Jaro Peeters

De doorgroeimogelijkheden zijn uitzonderlijk!

Vertel eens Jaro, hoe vul jij je dagen in als Talent Master Industry & Manufacturing?

“Als je een kijkje zou nemen in mijn agenda, dan zal deze volgeboekt staan. Waarom? Ik hecht veel belang aan structuur en blokkeer daarom taken in schijven van een paar uur. Zo kan ik mezelf vasthouden aan een stappenplan en indien nodig schuiven met bepaalde zaken. Wat er zeker niet kan ontbreken, zijn de zoektochten naar nieuwe consultants. Meerdere uren per week, schuim ik de typische kanalen af, zoals LinkedIn, om personen te vinden die binnen het buro Nexus-plaatje passen. Verder plan ik calls en interviews in. Nadien moet je zorgen dat de administratie klopt, dus ik schrijf ook verslagen uit. Verder publiceer ik binnen dit geheel actuele vacatures om kandidaten aan te werven. Dat is de ene kant van het verhaal, maar eenmaal je een consultant in dienst hebt, moet je hem/haar opvolgen. Dit vertaalt zich naar evaluatiemomenten waarbij je op locatie langsgaat en nagaat hoe de consultant zich voelt op het project. Merk ik dat iemand zich niet goed in zijn/haar vel voelt? Dan geef ik dit door aan onze HR Fieldmanager. Het mentale welzijn is bij ons dan ook prioriteit nummer één!”

Je werkagenda zit goed gevuld dan! Wat doe je om te ontspannen?

“Na mijn werkuren, vind je me vast en zeker terug op de korfbal. Al heel mijn leven oefen ik deze sport uit en dat bij éénzelfde club. Drie keer per week hebben we training en op zaterdag- of zondagavond spelen we een wedstrijd. Mijn vriendin is bovendien ook een fervente korfbalspeler, dus als zij een match speelt, dan ga ik ook supporteren. Het is dus niet alleen mijn werkagenda dat goed gevuld is, maar ook mijn persoonlijk rooster. Daarover zeg ik dan altijd, als je iets graag doet, het moeiteloos verloopt. Dat zowel op professioneel als persoonlijk vlak.”

Qua topsport kan dat zeker tellen! Kun je ons ook vertellen wat je professionele achtergrond is?

“Ik heb een achtergrond in marketing, maar via een kennis kreeg ik een kans om te gaan praten met de HR Manager van een consultancybureau in Antwerpen. Dat gesprek verliep zo goed, dat ik meteen een vast dienstverband aangeboden kreeg. Zo gezegd, zo gedaan en acht jaar later zit ik nog steeds in de sector van de recruitment van technische profielen. Waarom spreekt deze doelgroep mij zo aan? Wel, ik ben geboren en getogen in Deurne. In mijn jeugddagen ging ik met mijn vrienden buiten sporten aan de Antwerpse Kaaien. Van daaruit hadden we steeds een prachtig uitzicht op de Antwerpse haven. ‘s Avonds begon dan een spektakel met de lichtjes van de petrochemie. Telkens ik hier aan terugdenk, dan weet ik dat ik zeker en vast met de juiste doelgroep werk! Dat gezegd zijnde, vind je binnen deze sector zeer uiteenlopende profielen die een maatschappelijke impact hebben. Dat is natuurlijk ook geweldig!”

Je hebt al wat jaren ervaring op de teller binnen de recruitering van technische profielen. Waarom heb je een sprong in het diepe genomen en gekozen voor buro Nexus?

“Omwille van corona, zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Een huidige collega, waar ik een tijdje mee heb samengewerkt, is eerder dit jaar begonnen bij buro Medical. Op deze manier ben ik in aanraking gekomen met buro Nexus en besloot ik om mijn kans te wagen. Het sollicitatieproces verliep vlot en ik voelde meteen aan dat het een match was. Een paar maanden later, kan ik me een trots lid noemen van de buro Nexus-club!”

Dan nog ééntje om af te sluiten: hoe zou je een toekomstige collega Talent Master overtuigen om bij ons te komen werken?

“Naar mijn gevoel is dat iets dat vanzelf moet komen. Je moet jezelf herkennen in de kernwaarden en de bedrijfscultuur van buro Nexus. Als Talent Master heb je een gevarieerde job met verschillende verantwoordelijkheden. Het is zeker niet zo, dat je heel de dag door één taak hebt. Je moet je agenda weten te beheren en goed de behoeftes van mensen kunnen inschatten. Als ik dan toch iemand zou moeten overtuigen, dan kan ik alvast meegeven dat je terecht komt in een toffe omgeving. Zowel de locaties als de collega’s zelf, het zit allemaal mee! Bovendien zijn de doorgroeimogelijkheden uitzonderlijk. Als ik om me heen kijk, dan zie ik verschillende mensen die de overstap van Talent Master naar Business Partner hebben gezet én nog verder doorgroeien!”

recruiter

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?