Laura van den Broeck

Bij buro Nexus is elke dag anders!

Wat doe jij zoal op een werkdag?

“Een werkdag is altijd gevarieerd. Volgens mij is dat bij iedereen die bij buro Nexus werkt. Er zijn een paar belangrijke hoofdtaken in mijn functie als Talent Master, maar er gebeurt altijd wel iets waardoor elke dag anders is. Dit houdt het werk spannend. Ik ben dagelijks bezig met het zoeken naar ‘talenten’ om toe te voegen aan ons Nexus team. Dat doe ik door te searchen, vacatures te posten en het voeren van intakes.”

Wat vind je het leukste aan je functie en het werken bij buro Nexus?

“Het leukste vind ik de diversiteit in de functie. Zoals ik net al zei is elke dag anders en dat maakt het werk spannend en uitdagend. Het searchen, aanwerven, spreken en opvolgen van de mensen geeft me energie om er altijd vol voor te gaan. We hebben een fijn team, dus het is leuk om samen met de Business Partners en andere Talent Masters aan de slag te gaan en de juiste projecten te vinden voor de consultants. Als dit lukt en we horen dat iemand gelukkig is op zijn of haar project, dan geeft me dat een boost om weer verder te gaan. We krijgen bijvoorbeeld veel mensen die net zijn afgestudeerd en eigenlijk niet weten welke kant ze op willen. In de bouwsector kun je veel kanten uit. Het is leuk om vervolgens op zoek te gaan naar een project dat bij ze past. Als we daar in slagen, dan ben ik echt een gelukkig mens.”

Waarom denk je dat consultants voor buro Nexus kiezen?

“In de bouwsector twijfelen mensen vaak tussen projectsourcing en rechtstreeks ergens in dienst gaan. Ze denken dat, als ze ergens rechtstreeks in dienst gaan, ze meer doorgroeimogelijkheden hebben. Waarom ze dan toch voor buro Nexus kiezen? Bij ons krijgt iedereen goede begeleiding. Consultants zijn vaak aangenaam verrast over onze expertise. Als iemand bij ons komt met een onduidelijke beschrijving van wat ze willen doen, dan zorgen wij er toch voor dat diegene op het juiste project wordt geplaatst. Wij gaan op zoek naar de perfecte match. Wat veel mensen ook goed vinden en waarom ze voor buro Nexus kiezen is de transparantie en de open communicatie. We zijn altijd realistisch. We gaan in gesprek, analyseren de situatie en kijken vervolgens wat we kunnen betekenen. Daarnaast zijn we ook goed in out-of-the-box denken, dat wordt echt geapprecieerd. Ik denk persoonlijk dat dit de enige manier is om duurzame relaties op te bouwen. Daar maken we het verschil.”

Heb je een beeld voor ogen over jouw toekomst bij buro Nexus?

“Momenteel ben ik gefocust op mijn huidige functie. Deze is erg divers en er is nog steeds veel te leren. Ik ben toevallig deze week één jaar in dienst en ik leer elke dag nieuwe vaardigheden bij. Je leert rekruteren, mensen opvolgen, maar ook veel over de bouwsector. Op het moment haal ik daar nog genoeg voldoening uit.”

Wat doe je graag om te ontspannen na een lange werkdag?

“Ik rijd al heel mijn leven paard en heb ook een eigen paard waar ik veel tijd aan besteed als ik vrij ben. Daarnaast vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met mijn geliefde. Samen een film of een serie zien op de bank of een spelletje spelen. Dat zijn de dingen die ik het liefste doe om te ontspannen als ik thuis kom van een werkdag.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?