Interview Arthur Jacobs

''Zo probeer ik er elke dag voor te zorgen dat ik met voldoening uit mijn job thuis kom.''

Dag Arthur, leuk om je te spreken! Zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Natuurlijk! Mijn naam is Arthur Jacobs, ik ben 26 jaar oud en ik woon sinds anderhalf jaar samen met mijn vriendin in Evere. In mijn vrije tijd ben ik bezig met allerlei soorten beweging. Ik fitness graag en ik doe aan boulderen. Dat is wandklimmen tot een hoogte van 4,5 meter. Verder ben ik recent gestart met kajakken. Ik heb een opblaasbare kajak aangeschaft en die heb ik voor het eerst gebruikt op mijn vakantie in Italië. Dat was een hele toffe ervaring! Bij thuiskomst ben ik gaan kijken waar je in België allemaal mag kajakken en tot mijn verbazing zijn er heel veel wateren waar dit mag. De binnenvaart van Gent is er hier een van. Deze staat dan ook zeker op mijn lijstje.

Wow, dat zijn nog eens toffe hobby’s! Kun je ons eens meenemen in je carrière?

Voordat ik ben begonnen met werken heb ik de studies Sociale Wetenschappen en Bouwkunde gedaan. Nadat ik deze heb afgerond, ben ik begonnen met werken en dit doe ik nu al twee jaar. Het eerste jaar heb ik gewerkt bij een andere werkgever. Daar ben ik zonder goed te weten wat ik precies wilde doen ingestapt. Uiteindelijk is dat misgelopen door het gebrek aan projecten die aansloten bij mijn interesses. Daarna ben ik begonnen aan een studie, namelijk: Energiedeskundige type A. Dit gebruik je om een certificaat op te stellen voor appartementen, woningen of kleine handels. Tijdens deze studie ben ik door een collega die bij jullie werkt, gewezen op buro Nexus en daarna is het snel gegaan. Daarover straks meer!

Momenteel werk je bij ons als werfleider. Zou je kunnen beschrijven hoe jouw job eruit ziet?

Ik werk momenteel in Antwerpen waar ik een ploeg aanstuur die trenching uitvoert voor een leverancier van digitale diensten en communicatieoplossingen. Wij krijgen bepaalde trajecten, ik plan die in en controleer daarbij of alles in orde is. Dat kan hectisch zijn, want soms is het een andere bestrating of harder beton en duurt het langer waardoor je in nood komt met de vergunning of de omwonenden. Al met al is het vaak een hele uitdaging, maar dat maakt het juist tof.

Dat klinkt als een uitdagende job. Wat vind jij zelf het leukste aan je werk?

Voor mij is dat toch wel het oplossingsgericht denken. Zoals ik al aangaf, krijg je vaak te maken met problemen en die kunnen oplossen, geeft mij voldoening. Dit doe ik door de situatie goed te analyseren en de juiste lijnen met elkaar te verbinden. Ik weet wie ik waar moet inzetten om te zorgen dat het goedkomt. Zo probeer ik er elke dag voor te zorgen dat ik met voldoening uit mijn job thuis kom.

Tof om te horen dat je zoveel passie hebt voor je werk. Inmiddels werk je al even op projectbasis bij ons, hoe bevalt dit voor jou?

Enorm goed! Op voorhand wist ik niet wat projectsourcing was, maar inmiddels ben ik écht heel enthousiast. Het grootste voordeel voor mij is de keuze uit diverse projecten. Ik zoek namelijk graag de afwisseling op en projectsourcing biedt mij deze kans. Zo heb ik bijvoorbeeld binnen één jaar al projecten mogen aansturen in Antwerpen, Diest en Strombeek. Daarnaast heb je via projectsourcing de kans om binnen te komen op toffe projecten.

Zou je projectsourcing dan ook aanbevelen aan jonge starters?

Jazeker, sterker nog, ik heb dit ook gedaan. Ik zat nog in een paar studiegroepen van mijn oude school en daarin heb ik het aanbevolen. Ik ben zelf van mening dat het juist voor jonge starters de ideale stap is. Je weet vaak nog niet precies wat bij je past en door middel van projectsourcing kun je daar uitstekend achter komen.

Kijkend naar de toekomst. Welke ambities en doelen heb je?

Voor nu wil ik dit nog zeker één jaar doen, maar daarna zou ik een project willen proberen binnen de wegenissen of de appartementsbouw. Dit lijkt op voorhand niks voor mij, maar door uit mijn comfort zone te stappen wil ik dit ontdekken. Misschien past het wel heel goed bij mij. Verder wil ik op privévlak zo snel mogelijk een huis kopen. Op dit moment betaal ik huur en dat vind ik zonde. Daarnaast wil ik, wanneer dit mogelijk is, ook een appartement kopen. Zo zorg ik ervoor dat ik later een passief inkomen krijg door middel van de huur.

Dat zijn mooie plannen! Je lijkt mij heel bewust bezig met de toekomst. Is dit ook iets wat in je werk naar voren komt? De bouw is namelijk bezig aan een verduurzaming.

Zeker! Ik wil op de korte termijn een studie vinden binnen de BEN- en passiefwoningen. Dit is namelijk de toekomst, want binnenkort mogen we alleen nog maar BEN en passief bouwen. Vandaaruit zou ik graag via buro Nexus een project krijgen binnen de huizen- of appartementsbouw in die niche.

Tof om te horen! Stel je zou mensen willen aanraden om collega te worden. Wat zou je zeggen?

Bij buro Nexus kies je voor een groeiend bedrijf met een uitgebreid portfolio van kleine en grote opdrachtgevers. Zo kies je eigenlijk voor een project naar wens. Verder staat er altijd iemand voor je klaar. Je hebt een persoonlijk contactpersoon in de functie van HR Fieldmanager en je kan ook altijd je vragen kwijt bij het WOW Center. Zo krijg je de beste service en begeleiding.

Tot slot, de zomer loopt op zijn eind. Kun je ons meenemen hoe jij deze periode hebt doorgebracht?

Ik ben vorige maand samen met mijn vriendin voor 18 dagen naar Italië vertrokken. Tijdens die vakantie hebben we in totaal 4000 kilometer afgelegd. Een enorme ervaring waarin we veel moois hebben gezien. Verder heb ik genoten van het weer bij de meren rondom Gent. Hier is mijn kajak ook weer goed van pas gekomen.

Arthur Jacobs

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?