jij en wat doe je graag in je vrije tijd?

“Omar, dus. Ik heb een bachelor Bouwkunde afgerond en heb altijd in de bouw gewerkt, zowel als werfleider, maar ook als projectleider. Mijn vrije tijd wordt grotendeels gekenmerkt door mijn familie en sport. Zo kijk én speel ik graag voetbal en neem ik deel aan verschillende sport activiteiten. Verder probeer ik in de weekends samen te komen met mijn familie. Veel vrije tijd heb ik dus niet over, maar ik zou het niet anders willen!”

Wanneer heb je de eerste keer gehoord over buro Nexus en projectsourcing?

“In april besloot ik dat het tijd was voor wat anders en heb ik mijn cv op verschillende jobsites geüpload. De volgende dag werd ik overspoeld door verschillende bedrijven, waaronder een collega bij buro Nexus die mij opbelde. Eenmaal ik de voicemail had beluisterd, was ik getriggerd en één week later zat ik op kantoor. Hier ontdekte ik het concept van projectsourcing en wist ik meteen dat dit volledig binnen mijn straatje past.  Je hangt namelijk niet vast aan één bouwbedrijf, wat in de bouwsector een enorm voordeel is. Het is een steeds evoluerend werkveld, waarin je jezelf steeds kunt ontwikkelen. Als Construction Consultant werk ik op projectmatige basis. Hierdoor beperk ik me niet tot één specialisatie of branche en bouw ik op een recordtempo een schat aan ervaring op. Tijdens het eerste gesprek voelde ik me bovendien volledig op mijn gemak. Bij buro Nexus zitten de juiste mensen op de juiste plaats. Deze twee zaken overtuigden me om hier te tekenen en wat ben ik tevreden dat ik deze keuze heb gemaakt!”

Welkom bij het buro Nexus-team! Hoe ervaar je je eerste project als Construction Management Consultant?

“Wel, dat is in één woord: goed. Momenteel werk ik als Consultant Construction mee aan een ecologisch woonproject in Diepenbeek. We zijn 20 woningen aan het plaatsen in houtskeletbouw. Op anderhalve maand tijd hebben we tien huizen van de grond uit opgebouwd. Sommige woningen zitten al in een verder stadium dan andere, maar desalniettemin is dit ongekend snel. Zeker als je dit met andere traditionele bouwwerven vergelijkt. Dit komt doordat we een kant-en-klare houtskeletstructuur prefab op de werf ontvangen. Je kunt het vergelijken met een legodoos, waarvan wij de blokken, zoals de ramen, nog moeten aanvullen.

Iedere dag op mijn project vliegt zo voorbij. Als Consultant Construction, start ik op rond 7u00 ’s ochtends, open de werfhekken en kijk ik wat er in mijn mailbox is toegekomen. Voor zo’n 30% tot 40% verzorg ik mee de administratie, waaronder de opvolging van de planning, en voor de rest kun je me mee buiten op de werf terugvinden. Kortom, mijn eerste, en zeker niet laatste, project is een succes!”

Heb je ook bepaalde uitdagingen als Construction Consultant tegen aanstoot? Hoe pak je deze aan?

“Zeker! De grootste uitdaging op de werf is de planning. Er kan altijd iets mislopen, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden, maar daar moet je op weten te anticiperen en het hoofd koel te houden. Communicatie is de sleutel tot succes. Ik sta in contact met verschillende partijen en moet dus naar iedereen helder en vlot communiceren. Deze uitdagingen maken het net zo interessant. Op de werf leer je iedere dag wel iets nieuws bij. Ik was al zelfstandig en ondernemend, maar op dit project heb ik geleerd om nog meer mijn mannetje te staan.”

Hoe zou je, om af te sluiten, buro Nexus beschrijven in drie woorden?

“Vrijheid, correct en uniek. Ik denk dat deze woorden wel voor zich spreken, maar ik wil graag nog benadrukken dat ik blij ben dat ik de overstap heb gemaakt. Regelmatig zeg ik dan ook tegen mijn Talent Master dat ik het gevoel heb dat ik op mijn plek zit!”

Construction Consultant Omar | Werken bij buro Nexus

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?