Hopelijk wordt project sourcing snel bekend in de bouwwereld.

Hi Mitch, vertel eens, hoe ben jij bij buro Nexus terechtgekomen?

“Vorig jaar werd ik door Roel gecontacteerd via LinkedIn. Ik zat toen in mijn laatste jaar Industriële Wetenschappen – Bouwkunde en kreeg wel meerdere berichten via LinkedIn. Ik ben met verschillende partijen in gesprek gegaan en heb daarna voor mezelf gefilterd. Uiteindelijk koos ik voor buro Nexus omdat ik geprikkeld werd door het idee van project sourcing. Ik merkte daarnaast ook dat er echt naar mijn interesses geluisterd werd en dat dit meegenomen werd in de zoektocht naar een geschikt project.”

Wou jij altijd al als consultant aan de slag?

“Eigenlijk wist ik niet dat je als consultant kon werken in de bouwwereld. Ik kende het concept op zich wel, maar enkel bij andere sectoren. Bij bouwkunde is het traditioneel zo dat je ofwel bij een aannemer ofwel bij een studiebureau aan de slag gaat. Project sourcing is echter veel interessanter, aangezien het veel flexibeler is. Daarom vind ik het jammer dat deze manier van werken nog niet zo bekend is in de bouwwereld. Je hebt veel meer vrijheid en kan je zelf je pad kiezen, zonder zekerheid te verliezen. Wanneer je merkt dat een project niet je ding is, kan je dit aangeven en wordt voor jou naar een nieuw project gezocht. Je kan dus binnen dezelfde werkgever totaal veranderen van insteek.”

Wat is je huidige project?

“Ik ben nu Project Technicus bij Antea Group, een studiebureau dat wegeniswerken in heel Limburg ontwerpt en beheert. Deze rol houdt in dat ik projectleiders ondersteun in de dagdagelijkse werking. Ik sta bijvoorbeeld in contact met besturen, zorg ervoor dat de papieren in orde zijn en ga ook vaak ter plaatse. Dit is mijn eerste project en ik ben tot nu toe erg tevreden. Ik merk dat ik ondertussen al veel heb bijgeleerd. Zowel de ondersteuning van buro Nexus als de begeleiding bij Antea Group verlopen ook erg vlot.”

Wat brengt de toekomst voor jou?

“Mijn project loopt nog tot mei 2021. Daarna wil ik zeker in wegenbouw blijven, want dit vind ik al sinds mijn studies het interessantst. Maar wat de concrete invulling zal worden, weet ik nog niet. In elk geval ben ik blij met de kennis die ik nu opdoe. Die zal ik ongetwijfeld kunnen gebruiken in mijn nieuwe project.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?