fbpx

Interview Thalia Hooyberghs

''Het is elke keer weer een uitdaging om de offerte goed op te stellen.''

Hi Thalia, leuk om je te spreken! Kun je ons wat meer over jezelf vertellen?

Zeker! Ik ben Thalia, 29 jaar en ik ben opgegroeid in Mol. Ik heb daarna een aantal jaar in Antwerpen gewoond, maar sinds een tijd woon ik weer terug in Mol. In mijn vrije tijd dans ik graag. Ik volg al vanaf kleins af aan danslessen zoals ballet, hiphop en moderne dans. Sinds kort ben ik ook aangesloten bij een omnisportclub. Hier beoefen je elke les een andere sport, waarbij plezier hebben het belangrijkste aspect is.

Leuk om je beter te leren kennen! Kun je ons meenemen in jouw buro Nexus carrière?

Ik ben in november 2019 begonnen bij buro Nexus als consultant en momenteel zit ik op mijn derde project. Ik ben gestart als preventieadviseur bij Herbosch-Kiere, dat is een aannemer in de waterbouw. Dit project paste niet helemaal bij mijn verwachtingen en daarom is buro Nexus op zoek gegaan naar een ander project. Daarna ben ik begonnen bij Xella als Bouwtechnisch Adviseur van Ytong voor Noordwest-Europa. Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, zand en cement. Dit project was super interessant. Inmiddels ben ik ongeveer een jaar werkzaam als Consultant Projectcalculator bij Bolckmans. Dit is een aannemer in de industriebouw en hier heb ik het goed naar mijn zin.

Dit zijn drie totaal verschillende projecten. Zoek je de afwisseling bewust op?

Dit klopt! De projecten zijn inderdaad niet met elkaar te vergelijken, maar dat maakt het juist leuk. Vaak hebben mensen wel een idee wat ze willen doen, maar in mijn geval was dit niet zo. Juist door verschillende projecten te doen, kom ik erachter wat ik graag doe. Werken op projectbasis was dan ook een bewuste keuze. Zo kan ik er voor mezelf erachter komen waar mijn interesses liggen, zonder te worden gezien als een jobhopper.

Fijn om te horen dat werken op projectbasis goed bevalt. Kun je ons meenemen in jouw werkzaamheden op je huidige project?

Op dit moment werk ik als Consultant Projectcalculator bij Bolckmans en onze calculatiedienst voert de calculatie uit om een project binnen te halen. Deze projecten zijn binnen de industriebouw en wanneer we een project gaan uitvoeren, kom ik in beeld. Vaak gebeuren er tijdens het project zaken waarvoor nieuwe calculaties nodig zijn. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat de parking eerst van beton moest zijn, maar uiteindelijk van asfalt. Ik krijg deze verandering dan te horen van de projectleider en hiervoor maak ik een nieuwe calculatie op. Hierin neem ik mee hoeveel manuren dit gaat kosten, of er speciaal materiaal nodig is (zoals bijvoorbeeld een kraan) en hoe snel we aan deze materialen kunnen komen. Met name dit laatste is momenteel een flink karwei. Vanwege de schaarste aan grondstoffen is de voorraad beperkt en variëren de bedragen bijna dagelijks. Het is daarom elke keer weer een uitdaging om de offerte goed op te stellen.

Maakt deze uitdaging jouw job leuker?

Over het geheel wel. Ik leer graag bij en tijdens deze uitdagende projecten kan ik veel leren. Het is vaak puzzelwerk. Echter is het niet altijd leuk. Het kan heel stressvol zijn en de druk is groot. Toch blijft het tof wanneer een offerte wordt goedgekeurd.

Dat kan ik goed begrijpen! Je gaf al aan dat het werken op projectbasis een bewuste keuze is, maar waarom heb je voor buro Nexus gekozen?

Ik zie buro Nexus als een jeugdig bedrijf dat constant progressie nastreeft en zichzelf probeert te ontwikkelen. Dit spreekt mij enorm aan en ik volg graag mijn gevoel. Verder wist ik niet goed wat ik wilde en de expertise vanuit buro Nexus was goed vanwege hun ervaringen. Daarnaast is de extra begeleiding aangenaam. Mocht ik ergens mee zitten of mocht er iets zijn op mijn project dan weet ik dat ik bij iemand terecht kan.

Dat zijn mooie woorden! Als jij iemand anders zou vertellen over buro Nexus wat zou je dan zeggen?

Het mooie aan buro Nexus vind ik dat ik eigenlijk werk bij een andere opdrachtgever, maar mijzelf toch een collega voel. De persoonlijke benadering is oprecht en er wordt veel aandacht aan je besteedt. Zo krijg ik vaak berichtjes of een persoonlijk geschreven kaartje. Hierdoor voel ik mij echt betrokken. Daarnaast is het werken op projectbasis naar mijn mening ideaal voor starters. Zo kun je écht ontdekken wat er bij je past.

Tot slot, een leuke vraag om het interview af te sluiten. De zomer zit er helaas op, maar hoe ben jij de zomer doorgekomen?

Ik vind het erg leuk om dierentuinen en pretparken te bezoeken, dus dat heb ik deze zomer een aantal keer gedaan. Verder organiseerde Bolckmans deze zomer een familiedag in de Adventure Valley van Durbuy en hier ben ik samen met mijn vriend naartoe geweest. Ook ben ik tijdens het bouwverlof naar Marbella geweest. Ik ben een groot fan van Christina Aguilera en die trad daar op. Dit was een unieke ervaring!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?