Interview Nisrine – Business Partner

''Ik merk dat ik ontzettend veel geef om sales, maar ik wil de balans houden tussen het helpen van mijn mensen en er toch iets mee kunnen winnen.''

Hee Nisrine, wij kennen elkaar al, maar zou je eens wat meer over jezelf kunnen vertellen?

Hi, ja zeker! Ik ben Nisrine, 27 jaar en ik woon in Antwerpen. Hier ben ik een aantal jaar geleden naartoe verhuisd voor de gezelligheid en dit zoek ik in mijn vrije tijd dan ook geregeld op. Hierbij kun je denken aan lekker uiteten gaan, het bezoeken van discotheken en genieten van een film in de cinema. Ook bezoek ik met regelmaat mooie steden tijdens een citytrip.

Je gaat graag uiteten. Welke keuken heeft jouw voorkeur?

Ik ben Marokkaans, dus de Marokkaanse keuken staat gegarandeerd op nummer één voor mij. Daarnaast eet ik heel graag Libanees. Je kan wel zeggen dat ik gek ben op de mediterrane keuken, maar met een lekkere pasta maak je mij ook blij.

Je geniet geregeld van mooie citytrips. Welke steden heb je al bezocht en wat is jouw lievelingsstad?

Ik heb een Nederlandse vriend, dus wij bezoeken vaak steden in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Lekker dichtbij huis, maar ook hier ontdekken wij mooie plekken. Mijn lievelingsstad is de stad waar mijn roots liggen. Tanger in Marokko. Ik vind het prettig om deze stad te bezoeken en dan juist het niet-toeristische gedeelte. Ik ga liever back to basic om te zien hoe mensen met weinig kunnen leven en toch gelukkig zijn. Dat doet mij goed en daar kunnen wij veel van leren!

Tof om je beter te leren kennen! Je bent in september 2022 bij buro Nexus begonnen als Business Partner in de bouwwereld. Hoe zijn de eerste maanden bevallen?

Deze zijn goed bevallen! Ik had al enige ervaring, zo ben ik Recruiter en Sales Consultant geweest waarbij ik veel op de baan heb gezeten. Nu doe ik puur sales, dus het was voor mij een nieuwe uitdaging en de start van een leerproces. Ik ben nog steeds bezig met dit leerproces, maar ik heb gelukkig de juiste mensen om mij heen. Ik merk dat ik ontzettend veel geef om sales, maar ik wil de balans houden tussen het helpen van mijn mensen en er toch iets mee kunnen winnen. Daar leef ik echt voor.

Goed om te horen dat het goed bevalt! Kun je wat meer vertellen over jouw werk als Business Partner? Hoe ziet een week er bijvoorbeeld uit voor jou?

Iedere maandag hebben wij een teamoverleg waarin wij alle beschikbare kandidaten bespreken. Deze meeting is eigenlijk het startpunt in mijn werk. Daarna ga ik bekijken welke kandidaat bij welk project past. Dit doe ik samen met de Talent Master en zo proberen we altijd een juiste match te vinden. Als we een match hebben dan ga ik deze kandidaat voorstellen bij onze klant. Daarnaast probeer ik altijd de pijnpunten bij onze klanten te achterhalen. Waar hebben zij problemen en hoe kunnen wij daarbij helpen. Dit kun je eigenlijk beschrijven als de ‘hard sales’ van mijn functie. De ‘soft sales’ komen meer terug in de verbondenheid creëren met klanten. Ik probeer een zo goed mogelijke relatie op te bouwen en de klanten te voorzien van de beste hulp. Ik ben tenslotte ook het eerste aanspreekpunt voor hen. Al met al is het een uitdagende en veelzijdige baan waar ik veel voldoening uit haal.

Het plezier spat ervan af! Je werkt als vrouw in een mannenwereld. Hoe ervaar jij het om in de bouwwereld te werken?

Het mooiste aan de bouwwereld is dat hij nooit stilstaat. Het grappige is dat ik, sinds ik actief ben in de bouwwereld, altijd omgeven ben door vrouwen. Mijn collega’s waren voor het grootste deel vrouw, dus ik ervaar de bouwwereld niet per se als een mannenwereld. Uiteraard is een groot deel van de werknemers binnen de bouwwereld man, maar ik zie ons vooral als mensen. Als je weet waar je het over hebt, maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent. Het gaat erom wat je kan bieden en wat je samen kan verwezenlijken.

Mooi gesproken! Bij buro Nexus hebben wij de ambitie om marktleider te worden in werkgeluk. Hoe merk jij dit?

Dit begint bij mij met de gezelligheid op kantoor. Ik werk op ons kantoor in Berchem en daar heerst een prettige werksfeer. We zijn allemaal mensen met een grote passie voor techniek, dus we matchen goed en hebben veel plezier samen. Daarbij zijn het voornamelijk jonge en ambitieuze mensen, waardoor we een enorme gedrevenheid produceren.

Hoe probeer jij werkgeluk over te dragen naar onze klanten?

Wij willen en zullen marktleider in werkgeluk worden, omdat we luisteren naar onze klanten en mensen. Dit vind ik het belangrijkste aan mijn baan, maar dit verwacht ik ook van mijn collega’s. Ik ben ervan overtuigd dat als je luistert naar de wensen en behoeften van een ander, dat je dan een gelukkige relatie kunt onderhouden.

Tot slot, kijkend naar de toekomst. Welke doelen/ambities heb jij?

Ik wil een expert worden in hetgeen wat ik doe. Dit wil ik realiseren door veel te proberen en vooral te leren van verschillende situaties. Ookal maak je een fout, hier leer je ontzettend veel van. Gelukkig krijg ik bij buro Nexus de kans en vrijheid om dit allemaal te doen.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?