fbpx

Interview Steven Luderer

''De samenwerking met collega's vind ik heel fijn. Ze lopen net die extra 'mile' voor je.''

Dag Steven, leuk om je te spreken! Zou jij jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben Steven Luderer, 52 jaar en ben in 2015 verhuisd van Nederland naar België. Dit was vanwege de liefde en momenteel woon ik al zeven jaar gelukkig in Gent. Dit doe ik samen met mijn echtgenote en haar drie kinderen, mijn pluskinderen dus. Buiten de werkuren houd ik mijzelf bezig met verschillende passies. Zo ben ik bijvoorbeeld een fanatieke schaker. Dit deed ik tot de coronaperiode in clubverband, maar vanwege corona werd dit lastiger en het staat nu nog altijd op een laag pitje. Daarnaast loop ik graag hard. Zo heb ik in oktober ook deelgenomen met buro Nexus aan de halve marathon tijdens de Singelloop in Breda. Dit was een toffe dag! Het voordeel van hardlopen is dat je minder gebonden bent aan vaste tijden, waardoor je zelf een geschikt moment kunt kiezen. Veel beter te combineren met een fulltimebaan en een gezin.

In het huishouden kun je mij vaak terugvinden in de keuken. Ik ben gek op koken en maak graag lekkere maaltijden klaar voor mijn gezin. Mijn specialiteit? Risotto met spinazie en chorizo. Als ik dat maak, schuift iedereen met een glimlach aan.

Wij hebben je gevraagd om een voorwerp uit te kiezen dat belangrijk is voor jou. Je hebt gekozen voor een boek van Bobby Fisher. Waarom?

Niet zozeer het boek, maar meer de persoon Bobby Fisher is voor mij speciaal. Hij was een Amerikaanse schaakspeler en voor mij een ware inspiratiebron. Zoals ik aangaf ben ik al mijn hele leven een fanatieke schaker en deze man heeft hier een belangrijk rol in gespeeld. Daarnaast ben ik van mening dat mijn vak en schaken veel raakvlakken hebben. Het is beide een kwestie van vooruitdenken. Je zou kunnen zeggen dat ik dagelijks aan het schaken ben, maar dan in mijn werk als consultant Projectcontroller.

Tijd om terug te blikken! Wat was jouw mooiste moment van 2022 op werk- en privégebied?

Op werkgebied is dat zeker de start van mijn project voor VolkerWessels in januari. Dit is een internationale bouwonderneming waar ik actief ben als consultant Projectcontroller. Mijn hoofdtaak is het bijhouden van de financiële voortgang voor verschillende projecten. Dit doe ik onder meer voor grote netwerkaanbieders zoals Proximus, Orange en Eurofiber. Inmiddels zit ik hier al een geruime tijd op project en heb ik het nog steeds erg naar mijn zin.

Een hoogtepunt op privévlak was de prachtige reis die ik deze zomer gemaakt heb met mijn gezin naar Bordeaux. Een ontzettend mooie en ruime stad in het zuidwesten van Frankrijk. Deze stad ademt Franse elegantie. Je kunt het vergelijken met Parijs, maar dan wat rustiger. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Werkgeluk staat binnen buro Nexus op nummer 1. Hoe ervaar jij werkgeluk?

Vrijheid in mijn werk vind ik heel belangrijk. Niet alleen je eigen agenda kunnen indelen, maar ook vrijheid hebben in jouw manier van werken. Er leiden tenslotte meerdere wegen naar Rome. De samenwerking met collega’s vind ik heel fijn. Ze lopen net die extra ‘mile’ voor je. Tot slot, ik ben nu veel bezig met het afronden van projecten. Je kan je voorstellen dat wanneer je een project afrondt dit een mooi moment is.

2023 is net begonnen. Heb je goede voornemens voor het dit jaar?

Om eerlijk te zijn doe ik zelf niet echt aan goede voornemens. Ik vind altijd dat als je ze hebt, waarom zou je er dan niet vandaag mee beginnen. Wel is het zo dat ik mijn partner een mooie racefiets cadeau ga doen voor haar verjaardag in januari. Hier willen we mooie en lange tochten op gaan maken, dus dit is mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?