fbpx

Lief – Projectverpleegkundige

Op het einde van de dag een glimlach krijgen, daar doe ik het voor!

Hi Lief! Vertel eens, hoe ben je bij ons terecht gekomen en wat deed je voordat je onze collega werd?

“Voor mijn start bij buro Nexus, werkte ik als Teamleader Care in een woonzorgcentrum. Wat moet je je daarbij voorstellen? Wel, ik was het aanspreekpunt voor het volledige zorgteam. Bovendien stond ik garant voor een efficiënte dagelijkse werking op de afdelingen. Persoonlijk spreekt zo’n leidinggevende functie mij aan, maar ik voelde desondanks dat ik nood had aan een nieuwe uitdaging. Toen ik enkele maanden geleden door jullie werd benaderd, was ik dan ook meteen geïnteresseerd. Ten eerste past het projectmatig werken bij mijn noden, aangezien ik niet op één afdeling wil vastroesten. Ten tweede wist ik vanaf het eerste gesprek dat we gezamenlijke waarden en normen hebben. Het was een atypisch, maar vooral verfrissend sollicitatieproces waarin ik terecht kwam. Bij vorige werkgevers lag de nadruk tijdens zo’n gesprek op datgene wat ik al had gedaan en niet op mijn groeicapaciteiten. Eigenlijk gingen we stapsgewijs door mijn CV en dat was het dan. Als je bij buro Nexus solliciteert, dan kun je verwachten dat men het belangrijk vindt waar je zelf naartoe wilt gaan. Kortom, als je zoekt naar empathie, kwaliteit én vertrouwen, dan zit je hier op de goede plaats!”

Wat fijn om te horen dat je voor ons hebt gekozen! Kun je ons wat meer vertellen over je eerste project en hoe het je bevalt?

“Zeker! Ik werk nu als projectverpleegkundige binnen een woonzorgcentrum. Het is een grote zorginstelling met wel vijf etages en ongeveer 23 bewoners per verdieping. Een strakke dagindeling kan ik je niet meegeven, maar ik begin mijn dag met de controle van de medicatie. Daar komen heel wat andere taken bij zoals de wondzorgen en het ontvangen van de dokters. Dat gezegd zijnde, hecht ik veel belang aan teamwork. Als ik merk dat iemand niet toekomt aan zijn/haar taken, dan spring ik zonder aarzelen daarbij in. Zo kun je me zeker en vast ook terugvinden terwijl ik een bed aan het opdekken ben. Ik moet zeggen, dat het werken op projectmatige basis goed bij mij past. Het team waar ik nu in terecht ben gekomen, is blij met mijn komst, aangezien ze de hulp én de frisse blik waarderen. Dat is voor mij het belangrijkste in mijn job, namelijk het gevoel hebben dat ik hét verschil kan maken!”

Waarom heb je eigenlijk gekozen voor de zorgsector?

“Als 18-jarige wou ik al heel graag werken in de zorgsector, maar mijn ouders hadden een eigen zaak. Daarom heb ik destijds gekozen om deze over te nemen, maar na tientallen jaren heb ik toch mijn hart kunnen volgen en heb ik een Bachelor Verpleegkunde gevolgd. Tot nu toe heb ik daar zeker geen spijt van! Waarom? Wel, ik zorg gewoonweg graag voor anderen. Op mijn huidig project kan ik daar ten volste van profiteren. Voor mij staan de bewoners centraal en ik merk de waardering die ik daarvoor terugkrijg. Daar doe ik het voor! Nog een leuk weetje is dat, tijdens mijn laatste jaar van de Bachelor Verpleegkunde, mijn dochter ook is gestart met deze opleiding. Het zit dus in de familie!”

Dus je dochter heeft dezelfde Bachelor Verpleegkunde als jou behaald! Hoe is dit dan eigenlijk gelopen?

“We hebben dus inderdaad nog samen één jaar op dezelfde school lessen gevolgd. Zij zat in haar eerste jaar en ik in mijn laatste. Dat jaar riep de school alle studenten op om deel te nemen aan de zorgvakantie in Ellemeet (Nederland). Als er zich geen extra verpleegkundigen zouden aanmelden om de groep te begeleiden, dan zou de vakantie niet kunnen doorgaan. Dat zou betekenen dat de 15 enthousiaste deelnemers met verstandelijke en lichamelijke beperkingen, hun vakantieplannen achterwege moesten laten dat jaar. Wij hebben ons toen aangeboden om deel te nemen. Op zo’n reis, zorgen we als verpleegkundige dat iedere zorgbehoevende vakantiegast zorg op maat krijgt. Dit was zo’n geweldige ervaring, dat we dit ieder jaar zijn blijven doen tot aan de corona-epidemie. Als je de stralende glimlach van deze mensen elke dag ziet verschijnen, dan begrijp je wel hoe een warm gevoel je daarvan krijgt!”

Dan nog ééntje om af te sluiten! Hoe ervaar jij werkgeluk bij buro Nexus?

“Laatst kreeg ik een uitnodiging om langs te komen op kantoor voor een ontbijt. Dat is misschien iets kleins, maar zulke gebeurtenissen zijn voor mij belangrijk. Bovendien krijg ik regelmatig de vraag hoe het met mij gaat. In het verleden werd hier bijna nooit naar gevraagd, wat een hele verademing is. Dat is voor mij dan ook werkgeluk, namelijk het feit dat men naar mij luistert!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?